Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že pan Malarkey už tady to své odkomentoval, tak teď ještě s dovolením já. Především musím uvést na pravou míru některé Malarkeyovi slova. Ano, smsky lítaly jak divý a už teď se bojím cifry na složence od T-Mobilu. Nicméně já psal, že ten táta vojede holku vlastního syna, ale že vojede toho psa, to psal Malarkey, jenom aby jste věděli a udělali si obrázek, jak mě, posledního slušnýho a nevinnýho chlapce v týhle zemi Malarkey kazí. Samotný film vůbec nebyl divnej, byl vtipnej. On by mohl být i dramatickej, ale vzhledem k tomu že hlavní hrdina, mimochodem neskutečnej nervák, mě byl sympatickej asi jako poblitej bezdomovec, těžko jsem mohl ten jeho příběh nějak prožívat. Naopak, stačilo hned na začátku vidět jak se chová k ženský a litoval jsem, že neměl koupený lístky na první plavbu Titanicu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uživatel Enšpígl mi poradil, jak strávit poslední volné chvíle předtím než usnu, ráno v šest se probudím, a vyrazím do školy na jeden z těch těžších zápočtových testů z práva. Začátek byl skutečně zvláštní, to jsem ještě netušil, že Vincent Gallo je prý všeobecně známý jako magor. Dokonce jsem měl nutkání přepnout na klasiku Pravá a Levá ruka ďábla, ale nebýt právě Enšpígla, nejspíš bych i tak učinil. Nakonec jsem ale odolal a vydržel až do konce. Film má skutečně pár vysoko postavených scén, jako například návštěva rodiny. V tu chvíli lítaly smsky trasa Stará Boleslav - Praha a debata vypadala asi takhle....Co bude dělat s tou ženskou? - Nedivil bych se, kdyby jí vojel - Když si uvědomim, jak jí tam v tý místnosti zpíval - Máma - Co udělal s tím psem? - Asi ho vojel...No dál to nemá cenu rozebírat. Ten film byl divnej. Se sázením neměl moc společnýho a na to já se těšil nejvíc. Další průser byl v tom, že utíkal hrozně, ale hrozně pomalu. Některý scény byly až moc dlouhý. Ale ten konec, klasicky po americku, rozhodně nezklamal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nezávislá absurdita s loserským hlavním hrdinou. Vincent Gallo hraje dobře ve všem a režijně mi trochu připomíná Jima Jarmusche. S hlavním hrdinou jsem se ztotožnil a pochopil jsem Gallovu tvůrčí vizi. Jedinný zádrhel je, že mne to prostě chvílema fakt nebavilo. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Gallo umí svým filmům vtisknout silnou náladu a zároveň přirozenost. Když je sychravé počasí v jiných filmech, působí to často uměle, zatímco u Galla sou tyhle věci dokonale autentické, moc se mi líbí jeho syrový způsob snímání ( často z odstupu ), stejně tak zabarvení obrazu. Gallo jako herec je správnej týpek a zatím snad jediný film, kde se mi opravdu líbila Christina Ricci. Moc pěkný citlivý film s několika krásnými scénami ( např. koupání ). ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemně depresivní sychravá atmosféra, hnusný charakter hlavního hrdiny (vlastně všechny postavy jsou zde více či méně nesympatické), trochu vleklý a jednoduchý, ale přesto poměrně originální//ujetý děj a slušná obrazová stránka s několika opravdu povedenými momenty. Celkově film, který stojí za zhlédnutí - s tím, že ten konec vás buď nasere nebo dojme - záleží na náladě... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vincent nezklamal možná i proto, že jsem na něj byla tentokrát připravená. Člověk, kterého bych chtěla cca na deset minut poznat osobně, protože jeden nikdy neví, co se mu zrodí v hlavě. Stejně jako tenhle film, kde jsem byla chvílemi smutná, abych se vzápětí nechytala za hlavu, co že to je za paskvil, al to je celý on. Dal do toho celé své já a s Christinou jim to šlapalo dobře. Takže kdo ho nezná, tak před spuštěním hluboký nádech...…. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Většinou ti největší umělci jsou zároveň i ti největší magoři - a na Galla to vážně sedí. Silná umělecká forma snímku je dokonalá, Gallo je i jako herec vynikající - i když kdo ví, jestli opravdu hraje :), ale je trošku nepříjemné snímek pozorovat - protože Gallova postava Billy Brown je natolik nevyrovnaný, že netušíte, jak se každou chvíli ke komu zachová. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se tu dočet, že v tom hraje Rosanna Arquette a navíc se v zajímavostech píše, že Vincent Gallo ve filmu řídí Volvo 480. Tak jsem si řikal, že už kvůli těm dvěma věcem bych se na to moh podívat. No takže Rosanna Arquette se ve filmu mihne asi na 2 minuty a Volvo 480 pro změnu neni ve filmu vůbec. Jako splést si Volvo s Toyotou a ještě to nacpat do zajímavostí, to už holt chce fištróna. Mimochodem Vincent Gallo to auto ani neřídil. Řek něco v tom smyslu, že je pod jeho úroveň řídit auto, který neni v automatu. Ale zpět k filmu... Nevim, jestli je Vincent Gallo magor nebo smažka (nebo obojí), protože tohle je od první do poslední minuty jedno velký WTF. Navíc jsem ani pořádně nepochopil, o čem to vlastně bylo, ale z nějakýho těžko vysvětlitelnýho důvodu mě to docela chytlo a já to dokoukal až do konce. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatické a především silné herecké obsazení vévodí tomuto nezávislému filmu s hrdinou coby nevyrovnaným smolařským ztroskotancem, na kterého se usměje štěstí, když se bezhlavě řítí do dalšího průšvihu. Je to lidské, bez velkých gest, bombastických triků a dynamické akce. Na podobné snímky se shání peníze ve velkých studiích obtížně a Gallo se svojí pověstí nevypočitatelného tvůrce by je tam našel ještě hůř. Případ filmu, který je založen na dialozích a civilním, nenápadném herectví, které spolu s použitou hudbou a snímáním kamery vytváří zvláštní atmosféru filmu. Celkový dojem 80 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Muzikálem říznuté komediální drama o dopadech dávného finále Super Bowlu a plného močového měchýře na osudy dvou dětinských ztroskotanců.. Gallo potvrzuje pověst svébytného tvůrce, co nešetří nápady (čtyři úhly pohledu při rozhovoru u kuchyňského stolu či závěrečné audiovizuální pošušňáníčko ve striptýzovém klubu) a zároveň nepopíratelným charismatem táhne svůj snímek o zranitelném, rádoby drsném loserovi na scestí až k chutně přesládlému konci s horkou čokoládou na konci tunelu. Chystat se Vincent se svým nevyzpytatelným, vše propichujícím pohledem políbit ruku vznešené dámě, nevěděl bych, jestli opravdu přijde šarmantní gesto, či ji dotyčné uhryzne v zápěstí.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vincent Gallo, Alison Bagnall | Hudba: Vincent Gallo | Distribúcia: Lions Gate Films | Štúdio: Cinépix Film Properties, Muse Productions, Lions Gate Films | Rozpočet: 1,5 milióna $ | Tržby: 2,541,097 $ || Poslednú dobu mám šťastie na filmy, ktoré sú studňou na depresiu. Nechápem, ako tieto scenáre dostávajú zelenú u producentov. Strašidelný Vincent Gallo, ktorý je renesančným človekom nezávyslého Hollywoodu, v tomto svojom výtvore roznáša emócie polutovania, beznádeje a pseudoradosti na záver. Tipický príklad filmu z rúk bláznivého samotára, ktorého výtvory už viac nemám potrebu vidieť. 30% | HD, HD650, EN DTS | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z dílny amerického režiséra Vincenta Galla vyšlo hvězdně obsazené drama Buffalo ´66, prosycené hodně zvláštními postavičkami, pohybujícími se v hodně odcizeném světě, s hodně prapodivnými úmysly a dlouhotrvajícími lži - vše v černočerném (nám známém) debutu chlapíka, který později svými filmovými počiny nasral kde koho. Za zhlédnutí to ale jen pro svoji zajímavost stojí.. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Billy (Vincent Gallo) hraje bastarda s ktorým sa nedá naplno stotožniť pokiaľ ste práve nevyšli z basy alebo Vás stávková kancelária minulý týždeň neožobračila o všetky prachy. Domnievam sa, že len vtedy sa dá aklamovať s podráždeným a prchkým správaním skrachovaného basistu. Lenže pôvab profilu takého hajzlíka spočíva v tom, že hneď ako narazí na nonšalantnú lolitu (Christina Ricci), ktorá naňho vyvalí svoje koz...ehm, kultivované komunikačné zbrane, tak medzi týmito dvoma indivíduami vznikne netabuľková chemická reakcia. Radosť pohľadieť ako sa diametrálne ambivalentné povahy dokážu návzájom oťukávať a pritom každý zvláda ostať aj sám sebou. V nemom úžase potom stačí absorbovať túto nízkonákladovú "outlandish" romancu plnú štipľavej psiny (rodičia), záhadných vyznaní (motel) a remeselného fištrónstva (variovanie perspektív, PIP, etc.). Úplne na vetvu z toho nie som, ale musím uznať, že takéto nenútené vzťahovky mi nadmerne sedia. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Inu, když jsem sledoval počáteční scénu se snahou hlavního hrdiny najít vhodné místo na vymočení, nestačil jsem nevěřícně koulet očima a kroutit hlavou. To bylo opravdu velmi velmi ujeté. Já bych si s tím servítky nedělal a místo bych si našel hned, ostatně i Billy měl spoustu možností, které nevyužil. Pak se ale rozjel čím dál tím více zajímavý příběh, který byl dobrou sondou do rodinné výchovy a vlivu špatných rodičů na utváření života svého dítěte, jeho povahu, chování a sebevědomí. Matka žije pouze fotbalem a syn je pro ní příteží, otec nevyzpytatelný rapl, z kluka labilní poděs, který by v záchvatu vzteku byl snad schopen i zabít, avšak ve svém jádru není zlým člověkem. Příběh patřičně obohacuje sympatická Christina Ricci a romantická linie mezi ní a Vincentem Gallo dodává snímku ten pravý šmrnc. Ke konci je film také řádně napínavý a v tu chvíli jsem již pomýšlel i nad 5*, ale dám raději poctivé 4*, než mírně nadsazených pět. Každopádně velmi dobrý počin. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkně vystavěný příběh, všechno by šlo, až na Galla. Celý film mi byl tak neskutečně protivný, že mi bylo celkem jedno, jestli ho někdo zabije nebo ne. Vlastně jsem si chvílemi přál, aby to konečně už někdo udělal. Kdyby si tento všeuměl o sobě myslel aspoň o dvě pídě méně a obsadil hlavní roli adekvátním hercem, mohl to být pěkný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, v ktorom môže divák na nejaký zmysluplný dej pokojne zabudnúť. Vyslovene ide len o to zabávať sa na ústrednej dvojici (najmä chlapík bol trieda) a vychutnávať si tak jednotlivé absurdné situácie, ktoré vyplývali z konania týchto postáv. Hlavne návšteva u rodičov nemala chyby, to som išiel skoro do kolien. Smutné, no pritom sa nedalo tomu nezasmiať, skrátka zvláštne, originálne, zaujímavé, podmanivé... A vôbec najlepší bol záver. 85/100 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[8/10] (CFP, Lions Gate, Muse) (Barevný /// Produkce: Chris Hanley /// Scénář: Vincent Gallo, Alison Bagnall /// Kamera: Lance Acord /// Hudba: Vincent Gallo) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Reklama

Reklama