Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oba díly Addams Family patří mezi moje nejoblíbenější hororové komedie, především díky obrovskému množství černého humoru, který je zde divákovi presentován se vší vážností a precizností. Místy je dokonce lehce morbidní, ale režisérův záměr nebyl diváky rozhodně něčím vyděsit, ale spíše pobavit a to se mu opravdu povedlo ve velké míře. Je jen málo věcí, které bych zde mohl vytknout. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neskutečná komedie. Ten scénář je prostě geniální! Celá famílie byl herecky ztvárněna naprosto dokonale, nevyměnil bych ani jednoho člena. Hlavně Raul Julia a Anjelica Huston, z nich jsem fakt nemohl. Ale i dětičky byly super! A jestli tuhle dokonalost mohlo ještě něco pozvednout k nebesům, pak je to český dabing s hlasy pana Štěpničky, paní Zawadské, pana Prágera a dalších... Kdo miluje černý humor, tomu by tuto komedii měl předesat jeho obvoďák. Já se u toho tlemil celých 96 minut! Dávám za 5 seků šavlí! * * * * * ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako maly som zboznoval jak serial tak aj prve dva filmy, ale dnes ma to uz tak nenadchlo. Stale ma bavi ta divna stylizacia, ale bohuzial som sa prilis uz toho nenasmial, co ma prekvapilo, lebo za mlada som sa u toho nasmial do zblbnutia. Mozno za to môze mizerny CZ dabing. Kto vie. Co sa tyka obsadenia, tak sa film vydaril na jednotku. Raul Julia sa vyrovna serialovemu Johnovi Astinovi. Anjelica Huston je rovnako sexy ako Carolyn Jones a Christopher Lloyd je rozhodne zabavnejsi ako Jackie Coogan. Najväcsim plusom je ale bozska Christina Ricci. Vizual je stale pôsobivy a celkovo to je skvele zrezirovane. Vysledkom je film ktory nenudi, ale uz mi nepripada tak zabavny ako kedysi. Dvojka snad bude lepsia. 6/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Perfektné spracovanie starého kultového televízneho seriálu o bizarnej (či skôr morbidnej?) rodine. Filmová verzia sa výborne vydarila. Vznikla komédia v duchu pôvodného seriálu, ktorá je plná čierného humoru. S réžiou som tiež spokojný. Napríklad, keď sa tancuje mamuška, tak to je scéna ako bič. Hereckému obsadenie taktiež nemôžem nič vyčítať. Ba velice ma potešil Christopher Lloyd v úlohe strýka Festera. "Addams Family" ma dokáže dobre pobaviť. **** ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych se chlámal nepřetržitě po celý film - ale o tom to také nebylo! Stejně jako impresionistický obraz jsou samé tečky, dokud si nepoodstoupíte, tak i v Addamsově rodině všechny ty jednotlivosti tvoří ten jedinečný celek. Co by byla Morticia bez Gomeze? Co by byli obabez mozbidnosti? CO by byla morbidnost bez francouzštiny? ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama