Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steve Martin v sobě prostě nemá to, co měl Spencer Tracy v původním filmu a mnohdy je zbytečně otravný, ale na druhou stranu se filmu musí nechat, že dovede ty emoce vyvolat. Jsou zde myšlenky, které jsou spojené s vývojem člověka, s jeho změnami, které mě dojaly, k tomu se přiznávám. Člověk se do filmu snadno vžije. ()

thor00i 

všechny recenze uživatele

Když jsem zahlédl tento film v televizi, řekl jsem si, že se jedná pouze o další z tuctu podobných amerických rodinných komedií. Naštěstí jsem se spletl. Humorné výkony a komediální talent Steve Martina (George Banks), po boku okouzlující Diane Keaton (Nina Banksová), jakožto staromódního tatíka, který není nadšený z vdavek své dcery jsou vynikající. Scéna při návštěvě budoucích příbuzných, kdy Goerge nakonec skončí s šekovou knížkou svého tchána v bazénu, je sice hodně ztřešťěná, ale já se u ní pořádně pobavil. Příběh skvěle doplňuje zženštilý svatební koordinátor v podání Martina Shorta. Každopádně povedený výběr představitelů postav, který působí přirozeně. Po shlédnutí této rodinné komedie se stala jednou z mých nejoblíbenějších a myslím, že jí dlouho zůstane. Děj filmu je svižný a bez trapných okamžiků (možná až na pár vyjímek :-) ). Kdo má rád romanticky laděné rodinné komedie, si zcela jistě přijde na své. Možná trochu přechvaluji, ale neviděl jsem původní verzi filmu. ()

Reklama

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá komedie, která se za sebe pro tentokrát vůbec stydět nemusí. I když je v hlavní roli Steve Martin, vtipy nejsou vůbec přiblblé. Tedy někdy ano, ale tak nějak mile. Martin to táhne a umocněn Diane Keaton dali dohromady moc příjemný pár. Je to jedna z lepších rodinných oddychovek, která i přes časté TV opakování neomrzí. Ale přesto: pokud neznáte Nevěstina otce, Hlavu rodinu si skoro zamilujete. Pokud jste však dříve viděli film Minelliho s Liz Taylorovou a Spencerem Tracym v hlavních rolích, který Hlava rodiny "remakuje", budete nuceni srovnávat nesrovnatelné a hodnocení sakra klesne dolů. Já viděla dříve Hlavu rodiny a jen díky tomu zůstávám na třech hvězdičkách... :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Videl som tuto komediu viackrat a vzdy sa nasmejem hlavne na reakciach Stevea Martina, ako sa v jeho ociach vecne malicka dcerka Annie, ktora je dnes uz dospela zena chysta vydavat a tie stresy pred svatbou. Spokojne mozem dat tejto komedii 4 hviezdicky, pretoze vzdy ma pobavi, nech ju vidim kedykolvek. Reziser Charles Shyer natocil i pokracovanie HLAVA RODINY 2 - TATINEK NEBO DEDECEK (1995) alebo i novinarsku komediu s Juliou Roberts ZBOZNUJU TRABLE (1994)... 06.04.2010 ______ Steve Martin - (George Banks) +++ Diane Keaton - (Nina Banks) +++ Kimberly Williams-Paisley - (Annie Banks) - Kieran Culkin - (Matty Banks) +++ George Newbern - (Bryan MacKenzie) +++ B.D. Wong - (Howard Weinstein) +++ Peter Michael Goetz - (John MacKenzie) +++ Kate McGregor-Stewart - (Joanna MacKenzie) +++ Hudba: Alan Silvestri +++ ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Príjemná, oddychová komédia, ktorú vydvihuje hlavne Martinov výkon. Tomu táto úloha naozaj sadla ako uliata. Takisto sa dobre pozeralo na roztomilú nevestu. Ale je to rovnaký gýč, aký sme už stokrát videli. Otcovi nevesty sa nepáči ženích, tak začne vyvádzať, no nakoniec s tým samozrejme zmieri a zistí, že ženích nie je zase až taký debil. Ako jednohubka to stačí, ale nečakajte zase výbuchy smiechu. Skôr je to také príjemne romantické a miestami zábavné. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kde George a Nina Banksovi zmenšují seznam hostů na svatbu a některé vyškrtávají, zazní jména Steve a Stephanie Tyrellovi. Steve Tyrell složil pro film i jeho pokračování několik písniček. (HappySmile)
  • Adresa domu rodiny Banksů, tedy Maple Drive 24 v San Marinu, jižní Kalifornii, je smyšlená. Zajímavostí je, že pro záběry domu posloužily dva různé reálné domyi. Jeden pro záběry přední strany domu, druhý pak pro záběry zezadu, když George (Steve Martin) hraje basketbal s Annie (Kimberly Williams-Paisley). Oba skutečné domy se nacházejí v Los Angeles. Interiér domu byl postaven ve studiu. (tom.nosek)

Reklama

Reklama