Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní vidět jednou seriál, který má stoupající tendenci. Většinou, když se první série nepovede, seriál končí. A tenhle nezačal nijak slavně. Vlastně jsem se na něj taky chtěl přestat dívat, ale nekteré reakce a komentáře tvrdily, že se seriál rapidně zvedne 3. sérií. A opravdu - je tomu tak. Právě jsem začal sledovat sérii čtvrtou a zápletky jednotlivých epizod mě opravdu baví. Jako by seriál konečně objevil svůj potenciál a začal ho využívat. Takže doporučuju, vydržte a nezatracujte po prvních 6 dílech. A klidně první dvě série přeskočte a začněte se dívat až od té třetí. Stejně z náznaků ihned pochopíte, co se odehrálo, o co jde a můžete se začít bavit solidní sci-fi, využívající tématiku zvláštních schopností. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Tesim se na druhou serii :-) Update: Muj osobni pocit je, ze druha serie ma vzestupnou tendenci, ze by ta treti byla na 5* ?? Update: Je to tak, treti sezona nasadila latku jeste vyse, rozhodne nehrozi nuda a serial urcite zbytecne neprotahuje jako to bylo v nekterych dilech Prison Break nebo LOST. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi seriál, který asi nejvíce ocení milovníci nadpřirozených jevů a schopností. Dal jsem tomuto seriálu přednost před seriálem "Hrdinové" a myslím, že to nebyla zase tak špatná volba. Je pravda, že scénaristé si mnohdy neví rady a stále vymýšlejí větší a větší záhady, ale seriál si udržuje svižné tempo. Škoda jen že na sebe následující díly nenavazují v takové míře, jakou by jistě ocenili všichni, kteří se snaží sžít s hlavními hrdiny. Seriál 4400 jisto jistě nedosahuje kvalit "Lost" a "Prison Break", ale má něco do sebe. 75% ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je v podstatě jeden velký sraz herců z různých dalších sci-fi seriálů - namátkou třeba Star Trek, Stargate nebo Terminator Salvation. A naopak hlavnímu představiteli seriálu jistě pomohl získat roli v novějším "V". Srovnání s Heroes je nasnadě, stejně jako výsledek - Heroes u mě vítězí. Campbellův "záporák" Jordan Collier je sice mou nejoblíbenější postavou ze 4400, ale s Quintovým Sylarem z Heroes se vůbec nedá měřit. Taky mě zklamala dětská představitelka Maie, Conchita Campbellová. Jsem totiž zhýčkaný z Voyageru výkony Scarlett Pomersové v roli Naomi Wildmanové. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jacqueline McKenzie - (Diana Skouris) +++ Joel Gretsch - (Tom Baldwin) +++ Patrick Flueger - (Shawn Farrell) +++ Conchita Campbell - (Maia Rutledge) +++ Chad Faust - (Kyle Baldwin) +++ Richard Kahan - (Marco Pacella) +++ Peter Coyote - (Dennis Ryland) +++ Bill Campbell - (Jordan Collier) +++ Samantha Ferris - (Nina Jarvis) +++ Hudba: John Van Tongeren, Claude Foisy +++ ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě S03E08 má jedna ze zbraní zaslepenou hlaveň. (misa1989)
  • Keď producenti uvažovali nad seriálom, tajomstvo, kto uniesol 4400 ľudí malo byť odhalené v piatej sérii. Televízna stanica USA však chcela odvysielať The 4400 iba ako minisériu a chcela aby bola nejako vyjasnená. Preto bolo toto tajomstvo odhalené už v piatej časti seriálu. (ladko)
  • Díky tomu, že to byl první významnější seriál po Spielbergových Unesených (v originále "Taken") a také protože zde byli lidé naopak vraceni a ne unášeni, vžil se mezi fanoušky žertovný název "Put Back" (Vráceni). (HappySmile)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama