Reklama

Reklama

Jak se žije

(pořad)
Česko, 1998, 123x23 min

Režie:

Jan Hřebejk, Jan Špáta, Bedřich Ludvík, Olga Sommerová, Robert Sedláček, Ján Sebechlebský (více)

Účinkují:

Hugo Pavel, Jiří Raška
(další profese)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál ČT, který se nám snaží ukázat úskalí a strasti ale i zajímavosti a radosti daných lidí, kteří vykonávají různé profese, často neobvyklé z pohledu jiných. Cyklus pořadů se dále věnuje a zobrazuje postavení jiných etnických skupin či národnostních menšin v naší vlasti, ale i handicapovaným a jinak odlišným lidem dodržujícími různé tradice, zdravou výživu, vykonávajícím již zapomenutá řemesla nebo osobám s různými fobiemi... (Stocki)

(více)

Recenze (19)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem originální projekt z dílny naší veřejnoprávní televize, který má ovšem velmi rozkolísanou úroveň, podle toho, který z tvůrců právě ten který díl natáčel. Cílem bylo přiblížit ,,běžnému" televiznímu divákovi prostředí minorit, zprostředkovat jinakost, pestrost, různorodost, pozvednout jeho sociální kotvu. Ne vždy se ale tento záměr podařilo naplnit, koncept veřejné služby ovšem tento projekt naplnil více než dokonale. Jak se žije... zřejmě nikoho neurazí, zapomenout se na něj dá v běhu času ovšem velmi rychle... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak komu ale všeobecně prý dobře ?! Mě se ale nikdo neptal ?! Nemáme si prý ale naco stěžovat, řemeslo má stále zlaté dno ! A natom ostatním se prý dá také pěkně vydělat či dokonce zbohatnout, zvláště pak v politice a v podobných institucích ! Ne, samozřejmě že to byl z mé strany jen kus pořádné ironie, ale v každém případě se jedná o celkem slušný a zajímavý pořad a to v mnoha ohledech. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je velice těžké hodnotit tento projekt, protože každý díl natočil jiný režisér a zaobíral se v něm jiným tématem. Příklady názvů, ze kterých si můžete udělat obrázek, o čem to asi je: Jak se žije kastelánům podle Slobodanky Radum Jak se žije se zločinem podle Dagmar Smržové Jak se žije obrům a trpaslíkům podle Jána Piroha Jak se žije trampům podle Věry Chytilové ... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý dokument. Jak se žije v tom či kterém oboru. Chtělo by to točit pořád. Neustále se totiž jsou v různých řemeslech změny, a je dobré být o nich obeznámen rovnou z kuchyně, tedy od těch, co se jimi živí!!! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Velmi proměnlivá kvalita. Pokud mám hodnotit celek, tak si cením především otevřenosti a dobrosrdečné hravosti vymezení celého projektu, počínaje například titulky a konče snahou po nekonvenčnosti a jisté mimořádnosti. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento projekt nenaplnil ambice, které měl větší, než se na první pohled mohlo zdát. Viděl jsem několik dílů a upoutal mě bohužel jen asi jeden, kde jsme měli možnost vidět život kolotočářů. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

V mém seznamu hodnocených mě rozesmála dobrá náhoda... pod Jak se žije mám totiž S Madonnou v posteli ... a řekněte, nepřáli byste si znát odpověď na tuhle otázku? .) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak se žije poustevníkům, komparsistům, nebezpečná povolaní. stavitele hudebních nastroju,...převozníkům, ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že hodnotit celý cyklus je hodně obtížné. Ale většinou se volila tak zajímavá témata (případně zdánlivě méně zajímavá, ale z netradičního úhlu), že souhrně lze konstatovat, že se pořad vydařil. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jak se žije je poměrně zajímavý pořad. Hlavně pro ty, kteří chtějí nakouknout pod pokličku různých profesí. Rozhodně velmji zdařilí nápad. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Cyklus Jak se žije aneb malá dokumentární okénka o různých skupinách společnosti, které jsou  také zajímavou sondou do devadesátých let. Stodvacettři dílů s ohromným množství režisérů, z nichž někteří první ligy, takže kvalita zpracování dílů je v rozmezí jedna až pět. Televizní kousek, který se dobře zapamatuje i tou znělkou, kterou by dneska asi zakázali. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

27.8.2012 jsem viděl díl Jak se žije na brněnském nádraží. Bylo to celkem zajímavé, ale nijak úchvatné ani objevné. 70% a 3/5. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Jak se žije komparzistům? - hodně povedenej díl...po jeho shlédnutí jsem nabyl dojmu, že komparzista je nějaká duševní nemoc. Ta afektovaná rádoby vtipná ženská, která tam házela jeden "lepší" vtip za druhým, a sama se jim nejvíc smála a pak tam na vážno děkovala svý rodině za podporu a kariéru???, asi to trénovala doma před zrdcadlem a představovala si, že mluví na Oscarech, by měla bejt zbavená svéprávnosti... ()

Reklama

Reklama