Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a naprosto prázdné pokračování Modré laguny, kde spolu v podprůměrnosti závodí scénárista, oba hlavní představitelé, a režisér jim dělá trenéra. Protože největšími kritiky jsou diváci, ti tento film naprosto po zásluze "odměnili" nálepkou kasovní propadák. Na Millu se alespoň hezky kouká, víc v tomto filmu nelze nalézt. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedenáct let po třetí filmové verzi příběhu irského literárního autora Henry De Vere Stacpoolea filmoví tvůrci opět dostali nápad se k tématu vrátit. Další remake? Ano i ne. Záleží na tom, jak se to vezme. Příběh nazvali Návrat do Modré laguny a přímo navazuje tam, kde snímek Modrá laguna skončil. A hned v podstatě přišel šok pro ty, co si mysleli, že trojice uvízlá v loďce bez pádel v širém oceánu byla zachráněna. A další šok přichází v následujících minutách, neboť v tu ránu jakoby měli diváci Déjà Vu. S drobnými změnami se začne odvíjet ta samá etuda. Takže koncept předchozího snímku je tentokrát stlačen na polovinu, aby se navázalo děním, v uvozovkách, novém. Ano, skutečně v uvozovkách, poněvadž je to kapitola, která se původně ještě týkala původní dvojice, jak ukazuje verze The Blue Lagoon. Tohle právě tvůrci v remaku Modrá laguna vynechali. Takže docela vyčůraný tvůrčí majstrštyk. Scénář vzhledem tomu budiž katastrofální. Nejen v onom brutálním zkrácení ohledně dospívání dětí, kdy opět poznávají sami sebe a vzájemně se posmívají, což pobaví snad jen puberťáky, ale hlavně v dialozích. To opravdu trhá uši. Romantika se jaksi tentokrát nekoná, humor už vůbec ne a nějaké napětí ohledně druhé poloviny snímku skřípe více, než je zdrávo. Takže co s tím. V podstatě nic. Snad jen doporučit onu zmiňovanou verzi The Blue Lagoon, která má samozřejmě také určité chybičky, ale už v samém zárodku vývoje děje je prostě nesrovnatelně lepší. Tady tvůrci udělali koncept celého příběhu dvougenerační a to zcela bez logiky. Ne, tento snímek lze považovat za naprosto zbytečný. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Tak táto časť sa v niečom stotožňovala s prvou časťou a v niečom nie. Je to len vec názoru, či to budete pozerať alebo to hneď odsudzovať. Ja som si tento film pozrel a ničím ma veľmi nesklamal. Síce niektoré pasáže ako som vravel na začiatku, boli podobné ako v prvej časti, no bolo tam veľa iných vecí, nových vecí. Predsa je to už aj iné herecké obsadenie, iná generácia hercov, trocha iný príbeh. Tu sú deti ešte veľmi malé, kde to v Modrej Lagúne boli dosť veľké na to, aby vedeli čítať a písať, čo aj ovládali. Tu prichádzajú ,, ostrovania " aj do styku s ,, civilizáciou ", ktorá tam prišla na lodi. Ak chcete, tak si tento film pozriete, ak nie, tak budete rozmýšľať nad chybami a nedokonalosťou vo filme, čo nehrozí. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Být Richardem, tak si hodim laso. Narodím se na opuštěným ostrově dvěma sourozencům, abych se úplně šťastnou náhodou dostal pryč. A jak začne druhý film, skončím na tom samym ostrově, tentokrát se ženskou a její dcerou. To je fakt geniální scénář. Návrat do Modré laguny mi přijde trochu filmovější než první díl. Milla Jovovich je hezčí než Brooke Shields a dokonce tu máme i pár námořníků, který si přijeli pro vodu, perlu a vlastně i Millu. Zdráhá se mi říkat něco ve smyslu, že mě "bavilo" sledovat jejich dospívání, jen je to prostě o trochu míň špatný film než jednička, ale fakt o chlup :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní minuty jasně a definitivně uzavřou nejednoznačný konec prvního filmu. Scéna, v níž je na otevřeném moři nalezen člun s tříčlennou rodinou mladých trosečníků, je natočená znovu, podstatně jinak a velice nekompromisně: Filmaři se (ne)elegantně zbaví obou rodičů a příběh může bez zbytečných okolků pokračovat víceméně ve stopách původního snímku … Jestliže "Modrá laguna“ představovala slabý odvar, který do značné míry rozmělnil a znehodnotil silný námět, pak "Návrat do Modré laguny“ je pouhým naředěným odvarem z odvaru. Postrádá jakékoli ingredience, které by mu dodaly alespoň náznak nějaké chuti a vůně. V porovnání s ním je pilotní film takřka vrcholné dramatické dílo plné opravdových emocí - skoro se stydím, že jsem mu nadělila pouhé 2* ... P.S.: Za nejlepšího herce považuju štíhlého, přitažlivého, ocelově šedého žraloka - bohužel se objevil pouze ve vedlejší, i když důležité roli. Bachyni se selátkem vyzdvihovat nebudu. Nechci zpochybňovat jejich nesporné herecké kvality, ale řekla bych, že jejich účinkování bylo jedno velké nedorozumění. Nikdo je neupozornil na to, že patří do jiného filmu - a režisérovi ani kameramanovi to nedošlo. Nechci si hrát na přírodovědce - ale odkdy jsou vepříci původním živočišným druhem obývajícím tichomořské ostrovy ? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama