Reklama

Reklama

Pohádka z pražského Podskalí, kde o zázraky kdysi nebývala nouze... Na vltavském břehu žil hrnčíř Vítek (O. Vízner), který se jednou setkal s krásnou panenkou. Netušil, že je to vodníkova dcera Bělička (J. Švehlová), zamiloval se do ní a dívka jeho cit opětovala. Jenže lásce těch dvou nepřáli ani lidé, ani otec vodník (O. Šimánek). Než naši zamilovaní našli společné štěstí, uplynulo v řece hodně vody a také celá tato pohádka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

topi 

všechny recenze uživatele

Vodnická pohádka s písničkami Pavla Kopty a hudbou Vadima Petrova. Možná zbytečně zdlouhavá a naivní. Hrnčíř Vítek (Olda Vízner) je takový nekňuba a vodnická dcerka Bělička (Jarmila Švehlová) zase prostomyslná dívčina. Nejlepší je její vodnický tatík Otto Šimánek a tetička Míla Myslíková. Jinak takovej lepší průměr, na svou dobu však klasika. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Vodník - pan Tau, teta Žanda -Frýda (podle ní se jmenuje naše kočka), sice unylá vodnická holka Jarmila Švehlová a hrnčíř Olda Vízner, co dělá tak nádherný hrníčky, ale hlavně nezapomenutelnej Vašek Vydra...sice v epizodní roli, ale skvěle zahrané....a nádherná písnička - Ptala se mne mořská panna, proč je voda v moři slaná..... ()

Reklama

hermiona 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka, jen trochu málo vody na tolik vodníků. Míla Myslíková je rozená tetka hastrmanka (nebo vyškolená z dr. Mráčka). Příjemný pohled na tehdy opravdu mladičkého rošťáka Vydru, po letech docela pobavilo. Oceňuji dostatek hezkých písniček, zejména Široký, hluboký, která mě vrátila do školních let na hodiny hudební výchovy. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná ateliérová pohádka, která se tváří jako divadlo. Ty kulisy jsou opravdu příšerné, především vodnická říše udělaná pomocí krepových papírů. Kostýmy jsou stejně tak hnusné a příběh taktéž nic moc. Románek mezi Oldřichem Víznerem a Jarmilou Švehlovou je velice naivní, především ten začátek, kdy se potkají v krámě. Stejně tak Otto Šimánek a Míla Myslíková coby vodníci jsou příšerní. [561. hodnocení, 31. komentář, 70%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mezi studiovými pohádkami jde jednoznačně o nadprůměrnou záležitost. Jednak díky velmi nadstandardní hudbě, pak také díky krásné a sympatické Jarmile Švehlové. Samozřejmě plusem je i Míla Myslíková, Josef Bek nebo Otto Šimánek. A ani ty studia nejsou tak průměrné nebo nevzhledné jak obyčejně bývá. Velmi povedená pohádka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu svou první roli ztvárnila Jarmila Švehlová, která tou dobou ještě studovala na konzervatoři. (M.B)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1978 v režii Jana Bergera i rozhlasová pohádka „Vltavská pohádka". (Miggi90)

Reklama

Reklama