Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Aven 

všechny recenze uživatele

Komu se nezdají moje dvě hvězdičky tak možná rozumí filmům, ale ne ženské kráse:) Proboha vždyť tam hraje Milla Jovovich!!!!! Sice je jí tam asi patnáct ale pořád je to Milla. Filmu, kde hraje prostě nejsem schopný dát menší hodnocení než toto...........a budu si za tím stát i kdybyste mě chtěli ukamenovat:) ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak táto časť sa v niečom stotožňovala s prvou časťou a v niečom nie. Je to len vec názoru, či to budete pozerať alebo to hneď odsudzovať. Ja som si tento film pozrel a ničím ma veľmi nesklamal. Síce niektoré pasáže ako som vravel na začiatku, boli podobné ako v prvej časti, no bolo tam veľa iných vecí, nových vecí. Predsa je to už aj iné herecké obsadenie, iná generácia hercov, trocha iný príbeh. Tu sú deti ešte veľmi malé, kde to v Modrej Lagúne boli dosť veľké na to, aby vedeli čítať a písať, čo aj ovládali. Tu prichádzajú ,, ostrovania " aj do styku s ,, civilizáciou ", ktorá tam prišla na lodi. Ak chcete, tak si tento film pozriete, ak nie, tak budete rozmýšľať nad chybami a nedokonalosťou vo filme, čo nehrozí. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to dá, ale je to strašná kravina. Malým děckám se to může líbit, nebo některým dospělým ženám, mužům snad ne (ti se na to kouknou jen díky sexy postavě 16leté Mily Jovovich)... Ale co se týče scénáře, režie, dialogů a hereckých výkonů... Dva mladí lidé, muž a žena objevují na většinu času opuštěném ostrově svou sexualitu, hrají si, kdy chtějí, prakticky se téměř nehádají a souloží taky když chtějí... až z toho vznikne dítě. Mezitím jsou ale jejich životy ohroženy chamtivým a nadrženým námořníkem a cudnou a bohatou slečinkou z viktoriánské Anglie. Zkrátka KATASTROFA! Verdikt: 2* a 40 % (2* protože koukat se na to dá, jsou i mnohem horší filmy, které si zaslouží opravdu maximálně tu 1*). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na tento film sme boli v kine z neznámeho dôvodu normálne v školskom vyučovacom čase (!) a myslím, že aj zadarmo. Nikto tomu nerozumel prečo, časy socialistickej agitácie už boli preč a toto bol film americký. Až s odstupom rokov v dospelosti som pochopil, že to bola sexuálna výchova, učitelia si takto jednoducho vybavili, čo asi mali predpísané osnovami. My sme za to boli mimoriadne vďační, čakali sme nudu v kine, a mohli sme sa počas vyučovania zabávať na skoro nahej Mille Javovich, vtedy ešte neznámej vychádzajúcej hviezdičke. A zábava to bola naozaj neskutočná, herecké výkony, príbeh a spracovanie bolo na vedľajšom mieste. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Být Richardem, tak si hodim laso. Narodím se na opuštěným ostrově dvěma sourozencům, abych se úplně šťastnou náhodou dostal pryč. A jak začne druhý film, skončím na tom samym ostrově, tentokrát se ženskou a její dcerou. To je fakt geniální scénář. Návrat do Modré laguny mi přijde trochu filmovější než první díl. Milla Jovovich je hezčí než Brooke Shields a dokonce tu máme i pár námořníků, který si přijeli pro vodu, perlu a vlastně i Millu. Zdráhá se mi říkat něco ve smyslu, že mě "bavilo" sledovat jejich dospívání, jen je to prostě o trochu míň špatný film než jednička, ale fakt o chlup :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama