Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní minuty jasně a definitivně uzavřou nejednoznačný konec prvního filmu. Scéna, v níž je na otevřeném moři nalezen člun s tříčlennou rodinou mladých trosečníků, je natočená znovu, podstatně jinak a velice nekompromisně: Filmaři se (ne)elegantně zbaví obou rodičů a příběh může bez zbytečných okolků pokračovat víceméně ve stopách původního snímku … Jestliže "Modrá laguna“ představovala slabý odvar, který do značné míry rozmělnil a znehodnotil silný námět, pak "Návrat do Modré laguny“ je pouhým naředěným odvarem z odvaru. Postrádá jakékoli ingredience, které by mu dodaly alespoň náznak nějaké chuti a vůně. V porovnání s ním je pilotní film takřka vrcholné dramatické dílo plné opravdových emocí - skoro se stydím, že jsem mu nadělila pouhé 2* ... P.S.: Za nejlepšího herce považuju štíhlého, přitažlivého, ocelově šedého žraloka - bohužel se objevil pouze ve vedlejší, i když důležité roli. Bachyni se selátkem vyzdvihovat nebudu. Nechci zpochybňovat jejich nesporné herecké kvality, ale řekla bych, že jejich účinkování bylo jedno velké nedorozumění. Nikdo je neupozornil na to, že patří do jiného filmu - a režisérovi ani kameramanovi to nedošlo. Nechci si hrát na přírodovědce - ale odkdy jsou vepříci původním živočišným druhem obývajícím tichomořské ostrovy ? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od počátku je film vystavěn nesmyslně. První díl bohatě stačil a nevím, proč se znovu pouštět do vydojeného námětu. Změnila se ústřední herecká dvojice. Mladá Milla Jovovich & Brian Krause byli na počátku devadesátých let příslibem nových tváří, ale jejich kariéry postupem času nabraly opačný, v Krausově případě nežádoucí směr. Krausovi se předpovídal idol ženských srdcí a to mu vydrželo právě jen tenhle film. Dále už zavadil spíše o podřadnější televizní produkci, výjimku tvoří ještě kino snímek Sleepwalkers podle Kingovy hororové předlohy. Milla Jovovich dlouhou dobu stagnovala, hledala se, ale manželství se známým režisérem a také její herecká nevyhraněnost, jí postupně připravili dostatek zajímavých rolí. Do tohoto filmu oba dobře zapadli, snad se i nějaká vnějšková podoba najde s původními představiteli, ale film strhává především mizivé procento invence ve scénáři a také fakt, že Grahamova režie moc neusiluje o nějaké zlepšení. Vyžívá se v hloupých dialozích anebo nelogickém dějovém pojetí. Když to tak vezmu, vlastně kvalitu nelze kde brát. V tomhle filmu není, romantika funguje na bázi nejpodřadnějších telenovel a ostrov je nasnímán tak, že se spousta záběrů opakuje pořád dokola. Návrat do Modré laguny zabředl do bahna jedné velké neinvenční stupidity. 20% ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když se probudíte v neděli ráno a v rámci probouzení zapnete televizi a tam je Návrat do modré laguny 2..filmová hodnota kolem nuly, herecký výkony kolem nuly, ale jinak člověk může ocenit alespoň exteriéry a panenskou přírodu, pěknou hudbu a moje úchylné alterego kladně hodnotí i tělesnou schránku Milly Jovovich, takže jako kulisa ke snídani ideál .............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu ♀ sa jedná o nádherný a dojemný romantický film z exotického prostredia, z pohľadu ♂ to je presladená hlúposť, ktorá sa oplatí pozrieť len kvôli nádhernej Mille Jovovich. Patrím do tej druhej skupiny a Milla by u mňa bola jediným dôvodom vyškrabať hodnotenie aspoň na tú 1*, ale nechcem si pohnevať precítené ženské osadenstvo a tak to vytiahnem na 2*. (35%) ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Ve své době tj. Po revoluci 1989 to byl cool film o paradoxech civilizace a její morálky. Honit se za mamonem, doprovázející chamtivost a pokrytectvi což bylo pro chudé a trapně se cítící v cizině se slabou korunou, Čechy téma číslo 1. Zde nezkažení mladí lidé vyrůstající v harmonii a čistou morálkou v konfrontaci s připlujici zástupci civilizace. To vše zabalené do pro našinec zvyklé tak na špinavou pláž od toalatáku a vajglů v Bulharsku, rajské pláže Tichomoří. Dnes ten film již nikdo ani nepochopí proč ho před 30 lety všichni na VHS žrali… ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama