Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že tu skoro nikdo nedal 5*! Koukala jsem na to snad pokaždé, když to dávali v televizi. Kdybych to viděla dneska, asi bych to považovala za pěknou blbost, ale tehdy to pro mě byla opravdu srdcová záležitost. Nejsem si jistá, zda mi dokonce neukápla slza. Je zajímavé, že mi v paměti utkvěl především ten milostný příběh, žádné poučky o civilizaci či necivilizaci. Prostě romantika...(možná spíš romantika pro dvanáctileté holčičky, v rámci zachování ideálu v mé mysli se na to už radši nikdy nepodívám) ()

Nataniel73 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a hodnotný film, ktorý mám ešte radšej ako ten pôvodný. Hodnoty ukázané v Modrej lagúne sa už dnes príliš nevidia a ja by som tento snímok s čistým svedomím odporučil aj ako doplnkové vzdelávanie na hodinách sexuálnej výchovy. Problémy, ktoré riešila dvojica mladých milencov na opustenom ostrove po tom, čo tam dorazili "civilizovaní" ľudia sú úplne rovnaké ako riešia bežní ľudia v civilizovanom svete. Závisť, faloš a nenávisť bolo niečo, čo deti predtým nepoznali a myslím, že nejeden z nás by si to s nimi s radosťou vymenil. Krásne exteriéry, pekná hudba, dobré herecké výkony a sexi Milla Jovovich sú len niektoré z dôvodov prečo film treba vidieť. Pomalé tempo sa mi páči rovnako ako naivný príbeh a z celého snímku sa prenáša na diváka niečo milé a čisté. Niečo, čo už sa v TV vidí len zriedka. A komentáre hodnotiacich užívateľov mi len dávajú za pravdu. V prípade Modrej lagúny sa myšlienka aj spracovanie vydarili veľmi dobre. 75% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +herci, v pohodě hudba -příroda rozhodně tolik nevynikla, dialogy, příběh/// A příběh pokračuje… ale jsem trošku na rozpacích. S příběhem si scénáristé pohráli podle potřeby, aby nám mohli naservírovat děj o nějakých 15 let později se stejným obsahem, jen s jinými herci. Kamera se hlavně zaměřuje na hlavní představitelku a proto tolik nevynikne příroda. Hudba je totožná s minulým filmem. Co v ději překvapí, tak ke konci příjezd lodě na ostrov a následné události. To je pro tento film nový prvek. Jinak je ale film velice plochý, okopírovaný, nezapamatovatelný ale hlavně díky trapným dialogům občas i nekoukatelný, nebo přesněji neposlouchatelný. Nemá to takový náboj jako předchozí film. No alespoň končí dobře./// Celkem 56%/// ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Ve své době tj. Po revoluci 1989 to byl cool film o paradoxech civilizace a její morálky. Honit se za mamonem, doprovázející chamtivost a pokrytectvi což bylo pro chudé a trapně se cítící v cizině se slabou korunou, Čechy téma číslo 1. Zde nezkažení mladí lidé vyrůstající v harmonii a čistou morálkou v konfrontaci s připlujici zástupci civilizace. To vše zabalené do pro našinec zvyklé tak na špinavou pláž od toalatáku a vajglů v Bulharsku, rajské pláže Tichomoří. Dnes ten film již nikdo ani nepochopí proč ho před 30 lety všichni na VHS žrali… ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

„Návrat“ je neskutečně nudný film a nic to nenapraví ani side-boobs Milly Jovovich, což by Vám o tomto veledíle mohlo leccos napovědět. Kde jedničku zachraňovalo to, že je to jednička, chytlavý hudební motiv, lehká erotika a náznaky Rousseaua, je dvojka jako přes kopírák, erotiky je méně a je krotší (což by jeden od sequelu nečekal), z hudby není k zapamatování vůbec nic a místo Rousseaua se tu motá chlípný námořník. Pitomá nuda. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama