Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keď sa už niekto rozhodne okopírovať 2/3 filmu podľa úspešného originálu, nech to aspoň urobí lepšie než v diele prvom. Film je minimálne o 2 kvalitatívne stupne nižšie, ako jeho predchodca, a to som nespomenul hercov, ktorý sú v porovnaní s jednotkou dosť nesympatickí.(Teda až na Milu Jovovich). Musím však uznať, že úvod filmu sa mi páčil viac, než v jednotke, no akonáhle deti vyrástli, film začal rapídne padať dole, až sa dostal do bodu neznesiteľnosti.(v scéne, keď prichádzajú bohatí Európania a lady veľkomožná začne dávať chlapcovi neslušné návrhy je otrasná). Ani hudba už nie je čo bývala. Ak ste nevideli jednotku- odporúčam, ak áno- vyhnite sa tomuto prepadáku oblúkom. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Návrat do Modrej lagúny je v niektorých veciach pokrokovejší než jeho predchodca (mladí hrdinovia sú narozdiel od predchodcov už poučení a niektoré prejavy dospievania už ich nezaskočia), uznávam, že narozdiel od jednotky je tu aj máličko viac deja, čo je tiež dobré a vyvažuje to onú časť príbehu, ktorá je vlastne len kópiou starej verzie. Milla Jovovich je rovnako neskutočne krásna ako Brooke Shields a celkovo je zaujímavá. Chýba jej len onen exotický nádych Brooke. Ale na Ukrajinku zahrala exotickú krásku výborne. ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Ve své době tj. Po revoluci 1989 to byl cool film o paradoxech civilizace a její morálky. Honit se za mamonem, doprovázející chamtivost a pokrytectvi což bylo pro chudé a trapně se cítící v cizině se slabou korunou, Čechy téma číslo 1. Zde nezkažení mladí lidé vyrůstající v harmonii a čistou morálkou v konfrontaci s připlujici zástupci civilizace. To vše zabalené do pro našinec zvyklé tak na špinavou pláž od toalatáku a vajglů v Bulharsku, rajské pláže Tichomoří. Dnes ten film již nikdo ani nepochopí proč ho před 30 lety všichni na VHS žrali… ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím konstatovat, že oproti jedničce jsou oba protagonisté o poznání pohlednější. Když si od prvních záběrů panenské přírody řeknete, že jste nad filmem povzneseni, tak funguje jako slušná zábava a místy jsem se nasmála! Například první menstruace je ještě vtipnější než v jedničce, k tomu přidali první ranní erekci, to v kombinaci s nechápavými naivními obličeji herců u mě vyvolalo salvu smíchu. Scéna s přirovnáním pohlavního aktu k páření leguánů je k popukání, nebo když Lilli závidí Richardovi, že může při čůrání mířit na list manga. Ovšem najde se tu i dramatičtější stránka - a to docela drsná. Když nemocná matka popisuje dětem, jak hluboko mají vykopat hrob a jak ji pohřbít, až zemře. Vývoj děje v podobě příjezdu civilizované slečinky Sylvie, která se úporně snaží svést Richarda nenabere sice žádný nečekaný spád…Ovšem když se oběma milencům snaží u večeře vysvětlit pojem „nudit se“ a vzápětí tvrdí, že se na ostrově dozajista museli nudit, nahodí Richard naprosto odzbrojující (čti: na hranici snesitelnosti) pitomě-naivní pohled, že oni ví, jak se zabavit. K tomu se později přizná stupidní větou, že se páří, kdykoli se jim zachce. Ostatně co by tak celé roky mohli na ostrově dělat, že:D. K tomu všemu přimíchejme trochu Čelistí, další (nebezpečné) obyvatele ostrova ze Ztracených, šikovnost vše si obstarat z Trosečníka a máme tu guláš na tři sběračky:P. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatný film. Nejlepší je na tom příběh, který nabídne dost zajímavých aspektů. Sice je to takové jednorázové, takže druhé shlédnutí už není dle mého gusta na místě. Ale mírný nadprůměr to podle mě je. Herci jsou vybraní dobře. Mila v mládí v pohodě. Upravit scénář, přidat dramatičtější scény, nějak zdokonalit film a možná bych hvězdu přidal navíc, ale asi to dopadlo tak jak mělo. Celkově hodnotím na 62% = *** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama