Reklama

Reklama

Recenze (5)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Stredoškolák Aoki sa prebúdza v zdemolovanom vozni metra. S veľkým šokom zisťuje, že všetci jeho spolužiaci a učitelia sú mŕtvi. Z posledných síl sa vypotáca von z vagóna, aby zistil, že sa nachádza v zasypanom tuneli, kde nájde nažive ustráchanú spolužiačku Seto. Nad otázkou, čo mohlo spôsobiť túto dopravnú nehodu ešte nerozmýšľa, pretože nažive sa objaví tretí človek - triedny šprt, ktorému z celej situácie ruplo v bedni a ktorý ich začne ohrozovať nožom. Po hektickom úteku z tunela všetko len začína. Aoki a Seto sa totiž ocitajú na otvorenom priestranstve, kde ich čaká nepríjemné prekvapenie. Z neba totiž "sneží" hustý biely popol, ktorým je všetko navôkol zasypané a z inak živého Tokya je vidieť len trosky a ruiny... Dragon Head je katastrofický film, s ohromnou vizuálnou stránkou. Samotné stvárnenie bezútešného postapokalyptického sveta je proste úžasné, rozhodne jedno z najlepších, čo som kedy videl. Digitálne dokreslované biele nebo, neustále padajúci popol, nekonečné pláne ničoho, rozbité sutiny ulíc a zombíkoidný ľudia - to vytvára parádnu "úchylnú" japonskú atmosféru. To, čo filim zráža do jeho priemeru je jeho nulový dej. Postavy vpodstate len chodia z jedného miesta na druhé, neustále plačú, sú zo svojho údelu doslova zdrvené a pokladajú si filozofické otázky ako "Kto som?", "Čo tu robím?" "Prečo som prežil?" - takmer ako z každého druhého anime. Veleúspešnú mangu, podľa ktorej snímok vznikol, by som si veľmi rád prečítal, ale samotný film, ktorý je naviac strašne dlhý, bohužiaľ často skĺzava do nudy. ()

Reklama

Craylo 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo Alenku v říši divů. Hlavní hrdinové pořád procházejí různými rádoby-nebezpečími, ze kterých vždycky nějak vyváznou, což divák odtuší, vzhledem k dvouhodinové stopáži. Post apokalytpické prostředí je tak infantilní, jako by ho vymýšlel školák čtvrté třídy. Příběh je naznačen policistou-geologem amatérem, kterému byste ani nevěřili nos mezi očima, natož spráné pochopení reality. Přibližně hodinu z celého filmu zabírá brekot hlavních hrdinů, což je nejspíš důvod, proč jsem jim přál brzkou smrt, druhou hodinu mlácení a kopání do libovolných věcí okolo sebe. Na druhou stranu, když po půlhodině počátečního usedavého plakání vyšli z tunelu, naskytl se báječný pohled na postapokalyptickou zemi, který skutečně ohromil. Kdyby se dávaly Oskary za dokonalý ustrašený pohled po dlouhé hodiny pilovaný před zrcadlem, Aoki by to určitě vyhrál. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Od této adaptace perfektní mangy (tj. japonského komiksu, což asi stejně víte, když čtete komentář k tomuto filmu :) ) jsem čekal trochu víc. Je jasné, že veškerý děj nešlo ve filmu přesně slovo od slova zpracovat a samozřejmě to asi ani nebyl úmysl. Problém je v tom, že takto okleštěný a docela dost překopaný příběh toho nemá moc říct. Každopádně efekty a postapokalyptická atmosféra stojí za to. Pokud máte tu možnost a chuť, tak si radši předčtěte předlohu. Film totiž docela nudí. ()

rbrandt183 

všechny recenze uživatele

Film dvoch extrémov: skvelá výtvarná stránka proti, žiaľ, bezduchému príbehu. Stojí za to dať mu šancu, snáď to niekoho očarí viac než mňa. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama