Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

SirMaty 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě přivedl 5.element který jsem viděl asi v 5 letech a úplně jsem se zamiloval do Milly Jovovich. Tak jsem si řekl že se podívám na film s kterým prorazila do světa filmů. Trochu jsem váhal když jsem viděl místní hodnocení ale jak říkám ,,dokuď nezkusíš , neodsuzuj" . Vyplatilo se! Je to krásná pohádka s mladými herci. Místy trochu nelogická až naivní ale vždyť to je u tohoto filmu jedno.Romatiku splňuje na 4* a dobrodružství taky. Nádherně jsem si odpočinul po náročném dni a vůbec nelituju že jsem nad tím strávil čas. Doporučuji všem co se zamiloval do Milly. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

„Návrat“ je neskutečně nudný film a nic to nenapraví ani side-boobs Milly Jovovich, což by Vám o tomto veledíle mohlo leccos napovědět. Kde jedničku zachraňovalo to, že je to jednička, chytlavý hudební motiv, lehká erotika a náznaky Rousseaua, je dvojka jako přes kopírák, erotiky je méně a je krotší (což by jeden od sequelu nečekal), z hudby není k zapamatování vůbec nic a místo Rousseaua se tu motá chlípný námořník. Pitomá nuda. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dá, ale je to strašná kravina. Malým děckám se to může líbit, nebo některým dospělým ženám, mužům snad ne (ti se na to kouknou jen díky sexy postavě 16leté Mily Jovovich)... Ale co se týče scénáře, režie, dialogů a hereckých výkonů... Dva mladí lidé, muž a žena objevují na většinu času opuštěném ostrově svou sexualitu, hrají si, kdy chtějí, prakticky se téměř nehádají a souloží taky když chtějí... až z toho vznikne dítě. Mezitím jsou ale jejich životy ohroženy chamtivým a nadrženým námořníkem a cudnou a bohatou slečinkou z viktoriánské Anglie. Zkrátka KATASTROFA! Verdikt: 2* a 40 % (2* protože koukat se na to dá, jsou i mnohem horší filmy, které si zaslouží opravdu maximálně tu 1*). ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu ♀ sa jedná o nádherný a dojemný romantický film z exotického prostredia, z pohľadu ♂ to je presladená hlúposť, ktorá sa oplatí pozrieť len kvôli nádhernej Mille Jovovich. Patrím do tej druhej skupiny a Milla by u mňa bola jediným dôvodom vyškrabať hodnotenie aspoň na tú 1*, ale nechcem si pohnevať precítené ženské osadenstvo a tak to vytiahnem na 2*. (35%) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím konstatovat, že oproti jedničce jsou oba protagonisté o poznání pohlednější. Když si od prvních záběrů panenské přírody řeknete, že jste nad filmem povzneseni, tak funguje jako slušná zábava a místy jsem se nasmála! Například první menstruace je ještě vtipnější než v jedničce, k tomu přidali první ranní erekci, to v kombinaci s nechápavými naivními obličeji herců u mě vyvolalo salvu smíchu. Scéna s přirovnáním pohlavního aktu k páření leguánů je k popukání, nebo když Lilli závidí Richardovi, že může při čůrání mířit na list manga. Ovšem najde se tu i dramatičtější stránka - a to docela drsná. Když nemocná matka popisuje dětem, jak hluboko mají vykopat hrob a jak ji pohřbít, až zemře. Vývoj děje v podobě příjezdu civilizované slečinky Sylvie, která se úporně snaží svést Richarda nenabere sice žádný nečekaný spád…Ovšem když se oběma milencům snaží u večeře vysvětlit pojem „nudit se“ a vzápětí tvrdí, že se na ostrově dozajista museli nudit, nahodí Richard naprosto odzbrojující (čti: na hranici snesitelnosti) pitomě-naivní pohled, že oni ví, jak se zabavit. K tomu se později přizná stupidní větou, že se páří, kdykoli se jim zachce. Ostatně co by tak celé roky mohli na ostrově dělat, že:D. K tomu všemu přimíchejme trochu Čelistí, další (nebezpečné) obyvatele ostrova ze Ztracených, šikovnost vše si obstarat z Trosečníka a máme tu guláš na tři sběračky:P. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama