Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

castor 

všechny recenze uživatele

Z dílny amerického režiséra Vincenta Galla vyšlo hvězdně obsazené drama Buffalo ´66, prosycené hodně zvláštními postavičkami, pohybujícími se v hodně odcizeném světě, s hodně prapodivnými úmysly a dlouhotrvajícími lži - vše v černočerném (nám známém) debutu chlapíka, který později svými filmovými počiny nasral kde koho. Za zhlédnutí to ale jen pro svoji zajímavost stojí.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zaradiť tento film do priemeru by bolo kruté, pretože vyčnieva. Vincent Gallo a Christina Ricci zrejme lepšie výkony už pred kamerou nepodajú. Z dôvodu prítomnosti scén, ktoré obyčajné veci ako je napríklad návšteva toalety, spoločný obed, kúpanie, dokázali povýšiť nad rámec rutiny, je dobré si tento film zohnať a nechať pôsobiť. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní sychravá atmosféra, hnusný charakter hlavního hrdiny (vlastně všechny postavy jsou zde více či méně nesympatické), trochu vleklý a jednoduchý, ale přesto poměrně originální//ujetý děj a slušná obrazová stránka s několika opravdu povedenými momenty. Celkově film, který stojí za zhlédnutí - s tím, že ten konec vás buď nasere nebo dojme - záleží na náladě... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to snímek, do kterého bych se mohl naplno zamilovat, ale rozhodně se jedná o snímek zajímavý, který stojí na zvláštních hereckých výkonech, kdy ani Ricci, ani Gallo nejsou výrazní emočně, ale přesto vás svým hraním dostanou. Tempo je hodně pomalé, jako kdyby se ani nikam nedošlo, ale stejně vás dovede snímek polapit a donutit jej sledovat. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej film. Já tyhle zláštní filmy, ve kterých nám chce mladý nezávislý režisér ukázat svoje tvůrčí schopnosti, moc nemusím. Snímek s jednoduchým, čudným dějem, ve kterém dominuje hlavně zoufalec Billy. Z Galla mám pocit, že je přesně takový psychouš, jakým je hlavní hrdina Billy, kterého si sám zahrál. 65% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)

Reklama

Reklama