Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (13)

  • V závěru filmu se Luke (Jasen Fisher) jako myš prohání ve vláčku LEGO 6990 - Monorail Transport System. (viso.rex)
  • Natáčení filmu probíhalo mj. v norském Bergenu. The Headland Hotel, kde probíhala hlavní část natáčení, se nachází v Newquay v hrabství Cornwall, a zbytek scén se točilo v anglických Bray Studios. (noelcoward73)
  • Roald Dahl, autor knihy, podle které se snímek natáčel, byl zklamán z konce filmu, který, jak on tvrdí, "se velmi liší od konce jeho velmi originální knihy". (Terva)
  • Film byl nominován Akademií science fiction, fantasy a hororu na pět cen Saturn, a to na cenu za nejlepší ženský herecký výkon, nejlepší make-up, nejlepší hudbu, nejlepšího nejmladšího herec a nejlepší herečku ve vedlejší roli. Neproměnil však ani jednu. (Terva)
  • Anjelica Huston získala za tento snímek Cenu filmových kritiků z Bostonu, Cenu filmových kritiků z Los Angeles a Cenu kritiků Národní společnosti pro nejlepší herečku. (Terva)
  • Soundtrack Stanleye Myerse nebyl ani 20 let po uvedení filmu z nejasných důvodů vypuštěn na trh. (Terva)
  • Myši ve filmu jsou hrané krysami. (ČSFD)
  • Na setkání čarodějnic nejsou jenom ženy, ale i muži v ženském prádle. (ČSFD)
  • Do role hlavní čarodějnice byla ještě před Anjelicou Huston zvažována zpěvačka a herečka Cher. (ČSFD)
  • Zabralo osm hodin, než maskéři přeměnili Anjelicu Huston do role hlavní čarodějnice. (ČSFD)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama