Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám takový problém: dostala jsem se k tomuhle filmu až před pár týdny, to znamená cca 20 let poté, co bych z něj blaženě ucvrnkávala do spodního prádla a v záchvatech smíchu cenila plomby. Tak nějak mi to přišlo málo ujeté, málo vtipné a celkově mě film nebavil tolik, jak bych od velebeného kultu černých mysteriózních komedií očekávala. Mea culpa, neměla jsem to v dětství minout. Nedětinský pohled nezastřený závojem nostalgie říká: 57,5%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nesmírně vypečená rodinka, kterou bych ale za sousedy asi mít nechtěl. Raul Julia a jeho životní role, Anjelica Huston dokonalá jako vždy, Christopher Lloyd roztomile plachý a natvrdlý a uťatá ruka jednoznačně nejlepší postava, jakou si může režisér do vedlejší role přát. Barry Sonnenfeld tomu ještě dodal příjemný morbidní nádech, ale tady už snad ani neměl co zkazit.. 80% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Deck The Halls/Main Title ,2. Morning ,3. Seances And Swordfights ,4. Playmates - The Kipper Kids ,5. Family Plotz ,6. The Mooche ,7. Evening ,8. A Party...For Me? ,9. Mamushka - Raul Julia/Christopher Lloyd ,10. Thing Gets Work ,11. Fester Exposed ,12. Teh Rescue ,13. Finale ()

kingik 

všechny recenze uživatele

U filmové verze jsem se nebavil tolik jako u původního seriálu. Herci totiž tady nebyli patřičně "ujetí", jak si to vyžadovaly jejich postavy. Po herecké stránce průměr. Po scenáristické stránce dost neučesané a v mnoha ohledech až podivně pojaté, ale režisér Barry Sonnefeld se snažil. Sitcom s Addamsovými je ovšem daleko lepší a v pohodě svého filmového bratříčka spláchne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono natočiť film, ktorý by neiritoval aj keď je od začiatku po koniec riadne preexponovaný, je umenie. Addams Family je veľmi bizarná záležitosť, ktorá je plná nápadov, morbídnosti, ale aj akejsi detskej hravosti. Je to vyvážené, vtipné a nestráca to ani po rokoch nič zo svojho šarmu. Odkazuje to na klasický seriál a zároveň si to ide svojou cestou. Barry Sonnenfeld dakedy robil filmy s ľahkosťou. 90. roky takýmto príbehom strašne sadli a je to z toho dosť cítiť. Až ma mrzí, že som to videl takto neskoro. Vidieť to ako dieťa, tak by som to žral, ako hovädzí guláš. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Barry Sonnenfeld původně neměl v plánu použít hudební téma slavného seriálu od Vica Mizzyho, ale reakce diváků na trailer, v němž zaznělo, byla tak kladná, že změnil názor. (Karlos80)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama