Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

mandlova 

všechny recenze uživatele

Super nápad, dámy jsou naprosto famózní! Opravdu jsem se bavila, vizuálně nejhezčí je scéna - tančíce v bílém. Jen tak do nich, dámy ;) úžasná je i sympatizantka hlavního tria Maggie Smithová, která se ujala role rozrývačky JEHO (už nevím kterého z manželů) majetku tím, že prohnaně radila naivce S.J.Parker při aukci - to jsem se smíchy válela. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tenhle film nemá žádné silné momenty. Všechno sleduje pečlivě vypsaný klišé postup tak typický pro animované filmy pro děti. A vrcholem celého snažení manželek, vloupání se do bytu a hledání špíny na exmanžele, bylo donutit je platit? Pointa mi nepřišla moc věrohodná. Možná si jen stačilo vklidu sednout a vše si vyříkat. Ale to bychom zase neměli tenhle film, že. ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Všechny tři jsou báječné a dokážou si dělat legraci samy ze sebe. Komedie, kterou lze vidět víckrát. Goldie sice moc nemusím, ale to parodií má švih. Bette Midler je úžasná tím, jak kašle na svá kila navíc, a platí to i ostatních jejích filmech, byť nemá přímo velkých rolí. Diane Keaton je perfektní jako vždy. Jen jsme o ní kdysi četla, že si sama navrhuje oblečení a nebo dokonce nosí své vlastní. A je to trochu poznat. Ať vezmete Allenovy filmy, tohle nebo třeba Lepší pozdě nebo později, stále nosí kalhoty nabrané v pase, roláky a přepásané kabáty nebo saka. Jenomže je tak dobrá, že jí to odpouštím. No, a zatočit takhle s chlapy, co odkládají ženy a mění je za mladší modely by se neměly bát ani ženské v Česku. A na závěr- viděla jsem jen dabované. Ještě že alespoň nepřezpívali tu závěrečnou píseň a nechali ji v originále. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Až vyrostu, chci být Bette Midler, Diane Keaton a Goldie Hawn. Já mám filmy jako je First Wives Club ráda, protože v sobě nesou vtip a trošku toho feminismu. Tři bývalé spolužačky se rozhodly, že se pomstí svým bývalým manželům za to, že s nimi zacházely jako s odpadky. A to si myslím je fér, a v tomto případě dost na místě. Pak se ale dohodnou že pomsta k ničemu nevede, tak se alespoň pokusí využít jejich slabostí a špatných vlastností k tomu, aby ony mohly žít takový život, jaký jim muži slibovali. Nejsem si jistá jestli jsem dobře napsala všechna íčka ve všech slovech, ale myslím že je jasné o co mi šlo. Prostě mě to bavilo, jako taková nehloupá komedie, tak nějak oddechovka o ženách. Navíc filmy z devadesátých let měli takovou speciální atmosféru. Protože se tam ještě tenkrát neproháněly nevýrazné modelky s IQ pět, které se dneska nazývají herečkami. Mělo to aspoň trochu charisma a charakter. Navíc se ani jedna z hereček neberou vážně, a každá si z typu otravnosti svojí povahy nebo vzhledu během filmu dělala legraci. A já si říkám, proč by ne. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten typ komedií, který mám rád. Přesný koktejl zábavy, dobrého příběhu a dojímavosti. Takový ryze lidský příběh pozorovaný s určitým nadhledem a humorem, hřejivě a přátelsky a nepříliš dramaticky. Navíc, co se mě týká, je to děsná zábava koukat na ty parchanty, jak jim jejich jimi dávno odepsaný manželky natrhávají prdele a nakopávají koule. Ono sice mužský a ženský styly myšlení jsou daný různýma hormonama, který na nás působí, ale to neznamená, že takový chování nemůže člověk odsuzovat. Herecky je vidět, že se většina zúčastněných (hlavně žen, chlapi moc prostoru nedostali a to ani typem postav) se doslova vyřádila. Dát dohromady takhle rozdílné herečky, které každá vždy zastávala naprosto rozdílný typ postavy, byl geniální nápad. Ani jedna není ústřední postavou, takže se příběh dělí mezi ně a tak je neustále co popisovat. Feministický mi to ani nepřišlo, protože ti chlapi dostali co zasloužili a to, že by byli všichni zmetci tu nebylo (pomáhal jim i jeden chlapík a jeden z manželů se vrátil k ženě). Takže podtrženo sečteno milý Watsone, já vidím velice příjemnou komedii, která zabaví celou rodinu a častokrát i rozesměje, a o to jde především. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Když se tři hlavní hrdinky setkají po pohřbu, mluví o Elisině plastice. Brenda se ptá, kolik operací prodělala a jestli se nechala vylepšit jen trochu nebo pořádně. Elise odpoví: "Nechala jsem si je pořádně zvětšit." Tato věta měla původně znít: "Nechala jsem si je udělat jako Ivana," ale byla změněna poté, co zde dostala Ivana Trumpová malou roličku. (HappySmile)
  • V roce 2011 rozvířila Goldie Hawn spekulace o natočení pokračování, když na Twitteru zveřejnila společnou fotografii s Bette Midler a Diane Keaton, pod níž napsala, že všechny tři již podepsaly smlouvu. (Olík)

Reklama

Reklama