Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

stani 

všechny recenze uživatele

Nedám se strhnout většinou, kritických až vulgárních komentářů. Jako by většině vadila ta "naivní čistota" příběhu, jako by se jí báli. Je tento svět natolik zkažený, že něco podobného vyvolává paradoxně odpor?.. Jedná se snad o "Kameňák", že někteří uživatelé hodnotí tento film jako "odpad"? Nemyslím si. Herecké výkony sic nejsou oslňující, přesto však dobré, kamera kvalitní, režie taktéž. Tento film mě zaujal právě svým "jednoduchým, naivním, romantickým a čistým pohledem", v dnešním filmovém světě plného násilí a vražd. Ta "naivita" je v tomto případě jako pohlazení po duši... ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak táto časť sa v niečom stotožňovala s prvou časťou a v niečom nie. Je to len vec názoru, či to budete pozerať alebo to hneď odsudzovať. Ja som si tento film pozrel a ničím ma veľmi nesklamal. Síce niektoré pasáže ako som vravel na začiatku, boli podobné ako v prvej časti, no bolo tam veľa iných vecí, nových vecí. Predsa je to už aj iné herecké obsadenie, iná generácia hercov, trocha iný príbeh. Tu sú deti ešte veľmi malé, kde to v Modrej Lagúne boli dosť veľké na to, aby vedeli čítať a písať, čo aj ovládali. Tu prichádzajú ,, ostrovania " aj do styku s ,, civilizáciou ", ktorá tam prišla na lodi. Ak chcete, tak si tento film pozriete, ak nie, tak budete rozmýšľať nad chybami a nedokonalosťou vo filme, čo nehrozí. ()

Reklama

SirMaty 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě přivedl 5.element který jsem viděl asi v 5 letech a úplně jsem se zamiloval do Milly Jovovich. Tak jsem si řekl že se podívám na film s kterým prorazila do světa filmů. Trochu jsem váhal když jsem viděl místní hodnocení ale jak říkám ,,dokuď nezkusíš , neodsuzuj" . Vyplatilo se! Je to krásná pohádka s mladými herci. Místy trochu nelogická až naivní ale vždyť to je u tohoto filmu jedno.Romatiku splňuje na 4* a dobrodružství taky. Nádherně jsem si odpočinul po náročném dni a vůbec nelituju že jsem nad tím strávil čas. Doporučuji všem co se zamiloval do Milly. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když se probudíte v neděli ráno a v rámci probouzení zapnete televizi a tam je Návrat do modré laguny 2..filmová hodnota kolem nuly, herecký výkony kolem nuly, ale jinak člověk může ocenit alespoň exteriéry a panenskou přírodu, pěknou hudbu a moje úchylné alterego kladně hodnotí i tělesnou schránku Milly Jovovich, takže jako kulisa ke snídani ideál .............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a naprosto prázdné pokračování Modré laguny, kde spolu v podprůměrnosti závodí scénárista, oba hlavní představitelé, a režisér jim dělá trenéra. Protože největšími kritiky jsou diváci, ti tento film naprosto po zásluze "odměnili" nálepkou kasovní propadák. Na Millu se alespoň hezky kouká, víc v tomto filmu nelze nalézt. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama