Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

SirMaty 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě přivedl 5.element který jsem viděl asi v 5 letech a úplně jsem se zamiloval do Milly Jovovich. Tak jsem si řekl že se podívám na film s kterým prorazila do světa filmů. Trochu jsem váhal když jsem viděl místní hodnocení ale jak říkám ,,dokuď nezkusíš , neodsuzuj" . Vyplatilo se! Je to krásná pohádka s mladými herci. Místy trochu nelogická až naivní ale vždyť to je u tohoto filmu jedno.Romatiku splňuje na 4* a dobrodružství taky. Nádherně jsem si odpočinul po náročném dni a vůbec nelituju že jsem nad tím strávil čas. Doporučuji všem co se zamiloval do Milly. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako dať komerčnému hitu pokračovanie, keď pôvodný snímok je vlastne zakončený pečiatkou? Proste sa bude ignorovať záver jedničky, v úvode dvojky sa prepíše a štartujeme odznova. Ide o LAGÚNU takú istú ako pred tým, s niekoľkými zmenami a aktualizáciami. Ináč, ale o tom istom. A ani by som nepovedal, že v horšom ( technicky ), skôr v takom nudnejšom ( príbehovo ). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Na tento film sme boli v kine z neznámeho dôvodu normálne v školskom vyučovacom čase (!) a myslím, že aj zadarmo. Nikto tomu nerozumel prečo, časy socialistickej agitácie už boli preč a toto bol film americký. Až s odstupom rokov v dospelosti som pochopil, že to bola sexuálna výchova, učitelia si takto jednoducho vybavili, čo asi mali predpísané osnovami. My sme za to boli mimoriadne vďační, čakali sme nudu v kine, a mohli sme sa počas vyučovania zabávať na skoro nahej Mille Javovich, vtedy ešte neznámej vychádzajúcej hviezdičke. A zábava to bola naozaj neskutočná, herecké výkony, príbeh a spracovanie bolo na vedľajšom mieste. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem se rozhodl pro nižší hranici, ale to jen proto, že by to nebylo fér vůči ostatním snímkům, kterým jsem ony 4 hvězdičky dal. Ovšem ode mě jsou obzvláště cenné, neboť chovám nevýslovný odpor k romantickým filmům. Při pohledu na Romy Schneider (jako Sissi) nebo Meryl Streep (jsko Karen Blixen ve Vzpomínkách na Afriku) se mi chce zvracet. Ovšem v tomto případě je to láska tak přirozená a tak nesentimentální (jistě se najdou tací, co tento snímek za sentimentální označí, ale nebudou mít pravdu), že je to člověku příjemné. Milla Jovovich byla, je a bude zkrátka kočka a Brian Krause neotravuje a nežnému pohlaví se může i líbit. Jediná pasáž, která mě moc nebrala, nastala ve chvíli, kdy přijela loď. Trošku vymizelo to kouzlo. Na druhou stranu tomu tak asi mělo být. Oproti jedničce tisickrát lepší a to ve všem. Brooke Shields a Christopher Atkins mě strašně prudili a jen se zatnutými zuby jsem to nakonec vydržel. Tolikrát jsem měl ale chuť jim nabančit. No ne, vážně asi jeden z nejlepších romantických filmů vůbec. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že tu skoro nikdo nedal 5*! Koukala jsem na to snad pokaždé, když to dávali v televizi. Kdybych to viděla dneska, asi bych to považovala za pěknou blbost, ale tehdy to pro mě byla opravdu srdcová záležitost. Nejsem si jistá, zda mi dokonce neukápla slza. Je zajímavé, že mi v paměti utkvěl především ten milostný příběh, žádné poučky o civilizaci či necivilizaci. Prostě romantika...(možná spíš romantika pro dvanáctileté holčičky, v rámci zachování ideálu v mé mysli se na to už radši nikdy nepodívám) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama