Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (138)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Vincent Gallo ma touto snímkou ohúril. Je to romantická road-movie akú svet ešte nevidel. Keďže hlavná postava nedokáže šoférovať auto s manuálnou prevodovkou, je zvyknutý na luxusné autá. Christina Ricci, ako predstaviteľka nežného pohlavia tiež prekvapila. Bizarný dej, bizarné scénky a ešte bizarnejší strih ma ohurovali každou ďalšou scénkou. Láska + Stockholmský syndróm + nečakané správanie charakterov robí z tejto snímky jeden veľmi originálny film, ktorý si zamilujete alebo ho budete nenávidieť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Muzikálem říznuté komediální drama o dopadech dávného finále Super Bowlu a plného močového měchýře na osudy dvou dětinských ztroskotanců.. Gallo potvrzuje pověst svébytného tvůrce, co nešetří nápady (čtyři úhly pohledu při rozhovoru u kuchyňského stolu či závěrečné audiovizuální pošušňáníčko ve striptýzovém klubu) a zároveň nepopíratelným charismatem táhne svůj snímek o zranitelném, rádoby drsném loserovi na scestí až k chutně přesládlému konci s horkou čokoládou na konci tunelu. Chystat se Vincent se svým nevyzpytatelným, vše propichujícím pohledem políbit ruku vznešené dámě, nevěděl bych, jestli opravdu přijde šarmantní gesto, či ji dotyčné uhryzne v zápěstí.. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Většinou ti největší umělci jsou zároveň i ti největší magoři - a na Galla to vážně sedí. Silná umělecká forma snímku je dokonalá, Gallo je i jako herec vynikající - i když kdo ví, jestli opravdu hraje :), ale je trošku nepříjemné snímek pozorovat - protože Gallova postava Billy Brown je natolik nevyrovnaný, že netušíte, jak se každou chvíli ke komu zachová. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatické a především silné herecké obsazení vévodí tomuto nezávislému filmu s hrdinou coby nevyrovnaným smolařským ztroskotancem, na kterého se usměje štěstí, když se bezhlavě řítí do dalšího průšvihu. Je to lidské, bez velkých gest, bombastických triků a dynamické akce. Na podobné snímky se shání peníze ve velkých studiích obtížně a Gallo se svojí pověstí nevypočitatelného tvůrce by je tam našel ještě hůř. Případ filmu, který je založen na dialozích a civilním, nenápadném herectví, které spolu s použitou hudbou a snímáním kamery vytváří zvláštní atmosféru filmu. Celkový dojem 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z dílny amerického režiséra Vincenta Galla vyšlo hvězdně obsazené drama Buffalo ´66, prosycené hodně zvláštními postavičkami, pohybujícími se v hodně odcizeném světě, s hodně prapodivnými úmysly a dlouhotrvajícími lži - vše v černočerném (nám známém) debutu chlapíka, který později svými filmovými počiny nasral kde koho. Za zhlédnutí to ale jen pro svoji zajímavost stojí.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Jako hlavní místo, kde se natáčely exteriéry, použil Vincent Gallo dům svých rodičů v Buffalu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama