Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jakoby zajímavý film o tom, kterak se únosce zamiluje do své oběti. Film s patrným nádechem amerického nezávislého léta s francouzsky vypadajícími herci. Jeden nervní, psychopatický sociopat a jedna macatá, naivní tanečnice. Je zajímavé sledovat jejich charaktery, dál nás ale film nepustí. Je to pořád o nervových výbuších toho vola a o snaze té hodné dívenky mu s jeho problémy pomoct. Film má i další děj, ale na ten si již příliš nevzpomínám, protože to pro mě k zapamatování asi moc nebylo. Atmosféra filmu je ale dobrá. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uživatel Enšpígl mi poradil, jak strávit poslední volné chvíle předtím než usnu, ráno v šest se probudím, a vyrazím do školy na jeden z těch těžších zápočtových testů z práva. Začátek byl skutečně zvláštní, to jsem ještě netušil, že Vincent Gallo je prý všeobecně známý jako magor. Dokonce jsem měl nutkání přepnout na klasiku Pravá a Levá ruka ďábla, ale nebýt právě Enšpígla, nejspíš bych i tak učinil. Nakonec jsem ale odolal a vydržel až do konce. Film má skutečně pár vysoko postavených scén, jako například návštěva rodiny. V tu chvíli lítaly smsky trasa Stará Boleslav - Praha a debata vypadala asi takhle....Co bude dělat s tou ženskou? - Nedivil bych se, kdyby jí vojel - Když si uvědomim, jak jí tam v tý místnosti zpíval - Máma - Co udělal s tím psem? - Asi ho vojel...No dál to nemá cenu rozebírat. Ten film byl divnej. Se sázením neměl moc společnýho a na to já se těšil nejvíc. Další průser byl v tom, že utíkal hrozně, ale hrozně pomalu. Některý scény byly až moc dlouhý. Ale ten konec, klasicky po americku, rozhodně nezklamal. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze to je jeden z tech filmu, co vubec nemam poneti, jak jsem se k nim dostal.. Moc se tam toho nedeje, cely je to dost artovni, a presto me to ve finale docela bavilo. Vincent Gallo to tu v hlavni roli (a za kamerou) vsechno hejtuje, dobra tretina filmu jsou jeho monology, kde opakuje debilum desetkrat to samy, ale stejne je to docela prdel. Tlusta Ricci je zajimava postava bez jakyhokoliv pozadi a jeji jednani je ve finale dost nepochopitelny, ale kdo by se nakonec staral.. 65% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Excelentní excentrický narcis Vincent Gallo v roli losera a outsidera, který jako by vypadl z nějakého Kaurismäkiho filmu. Možná o jednu hvězdu nadhodnocuju, ale tenhle skvostný minimalistický film mi skvěle sedl do nálady. Máte-li v oblibě svéráznou poetiku již zmíněného finského režiséra, tohle se vám zaručeně bude líbit! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)
  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)

Reklama

Reklama