Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal z důvodu přítomnosti vlkodlaků. Ze začátku to vypadalo dost slibně, hrála tam dokonce moje oblíbenkyně Christina Ricci ... a pak to přišlo. S filmem to šlo z kopce, herecké výkony v nedohlednu, naprosto absurdní scény, nedokonalé efekty a třešniškou na dortu byl "fuckující" vlkodlak. Hrůza a škoda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby to bol ikstý diel Howling, tak nepoviem krivého slova. Ale film od Wes Cravena a Kevina WIlliamsona? Film s réžiou bez invencie a so scenárom tancujúcom v rytme klišé? Okolnosti nakrúcania nasvedčujú, že názov filmu je viac než len výstižný, no neviem si predstaviť, žeby v akejkoľvek fáze prípravy to mohlo vyzerať na film, ktorý bude dôstojným krížikom vo filmografii oboch tvorcov. Neprehliadnuteľným ale určite je a to najmä kvôli neskutočne zlým CGI, otrasnej kamere a jednej z najhorších premien na vlkodlaka v dejinách. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič svetoborné, ale ani že to bude taká slabá vtákovina. Začiatok ešte ušiel, vyzeralo to na príjemnú teen komédiu s hororovými prvkami, ale potom sa snímok preklopí do jednej veľkej, trápnej, klišoidnej a predvídateľnej packanice, kde nefungovalo a nebavilo skoro nič. A to ani nehovorím, že hlavný záporák bol jasný už od prvého momentu, bolo potom komické sledovať, ako je samotný dej okolo toho upatlaný, čo vzhľadom k tomu prinieslo jedine trápnosť. Slabou náplasťou bola Christina Ricci a jej veľké oči. Nehrala vôbec zle a snímok je iba vďaka nej ako-tak pozerateľný. 35/100 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo jako nějaká vlkodlačí parodie. Divák se za celý film ani jednou nelekne, ale zato zažije několik humorných situací, které ve filmu tvoří podstatnou část děje. Většinou jde však jen o ulítlý Cravenův černý humor, kterému se smál asi jen on sám. Jediným větším plusem vidím účast několika pěkných hereček, ale jinak jde o dost průměrný rádoby horor. Já jsem si vždycky myslel, že vlkodlak vycítí druha na sto honů, ale tady bylo těch potvor nějak moc a nikdo o nikom nevěděl. Ten pes-vlkodlak byl docela trapný. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Debilní se mi jevil jen "závěr č.1", ten druhý už byl docela kůl. Obsazení výrazně pomohl Joshua Jackson, Christina se snaží, ale moc jí to nejde. Vtip docela OK, jen mi přišla uměle naroubovaná ta dějová linka se smrtí rodičů, ale HLAVNĚ: nepřítomnost nějaké pořádné lekačky či něco takového. A pokud jste viděli trailer, moc vás toho nepřekvapí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)

Reklama

Reklama