Výchozí bod (TV film)

Východiskový bod

Bod posledného kontaktu

USA, 1998, 91 min

Elodie Keene

„Čo ak ju nikdy nenájdeš? Minule trvalo dva roky, kým sa našli vôbec kosti.“ – „Mám čas.“ Tento malý, skromný, silný a pôsobivý film, som videl raz dávno a relatívne sa mi páčil. Keď som si dal po desiatich rokoch reprízu, neviem, čo som čakal, ale asi nie rovnako dobrý - ak nie ešte lepší - film. Za tie roky dozrel nielen on, ale snáď aj ja a hoci bojovníčka (a jedna z milióna manželiek Jamesa Camerona) Linda Hamiltonová nie vždy stíha tak, ako od nej požaduje psychologicky dosť náročný scenár, stále je jej uveriteľný "obyčajný" výkon kvalitným hromozvodom televíznej snímky. Hrá v minulosti manželom týranú stopárku, ktorej muž uniesol deti a odvtedy ich X rokov nevidela. Keď sa v nehostinnej divočine stratí dievčatko, zničená žena sa rozhodne vypátrať ju a aspoň takto si niečo dokázať. Ťažko totiž povedať, či pátra po dievčatku alebo skôr sama po sebe. P.S. Názov v reči stopárov údajne znamená poslednú "zachytenú" (hmatateľnú, fyzickú) stopu nezvestného.(19.12.2004)

Film, kde Hamiltonová nedělá shyby na jedný ruce jako Terminátorovi. Snímek s příběhem, který není až tak úplně neobvyklý. Docela zajímavý na TV film. 60%(16.3.2009)

• klima777

Zdaleka ne tak katastrofální, jak by se mohlo zdát.(15.9.2010)