Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Horor se zajímavým námětem a docela působivou atmosférou. Myslím si ale, že se na něm dalo zapracovat ještě více a výsledek by byl ještě více sugestivnější a hlavně strašidelnější. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $14,568,989Tržby Celosvetovo $14,686,989║ Dejovo chatrné, postavy nulové, sucharina, sklamanie. /25%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stephen King v 70. a 80. rokoch napísal plno geniálnych poviedok a Kukuričné deti sú jednou z nich. Za mimoriadne hustú atmosféru tiesnivo vyľudneného mestečka Gatlin, sympatický kasting (Horton, Hamiltonová, R.G. Armstrong, ktorého postava v poviedke nebola), skvelú výpravu (zbožňujem poľnohospodárske horory) a mrazivé, napínavé momenty, musím dať 4*, hoc uznávam, že si ich to možno tak úplne nezaslúži a to najmä vinou stagnujúceho tempa a slabého finále, ktoré je ako zo zlého sna (Kingova poviedka sa končí presne naopak, nechcem spoilerovať, každopádne "správny" koniec použili až Kukuričné deti z r. 2009). O rok skôr vznikla táto nie úplne márna amatérska krátkometrážna záležitosť. Áno, CGI sú otrasné, ale nebuďme prehnane prísni, veď ich je tu koľko? 50 sekúnd v 93 minútovom filme? Plnohodnotný sequel vznikol až o 8 (!) rokov neskôr, čo je vzhľadom na úspech jednotky (800-tisícový rozpočet a 2 milióny na tržbe len behom otváracieho víkendu) nepochopiteľné. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Uz uvodni scena vyvrazdeni Gatlinskych dospelich dava jasne najevo, ze jsme v polovine zabavnych krvavych 80. let. Zadne slozite vysvetlovani, zadne rozumovani, jen cista radost ze sledovani pohodoveho becka. Nejvetsim plusem prvniho zfilmovani slavne Kingovi povidky je husta a stisnena letni atmosfera, tvorena prevazne prujezdy kukuricnym polem a vylidnenymi domy. A cele to az do konce tahnou dobri detsti herci, v cele s Johnem Franklinem (kriploidni Issac) a predevsim zrzavym Courtney Gainsem. Jeho Malachai je opravdovej milacek, takovyho parchanta bych za syna nikdy nechtel, ale chtel bych jim byt :). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dávám poctivé tři hvězdičky. Snímek má skvělou, celkem dost strašidelnou atmosféru, hlavní dětský padouch je fakt hajzl - problém příjde na konci, kde film doslova zachvátí odporné efekty, které jsou i na rok 1984 šíleně odfláklý, jako by je tam někdo spíš dokreslil fixou. Jinak je tohle nejlepší díl téhle dlouhé série, kde každé další pokračování bylo horší a horší ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika, i když ne tolik populární jako jiný podobný hororvý série, ale jedná se o celkem kvalitní horor z 80tých let, kterej nemá typickou vyčkávací a připravující hodinku a 30 minutový finále, ale hned od začátku na diváka pumpuje výtečnou atmosféru podpořenou perfektní hudbou, které ale bohužel zaznívá jen občas a slušně udělaný vraždění. Nicméně to co tenhle film sráží je za prvé nezajímavej, blbej a nesedící konec a z druhý trošku blbě vybraný dětský herci, sice některý působí dobře, ale například ten hlavní zrzek je naprosto příšernej. 3,5* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Takové pěkné městečko duchů uprostřed nekonečných polí s dětskou sektou... a taková nuda. Začne to pěkně svižně (vyvraždění Gatlinu, titulky s dětskými obrázky ilustrujícími následný vývoj), ale potom, co ústřední pár srazí v polích děcko, se děj začne táhnout a až do konce ničím nepřekvapí. Režisér navíc moc nezvládá budovat napětí ani atmosféru a vizuálně je to nuda s několika směšnými efekty na konci. Takže docela nudné béčko, i když potenciál tu rozhodně byl. Ale Isaac a Malachai byli obsazeni skvostně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přestaň Sáro Connorová blbnout s těma harantama v kukuřici a běž se raději připravovat na Soudný den.. Solidně dusivá atmosféra nekonečných lánů, děti se srpy vedené dvojicí Pepa Melen v saku (Isaac) plus rezavý výkvět každé polepšovny (Malachai) a vše srážející nadpřirozený závěr plný optimismu. A přitom stačilo k zahnání všeho zla sebrat těm nebohým dětem z Gatlinu Bibli a vrátit jim PC hry, cigára, levné krabicové víno a popcorn z mikrovlnky.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Těžko říct, jestli to bylo proto, že se ve filmu nepodařilo dát dětským padouchům opravdu pořádnou auru zla. Ano, byli otravní, ale které děti nejsou. Ano, byli v některých případech k nesnesení (Isaac) či rovnou k odbouchnutí (Malachi a ta jeho strašlivá tlama), to bylo ale všechno. A Linda to sama prostě neutáhne. Její partner byl absolutní zoufalec, kterýmu to dítě musí donýst zápalnou láhev až do klína, aby vůbec něco dělal. Nehledě na trikově i příběhově zpackané finále, které evokuje tak leda příchod exkremenťáka. A ještě navíc takovej happy end, ehhh... Upřímně nechápu, co na tomhle céčku bylo tak úžasnýho, že se dočkalo tolika pokračování... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V 80-tych rokoch bol urcite tento horor zaujimavejsi a napinavejsi, avsak dnes som sa skor pousmial a nostalgicky zaspominal na zlate horory 80-tych rokov, preto ta tretia hviezdicka, inac normalne dnes by som dal 2. Bolo aj mile vidiet Lindu Hamilton v inej ulohe, v akej ju poznam hlavne z TERMINATOROV (1984 a 1991). Myslim, ze bolo natocenych este dalsich 5 casti Kukuricnych deti, ale neviem, ci sa do nejakych dalsich casti niekedy odvazim :-) ... 12.04.2010 ________ Linda Hamilton - (Vicky) +++ Peter Horton - (Burt) +++ John Franklin - (Isaac) +++ Courtney Gains - (Malachai) +++ R.G. Armstrong - (Diehl) +++ Hudba: Jonathan Elias +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je hodně zvláštní, že léta páně 1984 vzniklo žánrově vybroušené sci-fi Terminátor, komediální Krotitelé duchů nebo třeba dobrodružný Indiana Jones a Chrám zkázy. V rámci svého žánru nadmíru povedené kousky. Bohužel v osmdesátých letech v drtivé většině ale horory dělat neuměli. Většina špatných hororů je alespoň vtipná, Kukuřičné děti jsou otravným a dosti amatérským paskvilem s jen velmi zřídka kdy dusivou atmosférou. Dialogy jsou na úrovni žáka základní školy, situace a vztahy jsou vykreslené se spletitostí leporela. Pobaví snad jen spratek Isaac a rezavý ucho Malachai.. jinak jsem tam nic jiného neviděl. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

První díl Kukuřičných dětí, je taková naivní béčková zábava se solidní atmosférou. A protože u tohoto hororu byla přiložena i první dvě pokračování, zhlédl jsem kdysi celou trilogii. Druhý díl, s názvem Poslední oběť, není také špatný, trojka už vaří z vody. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je adaptáciou rovnomennej krátkej, zhruba dvadsaťpäť stranovej, poviedky amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorá pochádza zo zbierky Nočná Smena. Je tam jedna z najlepších. Jej filmová podoba však nie je zrovna najlepšia. "Kukuričné deti" doplatili najmä na chudobnú produkciu. Je hodne vidno, že sa jedná o nízkorozpočtový film. Mohlo to byť oveľa lepšie. Pôvodná, literárna predloha má obrovský horrorový potenciál. ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co ten Stephen King filmařům provedl, že mu neustále a (tentokrát tedy rozhodně) podstatně mění konce příběhů? Ach jo. Čert vem, že v Kukuřičných dětech z čerstvých manželů procházejících krizí udělali vcelku spokojené snoubence, ale co ten závěr? Happy end? Ó, můj kukuřičný bože, to snad ne! Chyběl snad jen epilog ukazující spokojenou rodinku, jeho a ji spolu s adoptovanými sourozenci... Uf. Ale abych pravdu řekl, o atmosféru přišly Kukuřičné děti ještě dříve - konkrétně během přeefektovaného a vcelku trapně vypadajícího finále. Velká škoda, začínalo to slibně a herci, zejména ti malí, hráli často přímo ďábelsky.__P.S. Představitel Isaaca mi připomínal Pepu Melena, ale to sem nepatří. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vesnickým skautíkům chybí, už jen krůček k dosažení jejich nejcenějšího bobříka "přežití bez rodičů" v rozsáhlých kukuřičných lánech v čele s Isaacem[prozatimní] a Malachaiem[čekatel]..(dva kohouti v jednom popcornu) a se starostlivým strýčkem(Ten, který kráčí mezi řádky), sledující vše přísným okem vedoucího. Tuto bohulibou činnost, se jim však snaží překazit dva dospěláci "kdoví odkud", jenže parta dětí, se sebou nenechá vorat. :)) Tak jen směle do toho, mládežnící.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápadem a atmosférou zajímavý horor, který už ale narozdíl od jiných vynikajícíh hororů z podobné doby hodně zestárnul a místy už je spíše k smíchu. Hlavně ve velmi odfláklém finále už to hodně skřípe. Hlavní dvojici jsem ale fandil a děti to zahráli opravdu dobře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Z celé téhle série se jenom první díl udrží v průměru a to ještě s odřenýma ušima, ale má aspoň jakž takž atmosféru, slušný herce a je celkem originální i když místy mě ten film docela nudil.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

V podstate len priemerná záležitosť (čo by som dal za to, keby aj dneska každý druhý horor bol aspoň takýto), začne hneď vyvraždením všetkých dospelých v malom mestečku Gatlin na čele s Malachaiom (s ústami ako Steven Tyler) pod vedením Isaaca (divného nadurdeného fanatika), ktorý tu zdá sa založil detskú fanatickú sektu uctievajúcu „toho čo chodí pomedzi riadky“. Sem nechtiac zablúdi Burton a Vicky hľadajúci pomoc a pri prehľadávaní ľudoprázdneho mestečka je Vicky unesená. O zraneného Burtona sa postará súrodenecká dvojica ktorá zatiaľ kultu odoláva... Podarená satanistická atmosféra podporená dobrou hudbou v štýle Omena, dostáva to správne čaro v nekonečných lánoch kukuričných polí a čím ďalej tým užšej cesty, kde listy kukurice šľahajú po aute stále viac a viac nervózneho Burtona. Je až s počudovaním aká je detská súrodenecká dvojica odolávajúca kultu sympatická, nie len že tu nemá funkciu brnkať divákovi na nervy ale výdatne pomáha, čo sa dnes v hororoch často nevidí. Škoda že tá nadprirodzená schopnosť malého dievčatka nie je viac využitá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nepochopiteľná kultovka. Námet je skvelý ale ten film je totálny priemer a premárnená príležitosť. To vážne dokážu podľa Kinga natočiť vynikajúci film iba traja ľudia? 5/10 ()

Reklama

Reklama