Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

„Návrat“ je neskutečně nudný film a nic to nenapraví ani side-boobs Milly Jovovich, což by Vám o tomto veledíle mohlo leccos napovědět. Kde jedničku zachraňovalo to, že je to jednička, chytlavý hudební motiv, lehká erotika a náznaky Rousseaua, je dvojka jako přes kopírák, erotiky je méně a je krotší (což by jeden od sequelu nečekal), z hudby není k zapamatování vůbec nic a místo Rousseaua se tu motá chlípný námořník. Pitomá nuda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako dať komerčnému hitu pokračovanie, keď pôvodný snímok je vlastne zakončený pečiatkou? Proste sa bude ignorovať záver jedničky, v úvode dvojky sa prepíše a štartujeme odznova. Ide o LAGÚNU takú istú ako pred tým, s niekoľkými zmenami a aktualizáciami. Ináč, ale o tom istom. A ani by som nepovedal, že v horšom ( technicky ), skôr v takom nudnejšom ( príbehovo ). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatný film. Nejlepší je na tom příběh, který nabídne dost zajímavých aspektů. Sice je to takové jednorázové, takže druhé shlédnutí už není dle mého gusta na místě. Ale mírný nadprůměr to podle mě je. Herci jsou vybraní dobře. Mila v mládí v pohodě. Upravit scénář, přidat dramatičtější scény, nějak zdokonalit film a možná bych hvězdu přidal navíc, ale asi to dopadlo tak jak mělo. Celkově hodnotím na 62% = *** ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní minuty jasně a definitivně uzavřou nejednoznačný konec prvního filmu. Scéna, v níž je na otevřeném moři nalezen člun s tříčlennou rodinou mladých trosečníků, je natočená znovu, podstatně jinak a velice nekompromisně: Filmaři se (ne)elegantně zbaví obou rodičů a příběh může bez zbytečných okolků pokračovat víceméně ve stopách původního snímku … Jestliže "Modrá laguna“ představovala slabý odvar, který do značné míry rozmělnil a znehodnotil silný námět, pak "Návrat do Modré laguny“ je pouhým naředěným odvarem z odvaru. Postrádá jakékoli ingredience, které by mu dodaly alespoň náznak nějaké chuti a vůně. V porovnání s ním je pilotní film takřka vrcholné dramatické dílo plné opravdových emocí - skoro se stydím, že jsem mu nadělila pouhé 2* ... P.S.: Za nejlepšího herce považuju štíhlého, přitažlivého, ocelově šedého žraloka - bohužel se objevil pouze ve vedlejší, i když důležité roli. Bachyni se selátkem vyzdvihovat nebudu. Nechci zpochybňovat jejich nesporné herecké kvality, ale řekla bych, že jejich účinkování bylo jedno velké nedorozumění. Nikdo je neupozornil na to, že patří do jiného filmu - a režisérovi ani kameramanovi to nedošlo. Nechci si hrát na přírodovědce - ale odkdy jsou vepříci původním živočišným druhem obývajícím tichomořské ostrovy ? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na tento film sme boli v kine z neznámeho dôvodu normálne v školskom vyučovacom čase (!) a myslím, že aj zadarmo. Nikto tomu nerozumel prečo, časy socialistickej agitácie už boli preč a toto bol film americký. Až s odstupom rokov v dospelosti som pochopil, že to bola sexuálna výchova, učitelia si takto jednoducho vybavili, čo asi mali predpísané osnovami. My sme za to boli mimoriadne vďační, čakali sme nudu v kine, a mohli sme sa počas vyučovania zabávať na skoro nahej Mille Javovich, vtedy ešte neznámej vychádzajúcej hviezdičke. A zábava to bola naozaj neskutočná, herecké výkony, príbeh a spracovanie bolo na vedľajšom mieste. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama