Reklama

Reklama

Goldie Hawnová a Chevy Chase v komediálním thrilleru, nominovaném na Oscara, o sanfranciské knihovnici a nemotorném policistovi, jejich trochu divoké lásce a o jedné mikrokazetě, jejíž obsah až příliš přitahuje pozornost nekalých živlů... (oficiální text distributora)

Recenze (28)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, a dobré je za tři. Hlavním problémem filmu je, že zkusil kombinaci akční krimi komedie - a sice se to jakž takž povedlo, ale být to víc komediální, obvlášť, když je na palubě Chevy Chase v roli detektiva, by bylo lepší. Navíc to má spíš divný konec, ale zajímavé je, že o pár let později byl skutečně atentát na papeže Jana Pavla II... Ale na sedmdesátky to vůbec špatné není...60% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Upjatá knihovnice Goldie Hawn se náhodně zaplete do boje zločinců o jakýsi mikročip a vyzbrojena jen deštníkem a Chevym Chasem uniká jejich vražedným úkladům... Docela sympatická komedie, jen se možná trochu minula se správnou dobou. Patří k sérii pokusů znovu namíchat kouzelnou formuli úspěšné Šarády a dělá to v okamžiku, kdy už to všechny ostatní přešlo. Filmy jako Arabeska, Masquerade, Caprice, Gambit a Darling Lily nebyly takovými trháky, jak si jejich producenti přáli, a Podlá hra přišla dobrých deset let poté, co se nad tímto krátkodobým trendem zavřela voda. Z nějakých 80% procent je to bláznivá komedie a thrillerově-detektivní prvky spíš paroduje. Podobá se i filmu Stříbrný blesk, k němuž její režisér Colin Higgins napsal scénář. Chevy Chase a Goldie Hawn jsou roztomilý párek, ale ve filmu jsou poměrně zřídka pohromadě. Nejvtipnější mi připadali Dudley Moore jako nešťastný dirigent, který se děsí prozrazení své úchylky, a Burgess Meredith v roli neohroženého domovníka. Mírný nadprůměr. 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dabing redakce převzatých pořadů, v českém znění: Vilma Cibulková, Pavel Trávníček, Jaroslav Vágner, Jiří Novotný a další. Film, ve kterém to Goldie sluší ještě více než v Kaktusovém květu. Výborná, i když zdánlivě nenápadná krimi komedie s výraznými prvky parodie. Nenechte se ošálit, rozhodně se nejedná o mysteriózní thriller. Jakkoliv se pomalu rozjíždí, s prvním tanečním číslem Dudley Moora na velký hit Bee Gees vám na tváři naskočí úsměv, kterého se už do konce nezbavíte. Dobrou letní pohodu ještě podtrhuje skvělý český dabing. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemáme ani mrtvolu ani náznak násilí. Podezřelými jsou albíni a trpaslíci." Někteří detektivové nevěří, že Gloria a Papež jsou v nebezpečí a není se čemu divit. Kdybych já vyšetřoval tento případ, tak už se volí nový vedoucí církevního spolku a Gloriino tělo vyplavuje moře. Jenže já to neřeším, to nechám na poručíkovi Carlsonovi a já se mohu pouze dívat. A viděl jsem to, co nevidím moc rád - špatné propojení humoru a napětí. Tedy spíše žádné propojení, protože napínavé scény se celkem pravidelně střídají s komediálními výstupy a já se neumím tak svižně přeladit. Přesto si myslím, že jako komedie je to povedené, jako thriller nepovedené a jako film tak nějak průměrné. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

36. Zlatý Glóbus za rok 1978 - nominace (7) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Goldie Hawn, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Chevy Chase, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Dudley Moore, Nejlepší scénář - Colin Higgins, Nejlepší filmová píseň - "Ready To Take a Chance Again" - Hudba Charles Fox, text Norman Gimbel, Objev roku (herec) - Chevy Chase ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama