Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenci León a Olvido před dvěma roky osiřeli. León je postižený Downovým syndromem a po smrti matky ho starší sestra, jednadvacetiletá Olvido, umístila do ústavní péče. Během dvou let jí však byl bratr již ze čtyř ústavů vrácen pro nepřizpůsobivost. Olvido chce, aby se León smířil s pobytem v ústavu a umožnil jí nezávislou existenci. León, lpící na sestře, kterou od dětství obdivuje a miluje, urputně trvá na spoluživoření pod jednou střechou. Olvido se ho marně snaží přesvědčit, aby se vrátil do ústavu. A když vidí, že všechny pokusy zbavit se postiženého bratra selhaly, trvá na tom, aby byl León aspoň v nejzákladnějších životních situacích soběstačný. Tíha břemene je pro Olvido martyriem o to více, že starost o Leóna vpadá do jejího neuspokojivého vztahu s Ivánem, nezakotveným absolventem medicíny, který chce začít svou kariéru v Africe a vůči Leónovi se chová ironicky a povýšeně. Napětí mezi sourozenci narůstá. Rozvíjí se permanentní konflikt, motivovaný u obou pudem sebezáchovy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Redlum 

všechny recenze uživatele

Reziser si mel ujasnit, co vlastne chce tocit. Jestli komedii, castecne uspel; pokud drama, propadl na cele care. Rozhodne podprumerny snimek, ktery sanci u poroty (pokud je soudna) mit nebude. Doufejme, ze soutezni sekce vytahne lepsi kousky... ()

Reklama

tragos 

všechny recenze uživatele

Jak píše Redlum, žánrově nezvládnutý film, který se ve výsedku asi opravdu nejvíc blíží dramatu. Starší sestra nezvládá svého mentálně postiženého bratra stejně tak jako svůj vlastní život. Děj se točí v bludném kruhu marných pokusů o nalezení cesty a následných výbuchů. Citlivé téma je pohříchu natočeno dosti necitlivě. Oba hlavní herečtí představitelé jsou ovšem skvělí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama