Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako Adam a Eva v ráji:-) Opět krásná romantická a exoticky nedotčená příroda opuštěného ostrova, dva mladí sebe poznávající se lidé..O něco slabší než jednička ale co se děje týče zas o něco dál...I když ten samotný konec v návaznosti na jedničku je značně nelogický:-) A tak se přikláním k názoru že jde spíše jen podprůměrný řekl bych v některých fázích děje i o dost naivní romantický snímek s opravdu nádherně hloupoučkými dialogy, v němž největší kvalitou jsou asi samotné půvaby krásné začínající Milly Jovovich (oproti Brooke Shields však méně exotická) a pak nádherné prostředí ostrova Taveuni v souostroví Fidži. Film je určen především mladým pubertálním holkám, dívkám či ženám a pak všem těm co by chtěli také něco podobného zažít, tedy snít si svůj jeden velký sen o věčné lásce někde na opuštěné ostrově. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že tu skoro nikdo nedal 5*! Koukala jsem na to snad pokaždé, když to dávali v televizi. Kdybych to viděla dneska, asi bych to považovala za pěknou blbost, ale tehdy to pro mě byla opravdu srdcová záležitost. Nejsem si jistá, zda mi dokonce neukápla slza. Je zajímavé, že mi v paměti utkvěl především ten milostný příběh, žádné poučky o civilizaci či necivilizaci. Prostě romantika...(možná spíš romantika pro dvanáctileté holčičky, v rámci zachování ideálu v mé mysli se na to už radši nikdy nepodívám) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci, v pohodě hudba -příroda rozhodně tolik nevynikla, dialogy, příběh/// A příběh pokračuje… ale jsem trošku na rozpacích. S příběhem si scénáristé pohráli podle potřeby, aby nám mohli naservírovat děj o nějakých 15 let později se stejným obsahem, jen s jinými herci. Kamera se hlavně zaměřuje na hlavní představitelku a proto tolik nevynikne příroda. Hudba je totožná s minulým filmem. Co v ději překvapí, tak ke konci příjezd lodě na ostrov a následné události. To je pro tento film nový prvek. Jinak je ale film velice plochý, okopírovaný, nezapamatovatelný ale hlavně díky trapným dialogům občas i nekoukatelný, nebo přesněji neposlouchatelný. Nemá to takový náboj jako předchozí film. No alespoň končí dobře./// Celkem 56%/// ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Ve své době tj. Po revoluci 1989 to byl cool film o paradoxech civilizace a její morálky. Honit se za mamonem, doprovázející chamtivost a pokrytectvi což bylo pro chudé a trapně se cítící v cizině se slabou korunou, Čechy téma číslo 1. Zde nezkažení mladí lidé vyrůstající v harmonii a čistou morálkou v konfrontaci s připlujici zástupci civilizace. To vše zabalené do pro našinec zvyklé tak na špinavou pláž od toalatáku a vajglů v Bulharsku, rajské pláže Tichomoří. Dnes ten film již nikdo ani nepochopí proč ho před 30 lety všichni na VHS žrali… ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní minuty jasně a definitivně uzavřou nejednoznačný konec prvního filmu. Scéna, v níž je na otevřeném moři nalezen člun s tříčlennou rodinou mladých trosečníků, je natočená znovu, podstatně jinak a velice nekompromisně: Filmaři se (ne)elegantně zbaví obou rodičů a příběh může bez zbytečných okolků pokračovat víceméně ve stopách původního snímku … Jestliže "Modrá laguna“ představovala slabý odvar, který do značné míry rozmělnil a znehodnotil silný námět, pak "Návrat do Modré laguny“ je pouhým naředěným odvarem z odvaru. Postrádá jakékoli ingredience, které by mu dodaly alespoň náznak nějaké chuti a vůně. V porovnání s ním je pilotní film takřka vrcholné dramatické dílo plné opravdových emocí - skoro se stydím, že jsem mu nadělila pouhé 2* ... P.S.: Za nejlepšího herce považuju štíhlého, přitažlivého, ocelově šedého žraloka - bohužel se objevil pouze ve vedlejší, i když důležité roli. Bachyni se selátkem vyzdvihovat nebudu. Nechci zpochybňovat jejich nesporné herecké kvality, ale řekla bych, že jejich účinkování bylo jedno velké nedorozumění. Nikdo je neupozornil na to, že patří do jiného filmu - a režisérovi ani kameramanovi to nedošlo. Nechci si hrát na přírodovědce - ale odkdy jsou vepříci původním živočišným druhem obývajícím tichomořské ostrovy ? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama