Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Jino 

všechny recenze uživatele

Toto byl první film a zároveň poslední originální videokazeta, kterou otec koupil k našemu, kdysi novému videu. Ještě teď vzpomínám v nostalgickém opojení na ten rychlodabing, díky němuž měla spousta filmů svoje kouzlo. Jako děcko jsem tento horor hltal, ale dnes, už se střízlivýma očima musím říct, že Kukuřičné děti nejsou tak dobré jak za mlada. Opuštěné, kukuřičnými poli olemované městečko má věru dobrou atmosféru, ale k dokonalému zážiku mě k tomu opravdu něco chybělo. Potěšila mě sympatická hlavní dvojice (Horton a Hamiltonová) a ten zrzavý buran. Nostalgických 70%, jinak bych to viděl tak o dvacet procent míň. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Od tunajšieho hodnotenia z ktorého si už viem urobiť celkom slušný názor som očakával niečo horšie, vo výsledku som bol však viac-menej prekvapený. On ten film má vlastne celkom aj hlavu a pätu, samozrejme zaužívané hororové napätie sa tu nijak nemení a odklon od poviedky i keď v mnohom značný a nie natoľko atmosférický v konečnom dôsledku natoľko nevadí, takže Deti kukurice možno radiť medzi slušný priemer. Film akosi presahuje Kingovi poviedku, ,,ten kto kráča medzi riadkami" tu naberá omnoho ucelenejšiu podobu, výsledok v knihe je úplne iný a ani hlavným hrdinom by sa mohlo o takomto konci iba snívať. Z hercov najviac vynikajú diabolskí haranti, John Franklin v úlohe Izáka je neuveriteľne démonický a odporný, oproti tomu je veľmi sympatické súrodenecké duo. Výraznejším kladom je potom ešte hudba, ktorá vďaka detským chorálom (trocha pripomínajú The Omen) dopomáha celkovej atmosfére filmu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je adaptáciou rovnomennej krátkej, zhruba dvadsaťpäť stranovej, poviedky amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorá pochádza zo zbierky Nočná Smena. Je tam jedna z najlepších. Jej filmová podoba však nie je zrovna najlepšia. "Kukuričné deti" doplatili najmä na chudobnú produkciu. Je hodne vidno, že sa jedná o nízkorozpočtový film. Mohlo to byť oveľa lepšie. Pôvodná, literárna predloha má obrovský horrorový potenciál. ** ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Kukuřičné děti = mistrovský námět vyplácaný do řady slaboduchých výplní videopůjčoven. To platí stejně tak pro první díl jako pro páté pokračování. Základním kamenem úrazu zbytečně dlouhé série bylo většinou špatné obsazení. Že Peter Horton patří jen do epizodních rolí v nezáživných seriálech a Linda Hamilton v této době krom Terminátora nikam je zjevné, ale nikoli nejhorší. Pravou hrůzou jsou osoby jako Isaac nebo Malachai čili samotné děti. Jejich počínání není děsivé, spíš působí jako trapný boj o moc, takové trapné špičkování. Vesnička obležená fanatickou skupinkou dětí by měla mít respekt (mám v paměti jeden díl původního Star Treku, který cosi podobného skvěle zobrazil) a ne nudit sektářskou rétorikou a hádkami o to, jestli Malachai udělal to a ono. Do logiky především těch dvou "neposkvrněných" dětí radno lepší se ani nepouštět, jenom musím ještě říct, že obalit chátrající děj nadpřirozenem ke konci je poněkud alibismus. Nemluvě o tom úplném závěru, jemuž jenom chybí věta o tom, že další pokračování je už čerstvě ve střižně a připraven k dostání na pultech nejbližší půjčovny. Když už nic, aspoň by to mělo logiku, jinam tyhle vycpávky ani nepatří. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Těžko říct, jestli to bylo proto, že se ve filmu nepodařilo dát dětským padouchům opravdu pořádnou auru zla. Ano, byli otravní, ale které děti nejsou. Ano, byli v některých případech k nesnesení (Isaac) či rovnou k odbouchnutí (Malachi a ta jeho strašlivá tlama), to bylo ale všechno. A Linda to sama prostě neutáhne. Její partner byl absolutní zoufalec, kterýmu to dítě musí donýst zápalnou láhev až do klína, aby vůbec něco dělal. Nehledě na trikově i příběhově zpackané finále, které evokuje tak leda příchod exkremenťáka. A ještě navíc takovej happy end, ehhh... Upřímně nechápu, co na tomhle céčku bylo tak úžasnýho, že se dočkalo tolika pokračování... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)
  • Důvodem, proč vznikla další pokračování, spočívá ve smlouvě. Producent totiž od Stephena Kinga kromě práv na příběh získal i práva na název. (Petrus1)

Reklama

Reklama