Battlefield (TV seriál)

Dokumentární / Válečný

Kanada / Velká Británie / USA, 1984

Justin McCarthy

Nevím jestli budu psát o tomtéž,jelikož se mi někam vytratilo datum vzniku. Momentálně převádím mnohadílný dokumentárním seriál ,který byl nahráván z televizní stanice Max1. Jedná se o sérii dvouhodinových dokumentů,která je přehledně zpracována a podává ucelený obraz o důležitých bitvách 2.světové války.Kvalitu informací.která je nejdůležitější musím ohodnotit 5ti hvězdami. Zájemcům o výměnu doporučuji se se mnou spojit mailem a pošlu podrobnější seznam kapitol.(28.10.2006)

Z dokumentů o 2. světové válce je tento seriál jeden z nejlepších. Co díl to důležitá bitva. Střídavě se věnuje obou stranám v jednotlivých aspektech např. německý velitel vs. francouzský velitel, strategie jedné a druhé strany až po výzbroj, jako popisy a vlastnosti tanku, děl a vojáků a jejich (ne)výhody. Po shlédnutí jakéhokoliv dílu, víte o dané bitvě naprosto vše.(18.3.2008)

Jeden z nejlepe propracovanych dokumentu zamerujici se na urcite bitvy s co nejvetsim moznym popisem situace a udalostmi ovlivnujicich bitvu. Kazda cast je rozdelenea do dvou dilu, z nichz v prvni je nam pocitacovou animaci predstavena vyzbroj obou stran (tanky, letadla, letadla vc. jejich parametru) nebo predstaveny plany velitelu ve forme prehledne udelanych map, za pomoci dobovych zaberu osvetlena minulost a politicke ci vojenske pozadi. Druhy dil se pak venuje ciste prubehu dane bitvy, na konci je pak zhodnoceni bitvy a jeji dusledky do budoucna, to vse opet doplneno o pocitacove animace, mapky, dobove zabery atd. Vyborne, naucne, prehledne, zkratka presne takove jak ma byt dobry dokument.(11.4.2011)