Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

Ondis 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinej film. Já tyhle zláštní filmy, ve kterých nám chce mladý nezávislý režisér ukázat svoje tvůrčí schopnosti, moc nemusím. Snímek s jednoduchým, čudným dějem, ve kterém dominuje hlavně zoufalec Billy. Z Galla mám pocit, že je přesně takový psychouš, jakým je hlavní hrdina Billy, kterého si sám zahrál. 65% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nehodnotí se mi to snadno, protože jsem si na to nebyl stavu udělat jednoznačnej názor. Bylo to dobrý? Nebo to bylo špatný? Fakt celkem tápu. Ale přišlo mi to divný a nereálný, proto se přikláním ke 40ti procentům, a tedy k pouhým dvěma hvězdičkám. Kořínek vypadal jako světák, ale byl to totální mimoň a pobouchanec, což mu ale nezabránilo v tom, aby si obstaral na pomoc krásnou, mladou holku, kterou zaujal tím, že na ni byl hustej, a pak ji ještě dost brutálním způsobem unesl. Přesto mu holka udělala, co mu na očích uviděla..? Seznámila se s jeho ujetejma rodičema, přičemž kořínek byl pořád jak na cracku, holka se do něj ale totálně zcvokla. Jasně, každej to máme jinak, ale tohle jim nebaštím. Takhle to nefunguje. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tak trochu psycho. Billyho rodina je jasnou príčinou jeho divného správania a jeho neuróz. Matka, ktorá nejaví absolútny záujem, alebo sebemenší nežný cit k vlastnému synovi a otec, ktorý ho snáď až nenávidí, podceňuje a zosmiešňuje. Billy to nemal jednoduché, ale dokázal nájsť to čo ho na koniec urobilo šťastným. To bolo to podstatné, čo ho zmenilo a zrejme aj zachránilo. Každý človek počas svojho života stretáva iných ľudí, odlišných menej či viac. Jediné na čom záleží je rozpoznať toho, kto je ten pravý. Málokto to vie, ale ak už sa to podarí, musí sa ho držať a nepustiť. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Gallo umí svým filmům vtisknout silnou náladu a zároveň přirozenost. Když je sychravé počasí v jiných filmech, působí to často uměle, zatímco u Galla sou tyhle věci dokonale autentické, moc se mi líbí jeho syrový způsob snímání ( často z odstupu ), stejně tak zabarvení obrazu. Gallo jako herec je správnej týpek a zatím snad jediný film, kde se mi opravdu líbila Christina Ricci. Moc pěkný citlivý film s několika krásnými scénami ( např. koupání ). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uživatel Enšpígl mi poradil, jak strávit poslední volné chvíle předtím než usnu, ráno v šest se probudím, a vyrazím do školy na jeden z těch těžších zápočtových testů z práva. Začátek byl skutečně zvláštní, to jsem ještě netušil, že Vincent Gallo je prý všeobecně známý jako magor. Dokonce jsem měl nutkání přepnout na klasiku Pravá a Levá ruka ďábla, ale nebýt právě Enšpígla, nejspíš bych i tak učinil. Nakonec jsem ale odolal a vydržel až do konce. Film má skutečně pár vysoko postavených scén, jako například návštěva rodiny. V tu chvíli lítaly smsky trasa Stará Boleslav - Praha a debata vypadala asi takhle....Co bude dělat s tou ženskou? - Nedivil bych se, kdyby jí vojel - Když si uvědomim, jak jí tam v tý místnosti zpíval - Máma - Co udělal s tím psem? - Asi ho vojel...No dál to nemá cenu rozebírat. Ten film byl divnej. Se sázením neměl moc společnýho a na to já se těšil nejvíc. Další průser byl v tom, že utíkal hrozně, ale hrozně pomalu. Některý scény byly až moc dlouhý. Ale ten konec, klasicky po americku, rozhodně nezklamal. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

Reklama

Reklama