Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Originálna Modrá lagúna je pre mňa kultový film, ktorý som ako decko pozeral aj trikrát za týždeň. Bolo (aj je) to dobrodružné, napínavé a romantické zároveň, prote kvalitný film. O to viac ma bolí pozeranie tohto pokračovania, ktoré ani neviem načo vzniklo, lebo podľa mňa na to nebol dôvod. Scénar síce naväzuje na predošlý diel ale v takej plytkej rovine aká sa len dala. Inak je prešpikovaný klišovitosťami a scénaristickými trikmi hodiacimi sa do najhoršej adaptácie od Pilcherovej alebo Steelovej. Príbeh načisto stagnuje a kopíruje až na pár scén svojho slávneho predchodcu čiže záver sa dá pre znalcov jednotky odhadnúť po piatich minútach. Najväčšie zlo v tomto filme je neškodný pirát čo chce získať jednu poondiatu perlu. Za zmienku tu stoja iba zábery na panenský ostrov v tichomorí pri ktorom sa dá dobre snívať o podobnej dovolenke a mladá a pekná Milla Jovovich, sporo odetá skoro selý film. Inak je to trapas jak svet a žiadne poriadne dobrodružstvo napätie nečakajte. Romantické je snáď len posledné rozhodnutie Richarda a Lilly zostať na ostrove a neoddať sa materialistickému svetu ale zostať skromní a žiť jeden pre druhého. Klincom sú potom už len znova kopírujúce zábery jednotky na plávajúce decko ako z obalu ´Nevermind´ od Nirvany. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu tady máme spíš umělé konflikty, na sílu vyvolané, nikam nesměřující, dějově je to průměr těžící z oblíbené robinsonské tematiky, u kterého asi nejvíc vadí to, že idylu těchhle dvou přeruší příjezd americké lodi. Svůj náboj to tehdy mělo, vizuálně fajn, a zatímco Brooke měla při choulostivých scénách dablérku, Milla se do toho pořádně opřela. I díky tomu, když to poběží na nějakém televizním kanále, divák hned nepřepne. ()

Reklama

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Musím se malinko vymknout z těch negativních hodnocení, protože tenhle film mám ráda. Beze sporu kvůli mé slabosti pro krásu mladé Milly Jovovich a také pro celou nádheru ostrova, kde se film natáčel. Musím říct, že už jsem jej viděla několikrát, ale přesto jsem se velmi ráda podívala znovu a co říct, vydržela jsem až do konce... Ano, bavilo mě to. Je to udělané vkusně a promyšleně, i když jde o jednoduchý příběh postavený na hezkých tělech a nevědomosti o sexualitě dvou mladých lidí. Náhodou je to hravé téma a mile zpracované. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od počátku je film vystavěn nesmyslně. První díl bohatě stačil a nevím, proč se znovu pouštět do vydojeného námětu. Změnila se ústřední herecká dvojice. Mladá Milla Jovovich & Brian Krause byli na počátku devadesátých let příslibem nových tváří, ale jejich kariéry postupem času nabraly opačný, v Krausově případě nežádoucí směr. Krausovi se předpovídal idol ženských srdcí a to mu vydrželo právě jen tenhle film. Dále už zavadil spíše o podřadnější televizní produkci, výjimku tvoří ještě kino snímek Sleepwalkers podle Kingovy hororové předlohy. Milla Jovovich dlouhou dobu stagnovala, hledala se, ale manželství se známým režisérem a také její herecká nevyhraněnost, jí postupně připravili dostatek zajímavých rolí. Do tohoto filmu oba dobře zapadli, snad se i nějaká vnějšková podoba najde s původními představiteli, ale film strhává především mizivé procento invence ve scénáři a také fakt, že Grahamova režie moc neusiluje o nějaké zlepšení. Vyžívá se v hloupých dialozích anebo nelogickém dějovém pojetí. Když to tak vezmu, vlastně kvalitu nelze kde brát. V tomhle filmu není, romantika funguje na bázi nejpodřadnějších telenovel a ostrov je nasnímán tak, že se spousta záběrů opakuje pořád dokola. Návrat do Modré laguny zabředl do bahna jedné velké neinvenční stupidity. 20% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když se probudíte v neděli ráno a v rámci probouzení zapnete televizi a tam je Návrat do modré laguny 2..filmová hodnota kolem nuly, herecký výkony kolem nuly, ale jinak člověk může ocenit alespoň exteriéry a panenskou přírodu, pěknou hudbu a moje úchylné alterego kladně hodnotí i tělesnou schránku Milly Jovovich, takže jako kulisa ke snídani ideál .............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama