Reklama

Reklama

Toronto Tom, kocour z Ameriky

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, 1999, 13x8 min

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál Toronto Tom, kocour z Ameriky, vznikl na motivy knížky spisovatele Jiřího Kahouna. Je vyroben technikou dokreslovaných plošek. Hlavním hrdinou je kocour Toronto Tom, který žije v Torontu, ale má četné kočičí příbuzenstvo v Čechách na Kočičáku. Právě když doma na mostě chytá ryby, dostane lákavý telegram: "Tome, přijeď, berou!" Protože je vášnivý rybář, okamžitě se vydává na cestu do Čech, kde se ihned pustí do rybolovu, nebo se s ostatními kocoury vypraví na lov myší. Chuť k lovu je veliká, ale výsledek je vždy nulový a potrefen je téměř vždy kocour Tom nebo jiný z kocourů. Ale Tom se nikdy nevzdává a zásobuje ostatní energií a dobře míněnými radami.

Názvy jednotlivých epizod:  1. Tome přijeď, berou!
2. Chyťte rybu na neděli
3. Kočičí loupání
4. To je naše mléko
5. Kocouří buzení
6. Jak chytili rýmu
7. Telegram pro strejdu
8. Cesta do Ameriky
9. Výlet k vodopádům
10. Byli to čipmankové
11. Vrakomyši
12. Kníkavá ryba
13. Děda se vrací (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tento "večerníček" by se podle logiky, kterou jeho tvůrci použili při tvorbě názvu, mohl klidně jmenovat Chesús Rodríges, Kocour Z Ameriky. Aspoň by to bylo bližší té "maňána" povaze hlavního hrdiny, který hlasem Jiřího Lábuse pronáší samá "to u nás létají pečení holubi do huby" moudra. A to prosím v roce 1998 (jak praví titulky), kdy už byly za zenitem jak podobné momentky, tak třeba i příšerné "lejzrové pistole", jejichž zvukové efekty tu slouží třeba k ozvučení echtmegasuperamerikániše budíku. Scénáře jednotlivých epizod jsou z ranku "prostě to bude takhle, protože se mi při psaní nechce moc myslet", což v kombinaci s výše uvedeným dává dohromady silně podprůměrnou a tím pádem naprosto zbytečnou záležitost. 40% ()

stepuch odpad!

všechny recenze uživatele

Nezlobte se na me,ale tohle je opravdu nejhorsi vecernicek,ktery jsem kdy videl.Nevim jestli to mel byt pokus jako navazani na klasiku(Rakosnicek,pohadky z mechu a kapradi aj) nebo neco jineho. Kvuli hlavni postave strycka kocoura, ktery do vseho neuspesne a trapne vrta plus absenci jakychkoli vtipu, takto i pres slusny dabing J.Labuse davam 5%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak od Jiřího Kahouna, který zřejmě zaspal dobu, by jeden na rozdíl od Marušky Satrapové nejspíš čekal maličko víc.. Tahle záležitost má ke kultovním Včelím medvídkům podobně Toronto - Tzn cikánsky daleko.. - jako k libovolnému jinému projektu, jemuž svůj talent a hlas propůjčil tradičně výborný Jiří "Marge" Lábus.. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama