Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honkongská polícia plánovala zásah proti zlodejom, ktorý sa však nevydaril. Na ulici zostalo niekoľko zastrelených policajtov a zlodejom sa podarilo utiecť. Celú situáciu nahrávali reportéri, ktorí sa na mieste ocitli, keď natáčali haváriu auta. Veliteľka Rebecca Fong vymyslí plán, aby polícia získala späť stratenú dôveru - počas akcie bude polícia poskytovať médiám originálne zábery, ktoré sami zostrihajú, aby o nich stúpla verejná mienka. Situáciu komplikujú dobre pripravení zlodeji, ktorí prostredníctvom internetu posielajú do správ vlastné zábery. (badygorila)

(více)

Recenze (35)

Shit 

všechny recenze uživatele

Úvodní, asi pětiminutová přestřelka bez jedinýho střihu a s nesmírně zajímavým snímáním je totální úžasnost, nicméně následně film trošku sleví a nabídne divákovi "jen" skvělej originální thriller, kterej v sobě má jak výbornou a neuvěřitelně reálně působící akci, který teda po hříchu zase tak moc neni, tak hlavně geniální nápad s využitím médií a televize a jejích mimořádných zpráv, kdy poskytujou informace a svoje pohledy médiím, jak zločinci, tak policie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborný a netradiční akční film. Dvě strany: zločinci a policejní jednotky. Utkání mezi nimi snímá policie, stejně tak zločinci své konání vysílají do médií. Hlavní myšlenkou filmu mělo být asi masírování člověka médii, zkreslování událostí a reality ... každopádně vyšel z toho výborný akční film, kde se stále střílí, poletuje zde úchvatná kamera (máte chvílemi pocit, jako byste "byli tam" ...) a hraje výborný hudební doprovod. Film má několik výraznějších postav, každopádně to není film jednoho hrdiny, ale vyhrocené události jako celku... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Komický námět o pokusu popularizovat podělaný obraz honkongské policie skrze média je prošpikován myriádami olova. Akce střídá akci, sem tam to bouchne, naprosto vyklidnění zločinci obědvají s rukojmími a já už od úvodního několikaminutovýho záběru si řikám, proč něco tak režijně jistýho a přitom okouzlujícím způsobem dynamickýho a výbušnýho vídám tak zřídka. Je to hustý. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvláštne spravodajstvo má veľa terčov. Strieľa sa do nich zhusta, no málokedy padne desiatka. Alebo inak: na veľa munície primálo úlovku. A tak sa zločinci bránia dlho a účinne proti hromade policajtov. Nevadí. Jedným z cieľov urputnej snahy dopadnúť gangstrov je uvarenie mediálnej kaše. Cieľom je nakŕmiť ňou diváka spravodajských kanálov tak, aby získal atraktívnu šou a s ňou presvedčenie o efektívnej a účinnej práce polície. Obratné manipulácie sa však zvrhávajú na neohrabané výstupy. Zmanipulované obrazy sú totiž korigované videami gangstrov o skutočnej povahe útokov. Všeobecné poznanie, že každá zo strán konfliktu sa snaží pritiahnuť spravodajstvo na svoju stranu, je známe. V prospech toho sa ohýba pravda ďaleko za hranice prípustného prifarbenia reality. No mediálne prebíjanie sa tvorí len pozadie hlavnej ratatata-bum šou, kde sa strieľa jedna radosť, no málokedy sa trafí. Metaforicky to platí i pre mediálnu rovinu filmu, ktorá síce v hrubých obrysoch opíše postup, no bohvieako manipulačné hry nepitve, pretože prioritou filmu je hra na efekt. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné zločince musíme nejen zatknout, ale zároveň uspořádat šou, která napraví obraz policie a pomůže navrátit její ztracenou důvěru.... Svět médií určuje obraz všeho a každého. Herců, sportovců, vás, tak proč ne policie? Ono je taky v Hong Kongu na co koukat, protože tady evakuovat panelák je jako vystěhovat v Praze jednu čtvrť. A zvlášť, když se v tom baráku ukrývají zločinci, kteří také vědí, jak zapracovat na svém mediálním obraze. Film o policejní šou, banditech s výdrží i charakterem, neodbytným poldou (tedy také s výdrží) a s největší koncentrací nejhorších střelců na jeden panelák mi občas připadal jako komedie. Nebo jako špatnej vtip? Každopádně to má styl. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem náčelník obvodního oddělení PČR a v okolí se o ,,nás“ nemluví hezky. 2.) Přesvědčím se, že je lepší mít chytrýho tátu. 3.) Všichni se mi smějí, že neumím střílet. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (19)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama