Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si připomněl tento krásný film... Bravurní snímek, krásná atmosféra, skvělý humor, výborné postavy... Morticia jako velice hezká paní domácnosti, Christina Ricci jako Wednesday se skvělým černým humorem a další postavy skvěle zahrané... V neposlední řadě Věc alias ruka mě několikrát velice rozesmála, jako zbytek snímku... Celkem škoda natočení dvojky, která leč není špatná, tak je již slabší než tento první díl, který je jediný, co se mi od Barryho Sonnenfelda líbí... ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ale matku jsem měl rád. Byla to nehoda. Tohle je prostě dokonalá morbidní komedie, u které jsem se smál, až jsem se za vyhřezlá střeva popadal. Škoda, že na žádné besídce nejspíš neuvidím nic podobného Shakespearovi v podání addamsnovic dětí. Dobrou noc Festere. Odpočívej v pokoji. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Komediální mysteriózní horor. Téměř dokonalé. Jenže film má jednu vadu. Bavil mě jedině v dětství. Dnes si nějak nedovedu představit si ho pustit. Obdivuji herecké výkony všech herců, kteří zde hráli. Jejich obličeje, grimasy a gesta ve mě dokázala vyvinout pocit strachu, napětí a několik dnů po zhlédnutí jsem pořád na ně musel myslet. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)
  • Režisérským sítem producenta Scotta Rudina propadlo osmatřicet režisérů, než byl spokojen s Barrym Sonnenfeldem. Dalším problémem byl scénář, který Sonnenfeld nechal upravovat několik měsíců. Dramatik Paul Rudnick pak prováděl další změny i během natáčení. (Locksley)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama