Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Recenze (127)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Letos (v roce 2010) dvacet let slavící pohádka podle Roalda Dahla, která díky výtečným Mai Zetterlingové a Anjelice Hustonové (která je tu spíš HustoHnustonová), strašidelné hudbě Stanleyho Myerse (který za svojí dlouhou kariéru skládal muziku pro starého Doktora Who anebo pro Ciminova Lovce Jelenů) a práci s kamerou Harveyho Harrisona (který pro změnu později spolupracoval i na Mumii, Equilibriu nebo V For Vendetta) především v první půlhodině skvěle funguje i jako dětský horror. Směrem ke konci je to už poněkud slabší, ale kvalita atmosféry je dost vysoká až k poněkud WTF konci. Každopádně pokud chcete děti naučit, že od hodných tet, které nezná, si nemá nic brát ani s nimi nikam chodit, ať vykládají co chtějí, je tohle vynikající materiál:) 70%, a kdybych víc zavzpomínal na to, jak jsem se jako škvrně u Čarodějek bál a říkal si houby čarodějky, hnusné a zlé čarodějnice to jsou, mohl bych jít i výš. A zvážit bych to mohl i kvůli parádní hysterce (s tehdy moc pěknýma nohama BTW;)) Brendě Blethyn a luxusně suše se zkrvaveným sekáčkem v ruce hostům k službám byvšímu Rowanu Atkinsonovi...ale ne, sedmdesátka bude adekvátní. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemusím filmy se zvířaty, filmy s dětmi - a úplně nejvíc filmy s dětmi, které se promění ve zvířata a jsou tak dvojnásobně otravné! Třetí hvězdička je za těch pár chvil, kdy se ve filmu objevil jako vždy skvělý (skvělý stylem, kdy zrovna nehraje retarda Beana) Rowan Atkinson, a také za vcelku obstojně vypadající čarodějnice... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková blbost pro děti nic víc. I když nevim jestli je to vůbec pro ně, asi nebude nejlepší vidět jak nějaká čarodějnice mění malý děti na myši a pak je chce rozšlápnout. Ale co, já jsem zase vyrůstal na vetřelcích. Co se týče děje tak žádnej hlubší smysl nemá nebo jsem ho aspoň neobjevil, spíš mi připadal dost stupidní a i herecký výkony jsou mizerný. Aspoň že to neni moc dlouhý, protože i když jsem na to koukal jen tak letmo, tak mi to stačilo a víc jak těch 90 minut bych nevydržel ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Roald Dahl autorem pohádky O perníkové chaloupce, nechal by nejspíš Jeníčka sežrat zlomyslnou čarodějnicí, kterou by sice Mařenka po napínavém souboji šoupla do pece, ale ježibaba by ji ještě předtím stačila nepříjemně uhranout. Je to zkrátka tak nějak grimmovsky temnější oproti českým pohodovým pohádkám, ale oproti německé klasice je to zároveň vybavené humorem, který je ale narozdíl od toho českého ironičtější, jízlivější. Má to spíš charakter dětského hororu, který je ale tak nějak ve stylu Sama Raimiho neustále komicky shazovaný. U nás šel cestou pohádkového hororu jedině Juraj Herz, ale ten se bral příliš vážně a ironický odstup mu chybí. Díky ironické nadsázce se divák může těšit i z přítomnosti Rowana Atkinsona v nevděčné roli správce zámeckého hotelu, který marně bojuje proti invazi hlodavců v momentě, kdy se čarodějnice na svém kongrese rozhodnou všechny děti proměnit v myši. Čarodějky jsou televizním filmem, a tomu odpovídá i vizuál a uplatněné triky, nicméně obsazení je sympatické a Dahlův literární styl se nezapře. Celkový dojem: 60 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl patřil v dětství k mým oblíbeným autorům a jeho kniha Čarodějnice mě naprosto uchvátila. Docela drsný příběh dvou mladých chlapců bojujícím proti nelítostným babiznám, které nenávidí smradlavé děti a chtějí je všechny vymýtit z povrchu zemského byl velice napínavý a přesto si nechával pohádkové rysy. Z filmové adaptace jsem měl docela strach, i když jsem si myslel, že úplně špatně by to dopadnout nemělo, a nemýlil jsem se. Své předloze snímek sice nesahá ani po první řádky, ale přesto se jedná o velice slušnou adaptaci, jejíž největší síla tkví v zachování původní ''světa'', jakou známe z knihy. Jedinou chybu vidím ve ztrátě skvělé hrůzostrašné atmosféry a slabému načrtnutí bezmocnosti, kterou ty děti zažívají. Rozhodně tleskám, i když podobný typ snímků nemám zrovna v lásce. 70% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová pohádka britské produkce. Uvědomila jsem si jak je tento jejich ryze osobitý způsob režie příjemný a tak diametrálně odlišný od filmové velkovýrobny z Hollywoodu. Rowana jsem tady viděla snad poprvé zahrát jinou roli než postavu oblíbeného poplety a smolaře. Příběh zlých čarodějnic, nenávidějící děti, byl osvěžující, vtipný a přiměřeně napínavý. Možná menší děti by se bály, čarodějky sice nevypadaly děsivě, to jen užásná Anjelica, ale hubily děti a se sekáčkem honily i hlavní hrdiny v podobě myší. A nějaké poučení? ... dejte si pozor na řeřichovou polévku! ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Kvalitní pohádková komedie s Rowanem Atkinsonem ve vedlejší roli, kterou natočil jinak "těžký" režisér Nicolas Roeg. Má blíž k pohádkám "severského" typu, tj. má mrazivou atmosféru a obsahuje pár potenciálně děsivých momentů. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Práve som rozmýšľala, že napíšem, že ide o film pre deti, ale radšej to neurobím. Čarodejnice majú niektoré znaky detského filmu, či dokonca rozprávky, ale zároveň vám z ich strašidelnej atmosféry môže behať mráz po chrbte. Menším deťom by som ho určite nepustila, ale dospelý, ktorý má dosť fantázie, si ho užije. A keď uvidíte Anjelicu Huston ako hlavnú čarodejnicu, pochopíte, prečo dostala onedlho rolu Morticie - aj keď ide o odlišné postavy, Anjelica má proste tú iskru mágie v oku ;-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Takže ono se to mému dětskému Já tehdy nezdálo, tohle je totiž v řadě scén horor jako z partesu. Hrůzná bezútěšnost se tu od začátku do konce střídá s přesvědčením, že všechno dobře dopadne, a celé to má velmi podobnou náladu jako třeba Čarodějův učeň Karla Zemana. Čarodějky (dnes už) kromě děsu ale také baví, a to zásluhou černého humoru, skvělých masek i loutek a samozřejmě zásluhou hereckých výkonů Anjelicy Huston a Rowana Atkinsona. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Malinko strašidelná pohádka s Anjelica Huston v hlavní roli ´´Paní všech čarodějnic´´ a s Rowanem Atkinsnem ´´pana Stringera´´ ve vedlejší roli. Adaptace stejnojmenné knihy od Roalda Dahla. Čarodějnice a jejich přípravek, které má děti proměnit v myši. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ty hrůzostrašné stvůry v tak elegantně slizkých maskách lidí, tedy žen...! No velmi originální pohled na ženství a jeho skrytou zrůdnost, zde v podání čarodějnic z celé Anglie, které se jednoho dne v jednom hotelu na pobřeží sejdou... Ale je tu malý chlapec a "jeho" prokleté myšky... :-) ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dětský film, který ovšem neztrácí kouzlo ani dnes. Anjelica Huston je jako vždy vynikající a i dětské postavy jsou snesitelné. Jen... kdyby nebylo toho konce! Na ten knižní totiž nedám dopustit... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milá fantasy rozprávočka a príjemná pripomienka časov mojej mladosti. Roztomilý príbeh je postavený na prepracovanom rozbore života čarodejníc a ich zvykoch. Pre chlapca menom Luke sú vedomosti v tomto smere životne dôležité, bez nich by len ťažko s nimi mohol zvádzať boj na poli intelektu aj šikovnosti. Najväčším prekvapením vo filme sú rozhodne masky, za ne by sa nemusel hanbiť ani špičkový horor. Snímok je pre staršie deti ako stvorený. 65/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Kniha je absolutně skvělá a film rozhodně není o moc horší. Výhrady by se našly, ale jinak nejsem nespokojen. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem na tenhle film narazil a musel jsem si o pustit. Něco mi totiž říkalo, že už jsem ho kdysi dávno viděl. A je tomu tak. Někde v hloubi mi utkvěl xicht hlavní čarodějnice(kterej se mimochodem povedl), finální myší invaze a Rowan Atkinson se sekáčkem. Jinak jde o takovou pohádku chcete-li Fantasy s hororovými prvky a to jen díky čarodějnicím(ikdyž dnešní otrlé děti už nejspíš nevystraší). Sice už to není film určenej vyloženě pro moji věkovou skupinu ale za tu hlavní Witch, Rowana Atkinsona se sekáčkem a nějakou tu nostalgickou hodnotu ty 3slabší hvězdy dám. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson píchal Anjelicu Huston, ta mu natekla, až nemůže projít mezi dveřmi, následně píchal Laru Flynn Boyle, která je odulá, až by jí nedali hrát ani čarodějnice. Zde hraje jen první jmenovaná,...ehm...hraje, její herectví jsem nikdy neprožíval. Když už Jack má utrum, nebyl zřejmě tenkrát poblíž, aby své někdejší ženě sdělil, že tenhle film nemá brát. Fuj! Tak stupidní, příšerně natočený film se jen tak nevidí. Obr stupidní! Nebyl zde jediný smysluplný obraz. Vizuál k zblití. Sláva všem současným hororům. Té Angi bych se lekl, jen když bych se vedle ní probudil. Není úplně normální, že tenhle ultra stupid hnojský škvár to dotáhl do solidních čísel. Ta čarodějnice snad uhranula zdejší uživatele, ti vylekáni pálili do plných. To nebylo už ani legrační, samozřejmě, málem jsem se rozkošně uchechtl. Tohle dílo bylo na filmové máry. I Cicmání s Jaromírem Soukupem je na hvězdičku. Placku s filmem jsem vyhodil z okna, havran v domnění, že jde o povánoční pochutinu, do toho kloval. Zřejmě přisluhovač čarodějnic, co byl vyslán na výzvědy. Nejhorší film, jaký jsem kdy viděl, pane Havrane. Že libě pozdravuji Angi. 0/10 ()

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama