Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uspěchaná Eve, věčně telefonující a hysterická z toho, že nestíhá, protože neumí říct "Ne!", je vylekaná z každého zazvonění telefonu, který zvedá, protože je přesvědčena, že je to nemocnice, aby jí oznámila, že její otec Lou zemřel. Stejně jako její sestry, starší Georgia a mladší Maddy, ji poznamenal odchod matky, která opustila rodinu, když byly ještě děti a nyní se musí začít vyrovnávat se skutečností, že zanedlouho zemře také jejich otec, bývalý scenárista Lou Mozell, bručavě haštěřivý a těžce sklerotický stařec, jehož chátrající tělo a mysl nedokáže zvládnout jeho stále až příliš energickou povahu. Zatímco Eve je majitelkou pořadatelské agentury a jako jediná se o umírajícího otce skutečně stará, její mladší sestra, nevyzrálá Maddy je nepříliš úspěšnou herečkou v jednom z dopoledních seriálů a na otce nemá čas, stejně jako nejstarší ze sester, rázná Georgia, vydavatelka stejnojmenného magazínu pro ženy, bezohledně zneužívající své sestry pro svůj prospěch. Eve pravidelně navštěvuje otce a často vzpomíná na dětství, z něhož se jí vybavují nejen idylické střípky, kdy se vše zdálo ideální, ale mnohem častěji ty smutné, ukazující opak. Ze stesku dokonce vyhledá matku, která je opustila a pokusí se ji přesvědčit, aby navštívila umírajícího otce. Po rezervovaném setkání však odjíždí s matčiným chladným sdělením, že nikdy nechtěla být matkou a ona i její sestry jsou jen nechtěné omyly. Když se Eve, zatížená svými katastrofickými představami, problémy s organizací několika akcí a neustálými starostmi s otcem, který utíká z nemocnice, nervově zhroutí, nepomůže jí ani jedna ze sester, ale matka lékaře, jehož auto z nepozornosti nabourala. Podle ní je třeba umět vypnout. Když se sestry nakonec sejdou na jedné z akcí, které Eve organizovala a kde Georgia přednesla projev, ve kterém si přivlastnila všechny zásluhy Eve o umírajícího otce, sestry se ostře pohádají. Jejich hádku však přeruší zpráva z nemocnice, že jejich otec upadl do komatu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Meg mám ráda, Diane ještě víc, Waltera Matthau nejvíc, ale byla to taková nuda. Přitom námět - 3 sestry a 1 senilní otec - byl tak slibný. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No, jak bych to řekl co nejmírněji... Nuda! A to docela výrazná. Fakt nevím, ale mě tenhle film přišel tak nějak otřepaný a spíše podprůměrně natočený i zahraný. Vyzdvihl bych jedině Meg Ryanovou, ta tady vypadala velice dobře. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, žádná sláva, já vím. Ale řekněte - můžu mít nerad film, kde hrají hned tři mé oblíbené herečky a Walter, navíc ve své poslední roli, krutě analogické s realitou? Mohlo mě to nedojmout? Nechat chladným? Mohl bych nad tím jen tak mávnout rukou? Máte pravdu, nemohl. 60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Žánr tragikomedie je pořádně tenkej led, na kterým se do studený vody neúspěchu propadlo už nemálo tvůrců. V tomhle případě byla sázka jasná. Jména, names. Poslední role velkého herce a komika jehož si za umění na poli humoru neskonale vážím Waltera Matthaua, který po dokončení tohohle filmu odešel do hereckého nebe. Poslední role, kde už jako trošku odevzdaný stařík pořád dokazoval, že vtípky jsou mu stále vlastní. Jenže děj, scénář a jeho zpracování se utopilo v klasicky americkém problému. V umělosti. I když to mělo být smutné, milovaný otec jehož život pomaličku končí, spíše to bylo divadlo, divadýlko s velkými herci. Ovšem ta opona citů, která odděluje jednotlivé scény byla tady až moc průhledná. Celý ten záměr je pak snadno čitelný. Rozhodně se drželi žánru, místy u všemi deseti. Jenže víc jak na dvě hvězdičky to u mě nebude. Jedna za již zmiňovaného Waltera, jež mě ani tady nezklamal a druhá za to, že se velký herec mohl rozloučit tam kde ho všichni objevovali. Na filmovém plátně. Jako film pak musím říct průměr, možná lehce slabší. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Poslední film Waltera Matthaua mne ničím nezaujal. Snad ještě alespoň trochu normálnější postava Meg Ryan se dala snést, ale jinak to je nudná televizní konverzačka. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zajímavé a poučné. Především pro ty, kteří prožili něco podobného. Jako právě před měsícem já. Je těžké mít rád někoho kdo je vám blízký a přesto vás zraňuje. Ale každý časem pochopí, že jiní být neumějí a zraňují nás většinou nechtěně. ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Příběh tří dospělých sester a jednoho opuštěného otce. Dobrá role pro Meg Ryan, Lisu Kudrow a Dianu Keaton, která film režírovala. Film, který stojí za shlédnutí a zamyšlení se nad životem. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný, ucouraný až zoufalý příběh o stáří a o mladí, které na něj často zanevře v nesprávný čas až je nakonec pozdě. Mimořádně nudný až otravný film si rozhodně nezasloužil být posledním snímkem Waltera Matthaua a získat tak poněkud smutné místo v historii. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Průměr dávám, asi jen k vůli sestavě. Jinak mě neustálé řešení věcí po telefonu celkem uspávalo. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tohle že natočila moje oblíbenkyně Diane Keaton? Tuhle nevtipnou, nudnou a nesympatickou rádobykomedii? No to snad ne...A to měla k dispozici tak skvělé herce. To vážně zamrzí. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am just the tiniest bit jealous of your heart. Se smrtí přišlo dlouho hledané porozumění. Protože láska tu vždy byla, jen to pouto, lety zpřetrhané, muselo se na smrtelné posteli opět spojit. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Film, který se zavděčí snad každému. Ať už jsou to rozepře se sourozenci nebo složitý vztah s otcem... Nikdy není ale příliš pozdě na budování lepších vztahů... ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek zhodnotím jen několika slovy - NUDA, otřesná Keaton(jako režisérka), NUDA, nesympatická Keaton(jako herečka), NUDA, průměrná Meg a Phoebe a pak samozřejmě NUDA, NUDA, NUDA a ještě jednou NUDA. 0% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, tak Diane Keaton /Annie Hall, Kmotr 1 -3/ toto prehnala,a to hodne. Natocit film o tom, ze zenska je vystrasena z kazdeho telefonatu, lebo jej otec umrie ... sak doprdele kazdy raz umrie, len taki faraoni tu boli 3000 rokov a setko slo doprdele ....ne, tu budem kruty a nemilosrdny ... toto je hnoj a nie film, Keatonova by sa mala verejne ospravedlnit a zaplatit mastnu pokutu - za tu jej opovazlivost natocit to : 11 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na jeden večer. Především oceňuji výkon Waltera Matthau, který tím ztvárnil zároveň i jeho poslední životní roli. Postava morouse byla přesně za ty tři hvězdy, které dávám. 55% ()

Reklama

Reklama