Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pohádce Ježčí kůže se společně vypravíme do království jako dlaň, kam právě doputoval i ovčák Janíček. Jak uvidíte, se vším, co tu na něj čekalo, si hravě poradil. Pohádku s písničkami o chytrém mládenci, který na pouti za štěstím potrestá pyšnou princeznu Julišku, ale i její služebnou Maryšku, natočila v roce 1978 podle scénáře H. Sýkorové L. Koutná, která do hlavní role obsadila V. Jandáka. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka, která přes jednoduchou výpravu, černobílý obraz a absenci triků zůstala dodnes přijatelnou podívanou díky nadsázce a hereckému obsazení. Celkový dojem: 55 %. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Roztomilá studiovka se sympatickým Vítězslavem Jandákem a půvabně trhlou Dagmar Veškrnovou. 75%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kouzelný artefakt, proradná princezna, které nenaroste za její zradu po konzumaci ovoce žádný divný výrůstek v podobě parohů, chobotu nebo čehokoliv jiného, ale rovnou se celá změní v ježka. Jako malé se mi ten ježeček zatraceně líbil a když jsem to po letech viděla znovu, musím přiznat, že to funguje pořád stejně. Problém vidím v tom, že si z téhle pohádky děti odnesou pocit, že hmyzožraví ježci se mají krmit ovocem a napájet mlékem. Co si z toho odnesou ježci, si netroufám odhadnout. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Konečně jedna z inteligentních, milých, moudrých a za-shlédnutí-hodných pohádek, které se po dlouhé době podařilo České televizi natočit. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka s papírovými kulisami. Ty ku podivu nepůsobí rušivě a hezky dokreslují příběh, který je inteligentní a na nic si nehraje. Nevadil ani Vítezslav Jandák, který hrál mladého Janka. Dokonce mi přišel i sympatický. Fajfka, kterou získal Janko, by se hodila i dnes. ale nic není zadarmo. František Filipovský jako král byl kouzelný. Tahle pohádka je samozřejmě i velmi poučná. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pěkná studiová pohádka, která v šedi jiných televizních pohádek na nedělní odpoledne jasně vyčnívá. Jsou tu pěkné kulisy oproti jiným bizarním papundeklovým příšernostem. Možná ten ježek ... ,ale je tak roztomilý, tak ho přece jen odpustím. Především je tu ovšem příjemný děj, který baví. Stejné je tomu u hereckého obsazení, v němž jasně vyniká Vítězslav Jandák coby valašský Jura od oveček. Filipovský si hraje opět to svoje, tentokrát krále, který je jako by z oka vypadl tomu z pohádky HONZA MÁLEM KRÁLEM. Tatjana Medvecká v roli princezna je taktéž dobrá. [252. hodnocení, 12. komentář, 61%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studio a papundeklové kulisy pro tentokrát nevadí. Jsou totiž pěkně malované a doplněné lidovou muzikou. Variací pohádky s potrestáním pyšné princezny je sice víc (např. Tři veteráni), ale tahle není moc dlouhá a tak je docela příjemná. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Jandák byl do pohádek jak dělanej, dobrá volba. Kladně hodnotím i hudbu, světlá výjimka, kdy písničky v pohádce nejsou otravné a trapné. A jelikož studiovky a tv inscenace jsou moje odvěká láska, nemám co vytknout. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Sice tu "hraje" Vítězslav Jandák, prkenným herectvím předčící dokonce i takového Jiřího Krampola, ale jinak to tak špatné určitě není. ()

Jarsey odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěla dát jednu hvězdičku alespoň za obsazení. Ale ten umělý kůň na konci, to už byl vrchol! ()

JohnnyV 

všechny recenze uživatele

"Ty si ze mě jenom tropíš žerty." "Já?" "Už jsi u nás měsíc a ještě ses ani nebyl podívat na moji zahrádku." ()

Reklama

Reklama