Reklama

Reklama

Jako za starých časů

  • USA Seems Like Old Times (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Nick Gardenia (Chevy Chase) je proti své vůli přinucen dvěma ozbrojenými lumpy vykrást banku a předat jim lup. Na útěku před dopadením vyhledá jedinou osobu, která mu může pomoci - svou exmanželku Glendu (Goldie Hawn), špičkovou obhájkyni, schopnou dostat z maléru kohokoli. Má to ovšem háček - o Nickově přítomnosti v domě se nesmí dozvědět Glendin současný manžel Ira (Charles Grodin)... (Oskar)

(více)

Recenze (27)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Takové komedie se už opravdu netočí (nebo jich je málo.) Dva z nejvýraznějších komických talentů (Chevy Chase a Goldie Hawn) se sešli v této úžasně vtipné komické hříčce Neila Simona. Je to film, který vás ani na chvíli nenudí a pokud to hrozí, vždy se najde nějaký ten konverzační fórek, který vás udrží ve stavu bdělosti. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Dát se dohromady, bude z nás tří pěkný pár." Kvalita a úspěch spolu nemusejí vůbec souviset, Chevy a Goldie by mohli vyprávět. Rok 1980 pro oba znamenal separátní úspěchy se slabými filmy Caddyshack, resp. Vojín Benjaminová, a taky katastrofální neúspěch v podobě téhle skvělé komedie. Proč u diváků propadla, je mi záhadou. Neil Simon tradičně napsal scénář s potenciálem třaskaviny a obsazení by už mohlo vylepšit jen kdyby Grodinovu roli hrál Steve Martin. Jediným kamenem úrazu je režisér Jay Sandrich, který trochu nezvládá svižné tempo, nezbytnou součást každé konverzačky. Taky právem skončil u druhořadých sitcomů. Jinak ovšem nemám co vytknout. Film s tak vtipnými dialogy se nevidí každý den. 80 % ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Škoda několika málo pasáží, v nichž jakoby do plachet nefoukal vítr, jinak to však byla luxusní plavba, která rozčeřila stojatou vodu - jako za starých časů. Místy až divadelní galakoncert ústředního tria, ze kterého jasně vyčnívá kouzelný Chevy Chase. No a kdyby se rozdávaly metály za dialogy, měli bychom tu horkého favorita. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

1- Co mám dělat? 2 - S čím? 3 - Myslí s kuřetem, je totiž vegetarián a nikdy to nejedl. 2 - A proč se ptá zrovna 4? 3 - Protože 4 byl kdysi taky vegetarián, tak s tím má zkušenosti. 2 - Aha. 4 - Kousej to......dialogy jsou občas skutečně kouzelné. Příjemná komedie, která pobaví, ale uplná špička to taky není. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia plná milého humoru a kuca paca situácií. Našlo by sa tu aj zopár vydarených hlášok. Samozrejme, celý ten príbeh je postavený na hlavu a nedáva čo sa reality týka zmysel, no bolo to aspoň niečo, na čo sa dobre pozeralo. A samozrejme je tu to najhlavnejšie - príjemná nostalgická dobová atmosféra, ktorá mnohým z nás pripomenie naše detstvo. Lepší priemer. 65/100 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přes místy možná až trochu šarádní nádech je další filmy s Goldie Hawn a Chevy Chasem (sešli se už o dva roky dříve v Podlé hře) zárukou dobrého humoru, zejména v závěru. V českém znění Dagmar Čárová, Petr Oliva, Jiří Schwarz. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No tak v prvom rade mne "humor" Chevyho Chase nic nehovori a ked uz pozeram na US styl humoru, tak suverenne beriem radsej inteligentny humor Styva Martina nez tieto lacne srajdy. Ale zase Chevy Chase mal v 80. rokoch nieco do seba, nemilosrdne k nemu boli az 90. roky, kedy pravom upadol do zabudnutia a vyhasol. Jay sandrich ako rejza mi nehovori uz vobec nic a myslim, ze skoncil v druho - a tretoradych sytkomoch. Ako komedia nic moc, zasmiat sa da len na 2 - 3 pripadoch : 30 % ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Goldie a Chevy jsou roztomilá dvojka a byli skvělí, už v Nečisté hře. A tady jsou prostě k sežrání. Bývalí manželé se kočkují celý film. S nimi hromada psů, potrhlý sluha a upjatý manžílek. Konverzační hříčka, plná skvělých momentů. Goldie byla fakt kočka a Chevy velkej sympaťák. Tohle je velká nostalgie a vzpominka na filmy, které se, už dneska netočí. Pátá hvězdička za staré dobré časy, které se, už bohužel nikdy nevrátí. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

𝗼𝗿𝗶𝗴𝗶𝗻𝗮𝗹𝗻𝗶 𝗸𝗼𝗺𝗲𝗱𝗶𝗲 𝘀 𝗰𝗵𝗲𝘃𝘆𝗺 𝗰𝗵𝗮𝘀𝗲𝗺 𝗮 𝗴𝗼𝗹𝗱𝗶𝗲 𝗵𝗮𝘄𝗻. — na konci mi to strasne pripomnelo film 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘪𝘳𝘥𝘤𝘢𝘨𝘦, byla to fakt zabava :D chester a jeho “vystupy” me pobavily nejvic, hlavne jak k nim sel na veceri ten dalsi cernoch a on na nej “what’s happening, brother?” :DDD — pejsci byli cute a premyslim o tom, ze az si poridim taky jednoho (nebo dva? mozna tri..), tak ho pojmenuju chevy.♥️ — myslela jsem si, ze nakonec nick a glenda spolu uz nebudou, ale oni si k sobe vzdycky najdou cestu… || ❝𝐍𝐨 𝐤𝐢𝐬𝐬, 𝐍𝐢𝐜𝐤. 𝐈'𝐦 𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐰𝐨𝐦𝐚𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐚 𝐆𝐨𝐯𝐞𝐫𝐧𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞.❞ ⚖️🐕🍗 ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobrá oddychovka, ktera mě hodně pobavila. Klasický kvalitní humor 80. let, který mě nikdy neomrzí. Goldie byla v mnoha momentech lepší než Chevy, každopádně poslední třetinu už ruluje Chevy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jako za starých časů je tradiční Simonova konverzačka i když tu nechybí i pár fyzických gagů. Je tu budoucí generální prokurátor a jeho žena obhájkyně, která si půlku svých případů bere domů jako zaměstnance. A do cesty se jim plete exmanžel, donucený k bankovní loupeži a na útěku před policií, který se jí plete do života. Takže Grodin se vzteká, Hawnová hysterčí a Chase se chová jako nezodpovědný zmetek. Je tu milostný trojúhelník, sympatické vedlejší postavy, nenudil jsem se, příjemně se na to kouká a některé hlášky se povedly... jen něco mi chybělo (lepší režisér? oblíbenější herci?). Nevím, každopádně slušné 3* si to zaslouží. ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Dost kolísavé tempo... hlavně začátek a konec je super, prostředek ale nějak "drhne". Chevy Chase je sympaťák, Goldie Hawn hraje tak nějak svojí klasickou polohu (bohužel v tomhle mi přišla spíše otravná, možná proto, že nesnáším psy). 2,5* ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie měla grády. Vtipné scénky, sympatické obsazení a komediální talent Chevyho Chase. Nejvtipnější byla scénka s večeří, zároveň musím uznat, že se tvůrcům se velmi vyvedl závěr. Škoda, že to byl jediný kinofilm tohoto režiséra. Viděno na AMC. 4* ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn a Chevy Chase boli v tych rokoch minuleho storocia zarukou tej najlepsej zabavy,ich komedie neboli narocne a prave preto tento druh humoru dokazal rozosmiat kopec ludi,patrim medzi nich a prave preto nie je o com rozmyslat...:-) ()

Reklama

Reklama