Reklama

Reklama

Jako za starých časů

  • USA Seems Like Old Times (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Nick Gardenia (Chevy Chase) je proti své vůli přinucen dvěma ozbrojenými lumpy vykrást banku a předat jim lup. Na útěku před dopadením vyhledá jedinou osobu, která mu může pomoci - svou exmanželku Glendu (Goldie Hawn), špičkovou obhájkyni, schopnou dostat z maléru kohokoli. Má to ovšem háček - o Nickově přítomnosti v domě se nesmí dozvědět Glendin současný manžel Ira (Charles Grodin)... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dát se dohromady, bude z nás tří pěkný pár." Kvalita a úspěch spolu nemusejí vůbec souviset, Chevy a Goldie by mohli vyprávět. Rok 1980 pro oba znamenal separátní úspěchy se slabými filmy Caddyshack, resp. Vojín Benjaminová, a taky katastrofální neúspěch v podobě téhle skvělé komedie. Proč u diváků propadla, je mi záhadou. Neil Simon tradičně napsal scénář s potenciálem třaskaviny a obsazení by už mohlo vylepšit jen kdyby Grodinovu roli hrál Steve Martin. Jediným kamenem úrazu je režisér Jay Sandrich, který trochu nezvládá svižné tempo, nezbytnou součást každé konverzačky. Taky právem skončil u druhořadých sitcomů. Jinak ovšem nemám co vytknout. Film s tak vtipnými dialogy se nevidí každý den. 80 % ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝗼𝗿𝗶𝗴𝗶𝗻𝗮𝗹𝗻𝗶 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗱𝗶𝗲 𝘀 𝗰𝗵𝗲𝘃𝘆𝗺 𝗰𝗵𝗮𝘀𝗲𝗺 𝗮 𝗴𝗼𝗹𝗱𝗶𝗲 𝗵𝗮𝘄𝗻. — na konci mi to strasne pripomnelo film 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘪𝘳𝘥𝘤𝘢𝘨𝘦, byla to fakt zabava :D chester a jeho “vystupy” me pobavily nejvic, hlavne jak k nim sel na veceri ten dalsi cernoch a on na nej “what’s happening, brother?” :DDD — pejsci byli cute a premyslim o tom, ze az si poridim taky jednoho (nebo dva? mozna tri..), tak ho pojmenuju chevy.♥️ — myslela jsem si, ze nakonec nick a glenda spolu uz nebudou, ale oni si k sobe vzdycky najdou cestu… || ❝𝐍𝐨 𝐤𝐢𝐬𝐬, 𝐍𝐢𝐜𝐤. 𝐈'𝐦 𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐦𝐚𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐚 𝐆𝐨𝐯𝐞𝐫𝐧𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞.❞ ⚖️🐕🍗 ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Goldie a Chevy jsou roztomilá dvojka a byli skvělí, už v Nečisté hře. A tady jsou prostě k sežrání. Bývalí manželé se kočkují celý film. S nimi hromada psů, potrhlý sluha a upjatý manžílek. Konverzační hříčka, plná skvělých momentů. Goldie byla fakt kočka a Chevy velkej sympaťák. Tohle je velká nostalgie a vzpominka na filmy, které se, už dneska netočí. Pátá hvězdička za staré dobré časy, které se, už bohužel nikdy nevrátí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Být unesen, přinucen k bankovní loupeži, vzápětí být pronásledován spravedlností a stále neztrácet humor? Ale jo. V podání Chevyho Chase na sto procent. Nahrávači jsou tentokrát Goldie Hawn a neméně impozantní Charles Grodin. Snaha spisovatele Nicka se ospravedlnit a dokázat svoji nevinu, odehrávajíc se především na panství prokurátora snažící se ho odsoudit žijící paradoxně s Nickovou bývalou, živící se naopak jako obhájkyně, je stále zárukou dobré zábavy. Gagů a vtipných frází je více než dost a co je nejdůležitější, jedinkrát to svou ztřeštěností nepadá do bláznivosti až přehnaného. Po dějové stránce není o co stát. Stále se tu běhá z jednoho místa do druhého, vznikají situace vtípků slovních plných ironie i groteskně hraných, a divák se baví a zároveň vlastně i sleduje, kdy toho všeho bude konec. Jenomže atmosféra je po celou stopáž ukočírovaně stále svěží, ostatně jak bylo u Chase vždy zvykem, takže během sledování, snad, každý divák po náročném dni přijde na jiné myšlenky. Svižná a vtipná komedie která funguje, navíc se sympatickým hereckým trojúhelníkem. Jen tak mimochodem, Chevy Chase a Goldie Hawn se setkali už o dva roky dříve ve snímku „Nečistá hra“ (1978) a chemie mezi nimi byla tak výtečná, že zřejmě není náhoda, že si to v tomto snímku opět zopakovali. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Škoda několika málo pasáží, v nichž jakoby do plachet nefoukal vítr, jinak to však byla luxusní plavba, která rozčeřila stojatou vodu - jako za starých časů. Místy až divadelní galakoncert ústředního tria, ze kterého jasně vyčnívá kouzelný Chevy Chase. No a kdyby se rozdávaly metály za dialogy, měli bychom tu horkého favorita. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama