Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a naprosto prázdné pokračování Modré laguny, kde spolu v podprůměrnosti závodí scénárista, oba hlavní představitelé, a režisér jim dělá trenéra. Protože největšími kritiky jsou diváci, ti tento film naprosto po zásluze "odměnili" nálepkou kasovní propadák. Na Millu se alespoň hezky kouká, víc v tomto filmu nelze nalézt. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné pokračovanie nie príliš podareného romantického, dobrodružného filmu "Modrá lagúna". Znova sledujeme príbeh dvoch dospievajúcich jedincov opačného pohlavia, ktorí sa ocitli na opustenom tichomorskom ostrove. Tam postupom času objavujú svoju sexualitu a tak medzi nimi vzniká ľúbostný vzťah, na ktorý ich však nemal kto pripraviť. Rovnaká cukrová hlúposť ako pri pôvodnom filme. Slabý príbeh zasadený do krásneho prostredia exotického ostrova. Akurát, že namiesto Brooke Shieldsovej a Christophera Atkinsa si v tomto voľnom pokračovaní, ktoré bolo natočené po jedenástich rokoch, ústrednú dvojich mladých stroskotancov zahrali Brian Krause a Milla Jovovichová. ** ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím konstatovat, že oproti jedničce jsou oba protagonisté o poznání pohlednější. Když si od prvních záběrů panenské přírody řeknete, že jste nad filmem povzneseni, tak funguje jako slušná zábava a místy jsem se nasmála! Například první menstruace je ještě vtipnější než v jedničce, k tomu přidali první ranní erekci, to v kombinaci s nechápavými naivními obličeji herců u mě vyvolalo salvu smíchu. Scéna s přirovnáním pohlavního aktu k páření leguánů je k popukání, nebo když Lilli závidí Richardovi, že může při čůrání mířit na list manga. Ovšem najde se tu i dramatičtější stránka - a to docela drsná. Když nemocná matka popisuje dětem, jak hluboko mají vykopat hrob a jak ji pohřbít, až zemře. Vývoj děje v podobě příjezdu civilizované slečinky Sylvie, která se úporně snaží svést Richarda nenabere sice žádný nečekaný spád…Ovšem když se oběma milencům snaží u večeře vysvětlit pojem „nudit se“ a vzápětí tvrdí, že se na ostrově dozajista museli nudit, nahodí Richard naprosto odzbrojující (čti: na hranici snesitelnosti) pitomě-naivní pohled, že oni ví, jak se zabavit. K tomu se později přizná stupidní větou, že se páří, kdykoli se jim zachce. Ostatně co by tak celé roky mohli na ostrově dělat, že:D. K tomu všemu přimíchejme trochu Čelistí, další (nebezpečné) obyvatele ostrova ze Ztracených, šikovnost vše si obstarat z Trosečníka a máme tu guláš na tři sběračky:P. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu ♀ sa jedná o nádherný a dojemný romantický film z exotického prostredia, z pohľadu ♂ to je presladená hlúposť, ktorá sa oplatí pozrieť len kvôli nádhernej Mille Jovovich. Patrím do tej druhej skupiny a Milla by u mňa bola jediným dôvodom vyškrabať hodnotenie aspoň na tú 1*, ale nechcem si pohnevať precítené ženské osadenstvo a tak to vytiahnem na 2*. (35%) ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není nic jiného než obyčejný remake původního filmu, ale s tím, že zde není v podstatě celou dobu nic nového, odehrává se to samé, až v závěru je to pak jiné, takových posledních 15 minut a nakonec to vyznívá pozitivněji. To z toho ale nedělá dobrý film, ale prostě jen špatnou kopii něčeho, co na diváka stejně nejspíš nezapůsobí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama