Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Srst vlkodlaka hebká zdá se... když vrní láskou, je k sežrání... však pozor! Říkává se, že bezpečný sex s ním není! Šuk či RAF!? Tak či tak, i z tebe bude vlkodlak! Dychtivá vycpaná mršina v křoví, drápem ti do srdce zaryje. Buď jako já, budem sví a noví. Dost smrtelnosti! Vlk nám zavyje... Zapomeň na sex, milý můj, nejdřív Tě představím rodičům..." No nebyl by to pěkný přírůstek do Addamsovy famílie? Otec Gomez a matka Morticia vdávají svou, dnes již dospělou, morbidní holčičku Wednesday. A za koho? Za vlkodlaka! Sice nám při svatební hostině sežral babičku i kněze a oslintal pár družiček, ale jinak je to milý a hezký chlapec, určitě s ním Wednesday bude šťastná. A co na to Christina Ricci, která si to vlčí vytí na úplněk střihla s náramným gustem? "Drápy a srst? Měla jsem asi jen špatný den." Holka moje milovaná, to neřeš. Mě nevadí, že jsi prokletá, stejně tě mám rád, protože jsi prostě k sežrání! Jo a omluva všem nelibostí vrčícím čtenářům mého komentáře za můj divoký filmový skus, pardon, vkus. Prostě tahle lehce hororová hryzavá komedie, plná vtípků i hlodů mě bavila. Kdykoli si rád smlsnu znovu. Pac a RAF! na to. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se celkem povedlo, což o filmech s vlkodlaky ode mě často neuslyšíte - film mě pobavil, nenudil a Christina Ricci předvědla dobrý a věrohodný výkon, ostatně jako vždy. Umím si představit, že mladší ročníky by mohli být nadšeni ještě více, přijde mi to jako klasická hororová komedie pro náctileté :) U mě si film vysloužil 65%. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Na Cravena dopadla kliatba. A Wiliamson je netvor. Ale jedno im treba uznať - natočiť úplne obyčajné béčko tak, aby sa od úvodnej scény stále len zhoršovolo, to nedokáže len tak každý. Najväčšou chybou je, že film absolútne postráda cravenovský nadhľad a tvári sa prilis vážne. Scenárista sa "zúčastnil" len kvôli reklame, Christina ma pekné oči a najlepší bol nakoniec ten pes... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Keby to bol ikstý diel Howling, tak nepoviem krivého slova. Ale film od Wes Cravena a Kevina WIlliamsona? Film s réžiou bez invencie a so scenárom tancujúcom v rytme klišé? Okolnosti nakrúcania nasvedčujú, že názov filmu je viac než len výstižný, no neviem si predstaviť, žeby v akejkoľvek fáze prípravy to mohlo vyzerať na film, ktorý bude dôstojným krížikom vo filmografii oboch tvorcov. Neprehliadnuteľným ale určite je a to najmä kvôli neskutočne zlým CGI, otrasnej kamere a jednej z najhorších premien na vlkodlaka v dejinách. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zcela typický vlkodlačí film - tedy snímek o tématu, který se žádného převratného zpracování dosud nedočkal. Ani tentokrát tomu není vyjímkou a i když má film pár vydařených a vcelku i působivě natočených scén, v konečném výsledku působí značně rozpačitým dojmem, za který je zodpovědné značně překombinované protahované finále. Není tomu však až takovou vyjímkou - ani u prvního Vřískotu se co se finálního řešení týče, nejednalo o nijak převratný a oslnivě ztvárněný výkon jak na straně herců a především scénáře. Cravenova režie pak byla velmi solidním řemeslem a ani v případě Cursed tomu není jinak. FIlmu by se dalo poněkud vytknout samoúčelné používání hudebních lekaček, které ve výsledku působí spíše kontraproduktivním dojmem. Filmu přidává na hodnocení i příležitostný humor, kterého však není více než jen pár (tedy snad skutečně 2 - pamatuji si jen jediný) obstojných vtípků... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles, některé speciální efekty pak vznikaly ve Winnipegu. (Terva)

Reklama

Reklama