Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Recenze (106)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

...." Co ty flašky?"......"Já už nepiju, měla jsem tu návštěvu."..... "A koho? Guns and Roses?"...... Všechny tři herečky mám moc ráda a nápad, jak se ženský s přetočeným tachometrem spojí, aby dokázaly, že ještě neřekly poslední slovo, je fajn, ale kdyby se vystřílely ze scénáře momenty, kdy samy sebe ztrapňují a chovají se tak, že se manželům není co divit, a taky zmizela hudebnětaneční scéna v bílém, šla bych s hodnocením i výš. PS: nevím, co sehrálo roli po sedmi letech, ale tumáte, holky, tu uzurpovanou hvězdičku. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduché možná až primitivní, ale přesně cílené na dámské publikum. Herecký trojlístek dam v hlavních rolích válí (Goldie Hawn však nejvíce) a i vedlejší postavy jsou skvěle obsazeny. Od hloupých (hodných) manželek k potvorám snadno a rychle v 97 minutách:). Vtipu tu však není tolik, kolik bych si přál a žádná překvapení... a já mám moc rád překvapení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala som návštevu.“ – "Guns N´Roses?“ Asi nie som správna cieľová skupina, takže beriem KLUB ODLOŽENÝCH ŽIEN napriek určitým kladom (predovšetkým takmer výborná Goldie Hawnová) skôr s rozpakmi alebo, čo je asi ešte horšie, s nudou. Zopár dobrých scén a postáv sa určite nájde (Bronson Pinchot, záverečný tanec), ale inak ma snímka príliš nezaujala. Divákom sa ale snímka prekvapivo ohromne páčila, keďže pri skromnom rozpočte 26 miliónov ich na celom svete zarobila viac ako 18O, čo je teda na komornú "hereckú" civilnú komédiu ozaj neskutočne pozitívny ohlas. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která rozhodně není tak feministická, jak by vzhledem k předloze mohla být. Trio Keatonová-Hawnová-Middlerová je znamenité, na menších rolích se dosytosti vyřádily Maggie Smithová, Sarah Jessica Parkerová a Elizabeth Berkleyová a za zmínku rozhodně stojí i Bronson Pinchot (přítel Middlerové). Ale mohlo to být ještě lepší - manžela Bette Midlerové, kterého zde hraje Dan Hedaya, měl původně hrát Rowan Atkinson. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Typický feministický snímek-nicméně autorka knižní předlohy -Goldsmithová- bude pravděpodobně feministka až na půdu (soudě podle jejich ostatních knižních útvarů, kde zachází s ženami jako s ženskými terminátory s inteligencí Geeni Davisové a rychlopalnou mluvou Denzela Washingtona).Docela (malinko) jsem se bavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten typ komedií, který mám rád. Přesný koktejl zábavy, dobrého příběhu a dojímavosti. Takový ryze lidský příběh pozorovaný s určitým nadhledem a humorem, hřejivě a přátelsky a nepříliš dramaticky. Navíc, co se mě týká, je to děsná zábava koukat na ty parchanty, jak jim jejich jimi dávno odepsaný manželky natrhávají prdele a nakopávají koule. Ono sice mužský a ženský styly myšlení jsou daný různýma hormonama, který na nás působí, ale to neznamená, že takový chování nemůže člověk odsuzovat. Herecky je vidět, že se většina zúčastněných (hlavně žen, chlapi moc prostoru nedostali a to ani typem postav) se doslova vyřádila. Dát dohromady takhle rozdílné herečky, které každá vždy zastávala naprosto rozdílný typ postavy, byl geniální nápad. Ani jedna není ústřední postavou, takže se příběh dělí mezi ně a tak je neustále co popisovat. Feministický mi to ani nepřišlo, protože ti chlapi dostali co zasloužili a to, že by byli všichni zmetci tu nebylo (pomáhal jim i jeden chlapík a jeden z manželů se vrátil k ženě). Takže podtrženo sečteno milý Watsone, já vidím velice příjemnou komedii, která zabaví celou rodinu a častokrát i rozesměje, a o to jde především. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Docela povedená a místy hodně trefná komedie na téma "když si manžel najde mladší model" :-) Občas ale zamrzí hluché místo či nadbytečná scéna, díky nimž působí 97 minutový snímek poněkud zdlouhavě. Ale jinak není žádné výtky - zejména trio hlavních hereček je k nakousnutí ;-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z dlouhé řady Amerických komedií, které mě pobavily, líbily se mi, ale už na ně nebudu víckrát koukat. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Mami, já nechci tančit!! - Mlč! Stěžuj si u svého cvokaře." Jo jo. Bette Midler se nezdá, ale kdyby chtěla tak zboří svým ostrovtipem celý Manhattan. Tahle dáma s velkým Dé je zkrátka tou nejujetější herečkou v hollywodské branži. A pokud jste viděli scénu ve které rozdává facky na celé kolo, nemohli jste si ji nezamilovat. Film se mi opravdu líbil a i když je určený především "ženskejm" i já se u toho bavil grandiozně. Ano, Diane Keaton si mohla svou uječenost nechat doma ve skříni, ale proč řešit, žééé? Při tomhle filmu feministky tančí.. (pardón :DD) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Partička osiřelých manželek mě na svou stranu nedostala. A to přes hvězdné obsazení, což mě udivuje ještě více než to, že jsem byl svědkem další konverzační přestřelky s komediálním záměrem, leč výsledkem rozpačitým. Průměrná komedie by na můj vkus měla disponovat svižnějším tempem a větším prostorem pro jiné pohlaví, než ženské. Poněvadž čeho je moc... :-) ()

Reklama

Reklama