Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem se rozhodl pro nižší hranici, ale to jen proto, že by to nebylo fér vůči ostatním snímkům, kterým jsem ony 4 hvězdičky dal. Ovšem ode mě jsou obzvláště cenné, neboť chovám nevýslovný odpor k romantickým filmům. Při pohledu na Romy Schneider (jako Sissi) nebo Meryl Streep (jsko Karen Blixen ve Vzpomínkách na Afriku) se mi chce zvracet. Ovšem v tomto případě je to láska tak přirozená a tak nesentimentální (jistě se najdou tací, co tento snímek za sentimentální označí, ale nebudou mít pravdu), že je to člověku příjemné. Milla Jovovich byla, je a bude zkrátka kočka a Brian Krause neotravuje a nežnému pohlaví se může i líbit. Jediná pasáž, která mě moc nebrala, nastala ve chvíli, kdy přijela loď. Trošku vymizelo to kouzlo. Na druhou stranu tomu tak asi mělo být. Oproti jedničce tisickrát lepší a to ve všem. Brooke Shields a Christopher Atkins mě strašně prudili a jen se zatnutými zuby jsem to nakonec vydržel. Tolikrát jsem měl ale chuť jim nabančit. No ne, vážně asi jeden z nejlepších romantických filmů vůbec. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedenáct let po třetí filmové verzi příběhu irského literárního autora Henry De Vere Stacpoolea filmoví tvůrci opět dostali nápad se k tématu vrátit. Další remake? Ano i ne. Záleží na tom, jak se to vezme. Příběh nazvali Návrat do Modré laguny a přímo navazuje tam, kde snímek Modrá laguna skončil. A hned v podstatě přišel šok pro ty, co si mysleli, že trojice uvízlá v loďce bez pádel v širém oceánu byla zachráněna. A další šok přichází v následujících minutách, neboť v tu ránu jakoby měli diváci Déjà Vu. S drobnými změnami se začne odvíjet ta samá etuda. Takže koncept předchozího snímku je tentokrát stlačen na polovinu, aby se navázalo děním, v uvozovkách, novém. Ano, skutečně v uvozovkách, poněvadž je to kapitola, která se původně ještě týkala původní dvojice, jak ukazuje verze The Blue Lagoon. Tohle právě tvůrci v remaku Modrá laguna vynechali. Takže docela vyčůraný tvůrčí majstrštyk. Scénář vzhledem tomu budiž katastrofální. Nejen v onom brutálním zkrácení ohledně dospívání dětí, kdy opět poznávají sami sebe a vzájemně se posmívají, což pobaví snad jen puberťáky, ale hlavně v dialozích. To opravdu trhá uši. Romantika se jaksi tentokrát nekoná, humor už vůbec ne a nějaké napětí ohledně druhé poloviny snímku skřípe více, než je zdrávo. Takže co s tím. V podstatě nic. Snad jen doporučit onu zmiňovanou verzi The Blue Lagoon, která má samozřejmě také určité chybičky, ale už v samém zárodku vývoje děje je prostě nesrovnatelně lepší. Tady tvůrci udělali koncept celého příběhu dvougenerační a to zcela bez logiky. Ne, tento snímek lze považovat za naprosto zbytečný. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím konstatovat, že oproti jedničce jsou oba protagonisté o poznání pohlednější. Když si od prvních záběrů panenské přírody řeknete, že jste nad filmem povzneseni, tak funguje jako slušná zábava a místy jsem se nasmála! Například první menstruace je ještě vtipnější než v jedničce, k tomu přidali první ranní erekci, to v kombinaci s nechápavými naivními obličeji herců u mě vyvolalo salvu smíchu. Scéna s přirovnáním pohlavního aktu k páření leguánů je k popukání, nebo když Lilli závidí Richardovi, že může při čůrání mířit na list manga. Ovšem najde se tu i dramatičtější stránka - a to docela drsná. Když nemocná matka popisuje dětem, jak hluboko mají vykopat hrob a jak ji pohřbít, až zemře. Vývoj děje v podobě příjezdu civilizované slečinky Sylvie, která se úporně snaží svést Richarda nenabere sice žádný nečekaný spád…Ovšem když se oběma milencům snaží u večeře vysvětlit pojem „nudit se“ a vzápětí tvrdí, že se na ostrově dozajista museli nudit, nahodí Richard naprosto odzbrojující (čti: na hranici snesitelnosti) pitomě-naivní pohled, že oni ví, jak se zabavit. K tomu se později přizná stupidní větou, že se páří, kdykoli se jim zachce. Ostatně co by tak celé roky mohli na ostrově dělat, že:D. K tomu všemu přimíchejme trochu Čelistí, další (nebezpečné) obyvatele ostrova ze Ztracených, šikovnost vše si obstarat z Trosečníka a máme tu guláš na tři sběračky:P. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dvojka rozehrává znovu úplně to samé, jen sterilněji a ještě plytčeji (ano, je to možné). Příměji, pěkně "hopem" se zaměřuje na naivní dospívající sexualitu z červené knihovny, jelikož tohle mělo minule největší úspěch; plus ještě přidává povrchní střet se sešněrovanou, zkaženou civilizací. Nicméně nenudí a reklamní obrázky rajského ostrova vykresluje krásné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keď sa už niekto rozhodne okopírovať 2/3 filmu podľa úspešného originálu, nech to aspoň urobí lepšie než v diele prvom. Film je minimálne o 2 kvalitatívne stupne nižšie, ako jeho predchodca, a to som nespomenul hercov, ktorý sú v porovnaní s jednotkou dosť nesympatickí.(Teda až na Milu Jovovich). Musím však uznať, že úvod filmu sa mi páčil viac, než v jednotke, no akonáhle deti vyrástli, film začal rapídne padať dole, až sa dostal do bodu neznesiteľnosti.(v scéne, keď prichádzajú bohatí Európania a lady veľkomožná začne dávať chlapcovi neslušné návrhy je otrasná). Ani hudba už nie je čo bývala. Ak ste nevideli jednotku- odporúčam, ak áno- vyhnite sa tomuto prepadáku oblúkom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama