Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honkongská polícia plánovala zásah proti zlodejom, ktorý sa však nevydaril. Na ulici zostalo niekoľko zastrelených policajtov a zlodejom sa podarilo utiecť. Celú situáciu nahrávali reportéri, ktorí sa na mieste ocitli, keď natáčali haváriu auta. Veliteľka Rebecca Fong vymyslí plán, aby polícia získala späť stratenú dôveru - počas akcie bude polícia poskytovať médiám originálne zábery, ktoré sami zostrihajú, aby o nich stúpla verejná mienka. Situáciu komplikujú dobre pripravení zlodeji, ktorí prostredníctvom internetu posielajú do správ vlastné zábery. (badygorila)

(více)

Recenze (35)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné zločince musíme nejen zatknout, ale zároveň uspořádat šou, která napraví obraz policie a pomůže navrátit její ztracenou důvěru.... Svět médií určuje obraz všeho a každého. Herců, sportovců, vás, tak proč ne policie? Ono je taky v Hong Kongu na co koukat, protože tady evakuovat panelák je jako vystěhovat v Praze jednu čtvrť. A zvlášť, když se v tom baráku ukrývají zločinci, kteří také vědí, jak zapracovat na svém mediálním obraze. Film o policejní šou, banditech s výdrží i charakterem, neodbytným poldou (tedy také s výdrží) a s největší koncentrací nejhorších střelců na jeden panelák mi občas připadal jako komedie. Nebo jako špatnej vtip? Každopádně to má styl. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem náčelník obvodního oddělení PČR a v okolí se o ,,nás“ nemluví hezky. 2.) Přesvědčím se, že je lepší mít chytrýho tátu. 3.) Všichni se mi smějí, že neumím střílet. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smůla tohle mi nesedlo. Určitě se nejedná o žádný akční nářez, akčních scén je minimum a skládají se pouze z přestřelek, které nejsou krvavé,výživné ani napínavé a než se divák dočká, tak musí hutnou stopáž prozívat. Dějově mě to nezaujalo vůbec, byť hloupé a naivní to vyloženě není. Přehajpované spíš kriminální drama. Nůůďo za 45% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborný a netradiční akční film. Dvě strany: zločinci a policejní jednotky. Utkání mezi nimi snímá policie, stejně tak zločinci své konání vysílají do médií. Hlavní myšlenkou filmu mělo být asi masírování člověka médii, zkreslování událostí a reality ... každopádně vyšel z toho výborný akční film, kde se stále střílí, poletuje zde úchvatná kamera (máte chvílemi pocit, jako byste "byli tam" ...) a hraje výborný hudební doprovod. Film má několik výraznějších postav, každopádně to není film jednoho hrdiny, ale vyhrocené události jako celku... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka dobývání se do úkrytu zločinců držících rukojmí je zpestřena tématem využívání médií, jak ze strany policie, tak padouchů. Lahůdkou jsou dva dlouhé záběry beze střihu - jeden na začátku při první velké přestřelce, druhý na konci v autobuse. Další mňamka režiséra Johnnyho Toa, který má asi patent na inovativní hru s žánrovými klišé. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Skupina odhodlaných a dobře ozbrojených zločinců, rukojmí, obrovský obytný dům, stovky policistů a jejich "železná lady", zásahová jednotka a kolem toho velké množství novinářů, reportérů a televizních štábů. Show začíná... Stylová akční kriminálka, která si v úvodní části na realismus moc nehraje (desperáti při ústupu ignorují jakékoliv krytí před palbou a vzpřímeně si vykračují jako na procházce), ale když se děj přenese do rozlehlého činžáku, film dostane správné grády. Nečekejme zběsilost Hard Boiled či ekvilibristiku Time and Tide - Breaking News se drží při zemi. Kdybych měl styl akce k něčemu přirovnat, tak určitě k Die Hard. Breaking News k souboji příslušníků zákona a podsvětí přidávají prvek mediální mašinérie, jež se dá vhodným způsobem využít k psychologické převaze nad druhou stranou. Ano, film se nevystříhal logických lapsů a mohl být o trochu lepší, ale dobře se na něho dívá a formálně mu lze máloco vytknout. 7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Úvodní, asi pětiminutová přestřelka bez jedinýho střihu a s nesmírně zajímavým snímáním je totální úžasnost, nicméně následně film trošku sleví a nabídne divákovi "jen" skvělej originální thriller, kterej v sobě má jak výbornou a neuvěřitelně reálně působící akci, který teda po hříchu zase tak moc neni, tak hlavně geniální nápad s využitím médií a televize a jejích mimořádných zpráv, kdy poskytujou informace a svoje pohledy médiím, jak zločinci, tak policie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný krimi film od Johnnieho To. Má veľmi dobrý príbeh o skupine schopných zločincov, ktorým sa pri svojej poslednej akcii nielen podarilo uniknúť, ale dokonca aj úplne zosmiešnili miestnu políciu, čo ale rozhodne nehodlá nechať len tak vytrvalý inšpektor so svojim tímom. No keď sa im ich podarí vypátrať, zločinci sa ukryjú v paneláku, z ktorého síce kvôli obkľúčeniu nie je jednoduché uniknúť, ale zároveň to komplikuje aj prácu polícii, ktorá si aj napriek tomu chce zase vylepšiť povesť. A tak začína boj medzi dvomi schopnými stranami, ktorý sa ale nevedie len zbraňami, ale aj pomocou médií. Spracovanie je celkom slušné, síce ma možno trochu mrzí, že film moc nevyužíva svoj akčný potenciál, predsa len od súperenia dvoch dobre ozbrojených a vycvičených skupín by som po tejto stránke chcel trochu viac, ale tvorcovia si vybrali trochu iný smer a ten našťastie zvládli výborne. Chválim celý ten moderný prístup, keďže dej sa odohráva behom pomerne krátkej doby, je tu veľmi dobre podané používanie médií a to obomi stranami, sadlo mi aj použitie až dvoch skupín na oboch stranách, či už policajného veliteľstva, ktoré koná skôr racionálnejšie, ale aj druhej jednotky, ktorá zase uprednostňuje priamu nekompromisnú cestu na kladnej, ale aj dvoch zločineckých skupín, takže tu sa je skutočne po celý čas na čo pozerať. Len to možno mohlo byť trochu dlhšie, ale to je len detail. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Je veľmi dobre natočená, po tejto stránke poteší hlavne dlhá úvodná sekvencia na jeden záber a pôsobí realisticky, len mohla byť trochu kontaktnejšia, keďže sa tu hlavne strieľa a tiež by potešilo viac nápadov. No pre potreby filmu to určite stačí. Herecké obsadenie je výborné, zaujalo ma tiež, že tu prakticky chýba skutočný hlavný hrdina, ale skôr každá strana tu má svojho hlavného a skvelo zvoleného predstaviteľa, či už Nick Cheung, Kelly Chan alebo hlavný záporák Richie Ren, ale potešia aj Simon Yam, Suet Lam a ešte pár zaujímavých postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Johnnie To je dohodobo zárukou kvalitnej filmovej zábavy a ani tu nemám problém. Takže po akčnej stránke to určite mohlo byť ešte lepšie, ale aj tak sa mi to dosť páčilo, zaujímavá akčná krimi. 73% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvláštne spravodajstvo má veľa terčov. Strieľa sa do nich zhusta, no málokedy padne desiatka. Alebo inak: na veľa munície primálo úlovku. A tak sa zločinci bránia dlho a účinne proti hromade policajtov. Nevadí. Jedným z cieľov urputnej snahy dopadnúť gangstrov je uvarenie mediálnej kaše. Cieľom je nakŕmiť ňou diváka spravodajských kanálov tak, aby získal atraktívnu šou a s ňou presvedčenie o efektívnej a účinnej práce polície. Obratné manipulácie sa však zvrhávajú na neohrabané výstupy. Zmanipulované obrazy sú totiž korigované videami gangstrov o skutočnej povahe útokov. Všeobecné poznanie, že každá zo strán konfliktu sa snaží pritiahnuť spravodajstvo na svoju stranu, je známe. V prospech toho sa ohýba pravda ďaleko za hranice prípustného prifarbenia reality. No mediálne prebíjanie sa tvorí len pozadie hlavnej ratatata-bum šou, kde sa strieľa jedna radosť, no málokedy sa trafí. Metaforicky to platí i pre mediálnu rovinu filmu, ktorá síce v hrubých obrysoch opíše postup, no bohvieako manipulačné hry nepitve, pretože prioritou filmu je hra na efekt. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Styl je víc než logika (aneb před střelbou se netřeba krýt a když už, tak za překážky, které lze prostřelit i pistolí) a "západně" nasmínané přesuny ozbrojeného komanda po budově vypadají coolověji, než akce samotná. Prvek médií a manipulace s nimi je zajímavý, leč velmi málo využitý. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Akční drama o bitvě mezi skupinou zločinců a policií, kdy jsem paradoxně fandil té horší straně, neboť policejní šéfka Wong(Kelly Chen) se nestydí manipulovat informacemi z místa činu, aby měla policie hezkou mediální tvář, zločinci se samozřejmě nedají a využijí internet a webkamery pro skutečnou verzi událostí. Psychologická bitva vrcholí v mnoha násilných střetech, kdy výsledek by měl být jasný, ale vůbec to tak nevypadá. Hodně napínavý film s výbornými akčními scénami a v hercích zcela jednoznačně vede Nick Cheung v roli nezničitelného a neúnavného policisty, proti němu stojí "zloduch" Yuen- Richie Yuen. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Fraška o policejní frašce. Policie si chce spravit reputaci a tak zatáhne spoustu médií do nadcházející akce, která se jim začne lehce vymykat z rukou. Děj nic moc, a když už na konci začne nabírat spád, tak se ukáže jako lehce zmatený a nedotažený - stačilo by, kdyby nebyly náznaky vedlejších událostí, nebo aby byly dotažené do konce; takhle mám pocit, že mě o něco ochudili. Ale našly se samozřejmě okamžiky, kdy mě komunikace padouch + Rebecca, resp. padouch 1 + padouch 2 + polda, bavila. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Televize, rozhlas, internet. Kdo má větší moc? Policie nebo média? Je to asi šulnul, jen ale reportér těžko na někoho vystřílí plný zásobník. :-) Režisérsky zručné krimi, které na minimálním prostoru přináší maximální využití všech dostupných prostředků, především hereckých. 67% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice povedený snímek pojednávající o jednom perném dni, ve kterém bojuje policie proti skupině zlodějů. Film otevírá osmi minutový nesestříhaný záběr, ve kterém režisér stihne úvodní titulky i první masivní přestřelku, která pokračuje přes další ulice města až do obydleného činžáku. Snímek zaujme převážně vizuální stránkou (již zmíněný dlouhý záběr a ještě jeden podobný v autobuse ke konci filmu) a realisticky ztvárněnými přestřelkami, kterých je více než v některých akčních filmech. Občas se sice někteří zúčastnění chovají podivně (třeba takové krytí při přestřelkých jim nic neříká a jeden ze zlodějů se snaží tvářit jak Yun-Fat Chow, kráčící s dvěma bouchačkama) a zbytečně kazí reálné vyznění filmu ale po celou dobu jsem se nenudil a tuto zdařilou kriminálku si náležitě užíval. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Komický námět o pokusu popularizovat podělaný obraz honkongské policie skrze média je prošpikován myriádami olova. Akce střídá akci, sem tam to bouchne, naprosto vyklidnění zločinci obědvají s rukojmími a já už od úvodního několikaminutovýho záběru si řikám, proč něco tak režijně jistýho a přitom okouzlujícím způsobem dynamickýho a výbušnýho vídám tak zřídka. Je to hustý. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johnnie To predstavuje vizuálne uhrančivú, dynamickú a po všetkých stránkach perfektne zvládnutú rezanicu. Priestory Hong Kongu v jeho filme ešte nikdy neboli tak krásne využité na podporenie anonymity. Postáv je veľa. Pod kožu in neprenikneme pretože si držia od nás ako od divákov odstup. Na druhú stranu sa nám ale darí chápať ich motivácie a poukázanie ľudských stránok pri zloduchoch je veľmi pekný ťah. Tým pádom film mení ústredného hrdinu z policajta na zloducha. Kamera je ďalšou postavou pretože kĺže priestorom, núti nás odkrývať určité skutočnosti ešte pred tým ako sa stanú a následne ich dokáže krásne znova porušiť. Formálna dokonalosť dokazujúca Toovu zručnosť na poli thrilleru a detektívky. Nebyť preromantizovaného konca dal by som plný počet. Aj keď viem, že To dával len hold veľkému Woo-ovi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh o policajtoch a zlodejoch okorenený množstvom prestreliek. Tá najlepšia je hneď na začiatku, keďže je natočená na jeden záber. Sama o sebe je to len priemerná prestrelka, ale práve to nasnímanie jej dodáva na pôsobivosti. Potom sa zloduchovia ukryjú v jednom paneláku a tak trochu to pripomína Raid. Len s prestrelkami namiesto bitiek. Postavy na obidvoch stranách barikády sú len priemerné figúrky bez väčšej hĺbky, takže mi boli všetci celkom ukradnutí. Za zbytočnú a nijak dejovo výraznejšie využitú pokladám líniu s médiami, ktoré celú akciu sledujú a jak policajti tak aj zloduchovia sa občas snažia dostať ich mienku na svoju stranu. Lenže žiadnu poriadnu pointu to vo filme nemá a celý čas je úplne jedno na koho strane je mienka médií a verejnosti. Takže výsledkom je nakoniec až príliš tupý priamočiary akčniak so solídnymi prestrelkami. 5/10. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Parta gangsterů, která se ukryla před policií v bytovém bloku, je neprodyšně obklíčena. Policie, která v médiích utrpěla poškození svého statutu chce z této akce udělat pro diváky "show" a manipulací přes média zlepšit sama sobě pověst. Téma se vlastně zaobírá touto koncepcí a snaží se naťuknout i psychologii postav. Což o to, námět je to vskutku zajímavý, ale v celkovém provedení velmi pokulhávající a ne příliš dotažený. Je to přesně ten typ filmu, u kterého vás shlédnutí neurazí (některé nimrali možná ano :-D) a ani příliš nenadchne. Škoda, s tímhle tématem by se dalo velmi dobře pracovat a udělat z toho podmanivé akční krimi, které donutí diváka k zamyšlení nad vlivem médií vůbec. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Dost akční Toovka, která však přesto typicky dává větší důraz postavám než rozvíjení děje či prostředí. Hned úvodní asi 2 minutový záběr, při němž probíhá homadná přestřelka (!) ukazuje, že To přistupuje ke snímání akce dost odlišně než je obvyklé. To není nerealističnost podřízená efektnosti, jde tu jednak o zdůraznění nepřehlednosti (kamarád tomu u Toa říká geometrický chaos), s níž Johny To vždy smysluplně pracuje (mj. skrze navození podobného pocitu u diváka dosahuje určitého vcítění do postav v takovéto situaci). Zde je tak navíc - i díky odpoutané poletující kameře a pomalé, často jazzové hudbě - posílena určitá osudovost, nevyhnutelnost nadcházejících událostí. Na první pohled možná vypadají pomalu postupující a střílející postavy ať policistů či gangsterů nerealisticky, ovšem výsledné vyznění je spíše lyrické a pouze podtrhuje intenzitu vztahů mezi postavami, kterou To dokáže představit na minimální ploše. A navíc je tu zajímavý moment snímání celé akce v přímém přenosu a její vysílání v TV, skrze což je vidět, jak to může proměnit strategii obou stran a navíc To skrze tento motiv dovedně posiluje lidskost hrdinů (jak policistů tak gangsterů - viz výborná scéna s "live" obědváním na obou stranách). Tento film se v rámci Toovy tvorby tváří spíše nenápadně, jako akční krimi, byť velice formálně vypiplaná, ale zdání klame. ()

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama