Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní pohádka vypráví příběh o mladém kapitánovi (A. Pyško), který toužil po zlatém pokladu. Kapitán Černého korábu (J. Kemr) mu vypráví o zlatém ostrově a on se za ním vypraví. Na loď se ale tajně nalodí i jeho žena (S. Postlerová), která mu chce být nablízku. Kapitán ostrov se zlatem sice najde, ale když nalodí zlato, loď nedokáže odplout. Nakonec kapitán nabízí všechno, co má, i svůj život za to, aby se loď a všichni na palubě vrátili zdrávi domů. Kapitán Černého korábu mu to slíbí, za odměnu se ale má stát kormidelníkem jeho Černého korábu. Loď se tedy šťastně vrátí domů a kapitán má splnit slib… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

topi 

všechny recenze uživatele

Pohádka s minimalistickou výpravou i hudbou, avšak s kouzelnou atmosférou. Josef Kemr jako majitel Černého korábu působí tajemným mystickým vzezřením. Jiří Lábus se na plátně sice neobjeví, ale promlouvá zobákem papouška :). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Námořních pohádek z pochopitelných důvodů moc nemáme, ale sem tam se nějaká najde. Vždycky pak kulisy působí trochu směšně, hlavně způsob zobrazení moře, vln, lodí apod. Hlavně Martin Stropnický jako námořník buď přehrává anebo hovoří hlasitě a snaží se navodit námořnický dialekt pro dospělého úsměvně. Je též zajímavé, jak nakonec snadno námořníci Zlatý ostrov našli, když se tvrdilo, že je těžké ho najít a kapitán Černého korábu jej k němu rozhodně nedovedl. Říká se: není všechno zlato, co se třpytí a jak už to tak v pohádkách bývá, zase to musí vyřešit chytrá ženská, protože chlapi jsou prostě ňoumové. Ještě, že si děti mohou dovolit být tak naivní a žít v tom, že zlato člověka šťastným neudělá! ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama