Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

Fr 

všechny recenze uživatele

na začátku se dozvídáme, že permian panthers mají jasný ůkol: chránit čest města, tedy vítězit. zatímco celé město žije začátkem sezóny, mě to až tak nebere. nevím jestli je to tím, že zrovna americký fotbal není mým ,,cool" sportem, ale myslím, že kdyby tam bylo víc ,,šťávy", tak by mě to chytlo. přichází liga a my sledujeme život týmu, chování rodičů, jejich nároky na trenéra a syny, zranění, vítězství a porážky. prostě film o sportu. je fakt, že pomali jsem se dostával do hry a ve finále držel palce ,,svému" týmu. i když soupeři jsou velcí (vzrůstem), rychlí (vším), a sprostý (taky vším), prostě jak to ve finále má být. a to je asi všechno. když film o sportu, podle skutečného příběhu, tak raději kouče cartera! tam byla aspoň myšlenka. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Přesných 70%. Do půlky je to jen žánrový průměr, od půlky strující jízda za vítězstvím a slávou. Film se sice inspiruje skutečnou událostí, ale místy jsem přeci jen zapochyboval o autenticitě této jinak povedené filmové výpovědi. Za slabší první půlku a absenci silnějších momentů tak nakonec dávám tři, ale zklamán nejsem. ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Jako první se mi nabízí srovnání s "Any Given Sunday", ale ač si jsou tyto filmy podbné tématikou i atmosférou amerického fotbalu, každý je jiný. Tam, kde Al Pacino zažíval chvíle horké chvíle o jeho bytí nebo nebytí na trenerském postu, B. B. Thornton promlouval svým hráčům do duše a všechny ty "mladíky" spíše vedl ke skutečným hodnotám života. Díky těmto dvěma různým pohledům na věc vznikly dva odlišné filmy (aspoň z mého pohledu) a oba jsou pro mne vyjímečné... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

bergov kineticky styl rezie je vynikajuci, dokaze navodit atmosferu a napatia bez vacsej namahy, ale FNL ma nedokazalo riadne chytit za gule a vtiahnut do deja, napriek tomu ze sa film nezameriava na vela postav, miestami som stracal zaujem o osudy hrdinov i ked ich tuzbu po vitazstve, ktore by ich dokazalo dostat z diery v ktorej ziju, som citil i ja... kazdy jeden zapas je vynikajuci a billy bob podava vynikajuci vykon... odporucam podobne ladeny remember the titans s denzelom... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ničím jedinečný, povedal by som až príliš typický film s tematikou amerického futbalu, a všetkými klišé, ktoré to bohužiaľ obnáša. Spracovanie a hlavne kamera boli dobré, hudba mi však vadila, rovnako ako niekoľko preemotivovaných scén, ktoré to fimu, ktorý sa chce predať svojou atenticitou nepatria. Za veľké pozitívum však považujem zábery so zápasov am. futbalu, síce strihovo premrštené, ale celkovo vydarené. Hodnotenie: 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Model bot, které nosí hráči, se v době, kdy se film odehrává (rok 1988), ještě nevyráběl. (Dawid199)
  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)
  • Skutečný James "Boobie" Miles není v titulcích uveden, natáčení se však zúčastnil. Všimnou si ho můžeme v šatně v poločase mistrovského zápasu vedle Dereka Luka, jeho filmového představitele. (Terva)

Reklama

Reklama