Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Být Richardem, tak si hodim laso. Narodím se na opuštěným ostrově dvěma sourozencům, abych se úplně šťastnou náhodou dostal pryč. A jak začne druhý film, skončím na tom samym ostrově, tentokrát se ženskou a její dcerou. To je fakt geniální scénář. Návrat do Modré laguny mi přijde trochu filmovější než první díl. Milla Jovovich je hezčí než Brooke Shields a dokonce tu máme i pár námořníků, který si přijeli pro vodu, perlu a vlastně i Millu. Zdráhá se mi říkat něco ve smyslu, že mě "bavilo" sledovat jejich dospívání, jen je to prostě o trochu míň špatný film než jednička, ale fakt o chlup :) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že tu skoro nikdo nedal 5*! Koukala jsem na to snad pokaždé, když to dávali v televizi. Kdybych to viděla dneska, asi bych to považovala za pěknou blbost, ale tehdy to pro mě byla opravdu srdcová záležitost. Nejsem si jistá, zda mi dokonce neukápla slza. Je zajímavé, že mi v paměti utkvěl především ten milostný příběh, žádné poučky o civilizaci či necivilizaci. Prostě romantika...(možná spíš romantika pro dvanáctileté holčičky, v rámci zachování ideálu v mé mysli se na to už radši nikdy nepodívám) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Od počátku je film vystavěn nesmyslně. První díl bohatě stačil a nevím, proč se znovu pouštět do vydojeného námětu. Změnila se ústřední herecká dvojice. Mladá Milla Jovovich & Brian Krause byli na počátku devadesátých let příslibem nových tváří, ale jejich kariéry postupem času nabraly opačný, v Krausově případě nežádoucí směr. Krausovi se předpovídal idol ženských srdcí a to mu vydrželo právě jen tenhle film. Dále už zavadil spíše o podřadnější televizní produkci, výjimku tvoří ještě kino snímek Sleepwalkers podle Kingovy hororové předlohy. Milla Jovovich dlouhou dobu stagnovala, hledala se, ale manželství se známým režisérem a také její herecká nevyhraněnost, jí postupně připravili dostatek zajímavých rolí. Do tohoto filmu oba dobře zapadli, snad se i nějaká vnějšková podoba najde s původními představiteli, ale film strhává především mizivé procento invence ve scénáři a také fakt, že Grahamova režie moc neusiluje o nějaké zlepšení. Vyžívá se v hloupých dialozích anebo nelogickém dějovém pojetí. Když to tak vezmu, vlastně kvalitu nelze kde brát. V tomhle filmu není, romantika funguje na bázi nejpodřadnějších telenovel a ostrov je nasnímán tak, že se spousta záběrů opakuje pořád dokola. Návrat do Modré laguny zabředl do bahna jedné velké neinvenční stupidity. 20% ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není nic jiného než obyčejný remake původního filmu, ale s tím, že zde není v podstatě celou dobu nic nového, odehrává se to samé, až v závěru je to pak jiné, takových posledních 15 minut a nakonec to vyznívá pozitivněji. To z toho ale nedělá dobrý film, ale prostě jen špatnou kopii něčeho, co na diváka stejně nejspíš nezapůsobí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu tady máme spíš umělé konflikty, na sílu vyvolané, nikam nesměřující, dějově je to průměr těžící z oblíbené robinsonské tematiky, u kterého asi nejvíc vadí to, že idylu těchhle dvou přeruší příjezd americké lodi. Svůj náboj to tehdy mělo, vizuálně fajn, a zatímco Brooke měla při choulostivých scénách dablérku, Milla se do toho pořádně opřela. I díky tomu, když to poběží na nějakém televizním kanále, divák hned nepřepne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama