Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to taky slátanina, ale není to tak slizký jako MODRÁ LAGUNA a kouká se na to o trochu lépe. A Mila Jovovich má mnohem větší sexappeal než Brooke Shields, i když herecky jsou na tom bídně obě. ()

Galadriel odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem Modré leguně dala 1* (a víc si fakt nezaslouží) a tohle je ještě o třídu horší, tak je myslím směr koš, který "Návrat" nabírá, naprosto bez debat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám vyjmenovat klady? Nedotčená příroda a nedotčená Milla. Ani jedno z toho není tak úplně pravda, takže dohromady *. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Já opravdu nechápu, jak může někdo poměřovat dvě stupidní sračky podle toho, jak velký má hlavní představitelka kozy :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bejt já sám na ostrově z Millou Jovovich tak bych ani nepoznal , že tam nějaký lidožrouti vůbec jsou .Tenhle film se mě zůžil jen na jeden fakt Milla je megasexy holka.Takže ta hvězdička je věnována jí.Ono to mělo i děj??nepovídejte!! ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Proč se na tenhle film dívat? Důvodů je dost málo. Snad vidět, jaká byla Milla v patnácti, podívat se na krásy přírody a poslechnout si Basila Poledourise. Jinak nic. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Další krásný film o tom, že civilaze je úplně k ničemu, jen plodí chamtivost, hněv, soutěživost, povýšenost a posiluje ego. Lidská rasa prostě ještě není na takové žití připravená, proto se možná vrátí ke kořenům. Čím jsme chytřejší ve vědě a technice, tím více se v nás vytrácí láska. Proč ? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci jednotka vyvolala slušný poprask a ešte slušnejšie tržby, rafinovaným hollywoodskym tvorcom trvalo 11 rokov, kým prišli na to, ako na ňu nadviazať bez remakovania. A tak vznikol sequel (hoc miestami naozaj vyzerá skôr ako remake). Môže to znieť absurdne, ale keď to vyšlo Čeľustiam 2 alebo Smrtonosnej pasci 2, prečo nie im? Vskutku sa s tým nebabrali: začíname hneď na konci jednotky. Úvod dvojky je v podstate zopakovaný koniec jednotky, ale nanovo natočený (!) s úplne inými hercami (!!). A, to najmä, s diametrálne odlišným vyznením (!!!). Jednotka končila tým, že loď objavila čln, otec sa pýtal námorníka, či žijú a dostal poetickú odpoveď: „Nie, len spia“. V dvojke táto scéna vyzerá úplne inak, postava otca sa ak som to správne pochopil vytratila do neznáma a rovno je explicitne ukázané, že obaja sú mŕtvi. Vidíme záber na ich chrbty a zadky, čo je síce vskutku nedôstojné cameo, na druhej strane šikovný spôsob, ako ušetriť na hercoch z jednotky, ktorí ostatne beztak zostarli, keďže 11 rokov je 11 rokov. A kto si bude pamätať nejaké zadky (a chrbty). Prežilo len dieťa. Našťastie, na lodi, ktorá ich čln objaví, sa náhodou nielenže nachádza dieťa č. 2, ale dokonca opačného pohlavia! Proste, zázrak. Samozrejme následne aj táto loď stroskotá a začíname odznova. Azda len s tým rozdielom, že deťom nerobí spoločnosť opitý námorník s dobrou náladou (ten je umne zlikvidovaný už v začiatkoch), lež starostlivá žena, ktorú hrá herečka s brutálnym priezviskom Lisa Pelikan. Randal Kleiser už len produkoval, o réžiu sa tentokrát postaral William A. Graham (Vraždy dievčat z kalendára), ale ono je to zajedno. V dvojke sa nachádza o čosi viac kanibalov a bavilo ma to podobne, ako jednotka, ale prestalo ma to baviť ku koncu, kedy sa počet obyvateľov ostrova rozrástol a dej sa začal uberať limonádovo-telenovelovým smerom, ktorý som fakt neocenil. Palec hore dávam za kasting, ktorý mi pripadal ešte sympatickejší, ako v prvej časti; najmä Milla Jovovich s tými svojimi šteniatkovskými očami je vskutku na zožratie. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jako Adam a Eva v ráji:-) Opět krásná romantická a exoticky nedotčená příroda opuštěného ostrova, dva mladí sebe poznávající se lidé..O něco slabší než jednička ale co se děje týče zas o něco dál...I když ten samotný konec v návaznosti na jedničku je značně nelogický:-) A tak se přikláním k názoru že jde spíše jen podprůměrný řekl bych v některých fázích děje i o dost naivní romantický snímek s opravdu nádherně hloupoučkými dialogy, v němž největší kvalitou jsou asi samotné půvaby krásné začínající Milly Jovovich (oproti Brooke Shields však méně exotická) a pak nádherné prostředí ostrova Taveuni v souostroví Fidži. Film je určen především mladým pubertálním holkám, dívkám či ženám a pak všem těm co by chtěli také něco podobného zažít, tedy snít si svůj jeden velký sen o věčné lásce někde na opuštěné ostrově. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Je to koukatelný, ale hlavně kvůli nádherné přírodě a překrásné Mille Jovovich. Určitě další z řady zbytečných pokračování..... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jako vizuálně pěkná reklama na pobyt na tropickém ostrově s vizuálně pěknou mladinkou Millou by to obstálo. Jako film ne. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich má pekné telo a za to je tá hviezdička. Možno, keby bolo takých žien v tomto filme päť, tak dám aj päť hviezdičiek. Možno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Totéž jako původní film, ale naštěstí to neni jen remake, ale je to i trochu pozměněný a hlavně tady hraje jednu ze svých prnvích rolí Milla Jovovich. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Happy end Modré laguny se evidentně pro pokračování nehodil a bylo nutné ho přetočit. Už začátek tedy působí dost těžkopádně a nejde zrovna ladné navázání na původní film. Znovu to však nemůžu úplně potopit, protože hudba i prostředí se k tomu naivnímu poselství zkrátka hodí. ()

Reklama

Reklama