Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na královském zámku žije namyšlená, parádivá a panovačná princezna (K. Špráchalová). Trápí služebnictvo a snad by je svými rozmary sužovala dodnes, kdyby se v podhradí neobjevil tajemný Pán z Větrova (V. Dlouhý) se svými čarovnými hřebeny. Jejich kouzlo využije lazebnický mládenec (M. Dlouhý), aby potrestal pyšnou princeznu a získal náklonnost milého děvčete (M. Kuklová). (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Propána !! Vždyť to mám jako vrabčí hnízdo !! Jakýpak cherubínek ?!" ;) O Třech stříbrných hřebenech vyznívá jako typická papundeklová nenáročná pohádková záležitost, která však ničím zajímavým zvlášť nevyniká, pomineme-li skvělou práci castingu, protože kvalitní herecké obsazení k tomuto specifickému subžánru prostě neodmyslitelně patří, jinak by po něm neštěkl pes, Vlasty Janečkové !! Zaujmout může kromě hudební složky souputníka Janečkové Vadima Petrova snad jen nepříliš obsazovaný a přesto skvělý herec Pavel Rímský, jehož většina diváků zná pouze prostřednictvím jeho jedinečného hlasu coby uznávaného dabéra, například k Silvestru Stallonemu jeho hlas už prostě patří neodmyslitelně, a snad i fakt, že se zde setkávají bratři Vladimír a Michal Dlouzí, k čemuž také nedocházelo příliš často !! Příběh je až neobvykle banální, nicméně velmi roztomilý, Pán z Větrova v podání Vladimíra Dlouhého jako taková menší parafráze Děda Vševěda i to finální (ne)potrestání rozmazlené princezny Hedviky v podání miloučké Kamily Špráchalové zrovna nevypovídá o přílišné invenci Mileny Medové, která se pod tuto pohádku scénáristicky podepsala, navíc také fakt, že Barbora bydlí ve skále, svědčí o mírné křečovitosti z nedostatku nápadů !! ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je obsazení dvou bratrů Dlouhých, avšak scénář není dostatečně rozpracovaný, aby se člověk u něj mohl opravdu pobavit. Chválím hezké kulisy a starou dobrou atmosféru původních pohádek, ale slabší náplň činí z této pohádky mírný podprůměr. Škoda, čekal jsem dle neobvyklého názvu přece jen o něco více. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní pohádka o královském lazebníkovi Ondřejovi, kterého parádivá princezna K. Špráchalová a nafoukaný král P. Rimský vyhodili ze služby. Ondřej pomůže pánovi z Větrova a získá od něho zázračný stříbrný hřeben. Název pohádky je v tomto případě dosti matoucí, neboť v celém díle je řeč pouze o jednom hřebenu a nikoli o třech. Mladý lazebník v podání M. Dlouhého se seznámí s dcerou královské kuchařky Aničkou (M. Kuklová) a nutno podotknout, že jim to při jejich namlouvání spolu velmi slušelo. Díky své bláhovosti a intrikám královského dvora Ondřej přijde o stříbrný hřeben, avšak s pomocí pána z Větrova (V. Dlouhý) jej získá nazpět. Pán z Větrova se totiž promění v princeznina nápadníka a přesvědčí ji, že ve světě je u žen velmi žádaný krátký módní sestřih zvaný cherubínek. Závěr krátké pohádky režisérky V. Janečkové končí dle očekávání šťastně, Ondřej s Aničkou si padli do náručí a zlomyslné princezně zůstalo na hlavě nepěkné vrabčí hnízdo. V dalších rolích se objevila L. Geprtová, u níž pán z Větrova bydlel, M. Eben coby královský komoří či M. Dvorská v roli zámecké kuchařky. Jedná se o jednu z mnoha milých, ale nikterak vyčnívajících televizních pohádek z počátku 90.let. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Věci od Šiktance mám rád, obsahují často takovou zvláštní, snovou atmosféru, ale tohle se nějak nepovedlo. Přišlo mi to uspěchané, možná i násilně krácené, chtělo to víc propracovat mytologii za pánem z Větrova, ohledně hřebenu, postav Geprtové - ale i princezny, která přece nakonec nemusela být v jádru ani zlá. Jak sama říká, tatínek ji nikam nepustí, nezná svět a kde a jak a co chodí. Přitom otec zůstane nepotrestaný. Ty paruky byly mimochodem taky úděsné a ta světýlka v paruce Kuklové vypadaly spíš jak z nočního privátu, a ne pohádkově. Dlouhý Vladimír je zde skvělý a bráchu s přehledem přehrává o parník, jak působí přirozeně, a Michal oproti tomu nepřirozeně své hraní přehání. Jinak by mne potěšilo, kdyby ty holky byly naopak - Kuklová by hrála rozmazlenou princeznu a půvabnější podle mne Špráchalová holku od vody. Ono vůbec Kuklová, jedna z prvních hereček zcela nahá v tehdejší české verzi Playboye, mi od té doby přišla poněkud nedůstojná rolí naivních a obětavých dívek. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Z téhle pohádky plyne poučení - pokud máte krásné tmavé vlasy, vyhýbejte se blbým blondýnám, zejména pokud mají moc ovlivňovat vaše životy. Nepochybně vám budou závidět, protože je co. Na druhou stranu - vlasy dorostou a blbá blondýna blbou blondýnou zůstane. Tuhle pohádku jsem nikdy neměla ráda a nebýt tam bratři Vladimír a Michal Dlouzí, paní Dvorská a krásně slizký Marek Eben, tak se to na tři hvězdy nevyšplhá, ani kdybych ten stříbrný hřeben dostala darem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama